ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μας!"

"Ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μας!"

Οι ποδοσφαιριστές της Κ-20 του Ολυμπιακού, Μάριος Βρουσάι, Στάθης Λάμπρου, Νίκος Πέιος και Άκης Τσιριγώτης μίλησαν στο olympiacos.org.

Υψηλοί στόχοι, μεγάλες απαιτήσεις. Η ομάδα Νέων της σεζόν 2017-18 επιστρέφει έπειτα από ένα χρόνο απουσίας στο UEFA Youth League και ταυτόχρονα θα διεκδικήσει το 4ο συνεχόμενο Πρωτάθλημα Super League K-20.Τέσσερις ποδοσφαιριστές της Κ-20, ο Μάριος Βρουσάι, ο Στάθης Λάμπρου, ο Νίκος Πέιος και ο Άκης Τσιριγώτης μιλούν στο Olympiacos.orgγια τους στόχους τους, τα όνειρα τους και τον Ολυμπιακό.

Βρουσάι: "Να πρωταγωνιστήσουμε στην Ευρώπη"

Ο Μάριος Βρουσάι είναι για 3η χρονιά στον Ολυμπιακό και από την περασμένη αγωνιστική περίοδο έχει υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο. Το καλοκαίρι του 2017 συμμετείχε στο α’ στάδιο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού στην Αυστρία και τώρα είναι στην Κ-20 με την οποία θα παίξει στο Πρωτάθλημα αλλά και στο UEFA Youth League. Αγωνίζεται ως αριστερό χαφ και δεκάρι, την περίοδο 2016-17 ήταν πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στο Πρωτάθλημα Κ-20 και έχει ως ίνδαλμα τον Ζουλιάν Ντρέξλερ.

"Περιμένουμε με ανυπομονησία το UEFA Youth League. Ελπίζουμε να παίξουμε στους ομίλους γιατί είναι μια σπουδαία διοργάνωση. Μπορούμε με υπομονή και σκληρή δουλειά να πρωταγωνιστήσουμε στην Ευρώπη. Είχε παίξει ως αλλαγή στα παιχνίδια της πρώτης μου χρονιάς στο Youth League και θα πω ότι αυτή η διοργάνωση είναι μεγάλη ευκαιρία γι’ όλους μας", δηλώνει αρχικά ο Μάριος Βρουσάι και συνεχίζει μιλώντας για την εμπειρία του από την πρώτη ομάδα και τον Ολυμπιακό:

"Είμαι χαρούμενος που συμμετείχα στην προετοιμασία της α’ ομάδας. Δεν συνέχισα αλλά περιμένω πάντα την ευκαιρία μου. Θα δουλέψω γι’ αυτό για να ξεχωρίσω σ’ Ελλάδα και την Ευρώπη και θέλω να πάρω και άλλη ευκαιρία για την α’ ομάδα. Σίγουρα δεν είναι εύκολο αλλά πιστεύω στον εαυτό μου και δουλεύω για να βελτιώνομαι συνεχώς. Τώρα κοιτάζουμε όλοι την ομάδα Νέων, να πάμε καλά στην Ευρώπη και να πάρουμε το Πρωτάθλημα Κ-20. Ο Ολυμπιακός είναι στο σπίτι μας, εδώ δουλεύουμε, βελτιωνόμαστε και είμαστε σίγουροι ότι κάθε χρόνο θα είμαστε και καλύτερα".

Λάμπρου: "Μεγάλη ευθύνη να είσαι αρχηγός"

Ο Στάθης Λάμπρου, είναι γεννημένος το 1998 και διανύει φέτος την 6η του χρονιά στην Ακαδημία του Ολυμπιακού. Μένει όπως και τα άλλα τρία παιδιά στους ξενώνες στο Ρέντη και κάθε χρόνο βελτιώνει τις επιδόσεις του και βοηθάει την ομάδα να πετυχαίνει τους στόχους της. Ο Στάθης, που προέρχεται από τη Σχολή του Ολυμπιακού στη Χαλκίδα, φέτος θα είναι ο αρχηγός της Κ-20 και μιλάει γι’ αυτή την τιμή και ευθύνη, αλλά και για τους στόχους της ομάδας:

"Το να είσαι αρχηγός στον Ολυμπιακό είναι σπουδαίο και πολύ τιμητικό. Παράλληλα όμως είναι και μεγάλες οι ευθύνες. Πρέπει να δίνεις το καλό παράδειγμα και να βοηθάς όλη την ομάδα. Το κλίμα στον Ολυμπιακό είναι πάρα πολύ καλό και στην Κ-20 είμαστε μια πολύ δεμένη οικογένεια. Κάθε χρόνο στοχεύουμε στην κορυφή και θέλουμε το 4ο συνεχόμενο πρωτάθλημα αλλά και μια καλή πορεία στο Youth League. Τα νέα παιδιά που ήρθαν από την Κ-17 προσαρμόστηκαν και είμαι σίγουρος πως θα δώσουν πολλά".

Ο Στάθης Λάμπρου είναι στόπερ αλλά και αμυντικό χαφ, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα και έχει ως πρότυπο τον Χαβιέρ Μασεράνο.

Πέιος: "Ανυπομονώ για το Youth League"

Ο Νίκος Πέιος, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νάουσα, διανύει φέτος τη 3η του σεζόν στον Ολυμπιακό και τη 2η του στην Κ-20. Είναι γεννημένος το 1999 και είναι αμυντικό χαφ. Έχει ως πρότυπο τον Κασεμίρο. Ο Νίκος, μιλώντας για τους στόχους του στον Ολυμπιακό, σημειώνει:

"Ανυπομονώ να παίξω στο Youth League. Η ομάδα στο παρελθόν έχει παίξει και έχει κερδίσει ομάδες όπως η Μπάγερν Μονάχου, η Άρσεναλ, η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Γιουβέντους και ο πήχης είναι πολύ ψηλά. Στον Ολυμπιακό όλα είναι ιδανικά. Οι εγκαταστάσεις, οι παροχές. Υπάρχει οικογενειακό κλίμα και εμείς που μένουμε και στους ξενώνες νοιώθουμε πως είμαστε στο σπίτι μας".

Τσιριγώτης: "Πρωταγωνιστές παντού"

Ο Άκης Τσιριγώτης, που γεννήθηκε (2000) και μεγάλωσε στη Ζάκυνθο, είναι επιθετικός και κατέκτησε το 2017 το Πρωτάθλημα Κ-17 με τον Ολυμπιακό σκοράροντας μάλιστα στο παιχνίδι με τον Πλατανιά έξι φορές! Ο νεαρός επιθετικός που μένει στο Ρέντη και φέτος θα δώσει και εξετάσεις για την εισαγωγή του σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ, λέει:

"Η αλλαγή από την Κ-17 στην Κ-20 είναι μεγάλη αλλά τα παιδιά που είναι πιο παλιά μας έχουν αγκαλιάσει και μας δίνουν πολύτιμες συμβουλές. Είναι η πρώτη μου χρονιά στην ομάδα Νέων και είναι πολλές οι απαιτήσεις και υψηλός ο ρυθμός. Θα παίξουμε περισσότερα παιχνίδια αφού θα έχουμε και το Youth League και γι’ αυτό για άλλη μια χροιά δουλεύουμε σκληρά εδώ στο Πήλιο για να είμαστε έτοιμοι. Στόχος μου είναι να δουλεύω συνεχώς και να παίζω.

Πιστεύω στον εαυτό μου και νομίζω ότι η περσινή χρονιά στην οποία βρεθήκαμε πολύ πίσω στη βαθμολογία και κατακτήσαμε το πρωτάθλημα Κ-17 μας δίδαξε πολλά. Μας έμαθε ότι με δουλειά και πίστη όλα γίνονται. Ποτέ δεν τα παρατάμε. Ο Ολυμπιακός μας παρέχει τα πάντα και μας βοηθάει και στο σχολείο. Είναι δύσκολο να είσαι πολύ καλός και στο ποδόσφαιρο και στο σχολείο αλλά ο Ολυμπιακός μας μαθαίνει να είμαστε πρωταγωνιστές παντού». Αγαπημένος παίκτης του Άκη είναι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι".

Πηγή: Olympiacos.org

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ