ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ντεζάγκα περιμένει τον Ολυμπιακό

Iran's Ashkan Dejagah protests after being tackled by Argentina's Pablo Zabaleta, right, during the group F World Cup soccer match between Argentina and Iran at the Mineirao Stadium in Belo Horizonte, Brazil, Saturday, June 21, 2014. (AP Photo/Sergei Grits)
Ντεζάγκα (AP Photo/Sergei Grits) AP

Ο Ασκάν Ντεζάγκα έχει προταθεί στον Ολυμπιακό και είναι ενήμερος για την προοπτική των Πειραιωτών. Πώς αντέδρασε ο διεθνής εξτρέμ όταν ρωτήθηκε για την περίπτωση να παίξει στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ. (VIDEO).

Ένας ακόμη Ιρανός ποδοσφαιριστής βρίσκεται στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό, ύστερα από τον Εχσάν Χατζισαφί, ο οποίος αποκτήθηκε από τον Πανιώνιο. Ο Ασκάν Ντεζάγκα προτάθηκε στους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι είναι σε αναζήτηση ακραίου επιθετικού.

Ο Ντεζάγκα είναι 31 ετών (γεννημένος στις 5 Ιουλίου 1986) και έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί και στα δύο άκρα της επιθετικής γραμμής. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί ως ελεύθερος στην αγορά και επίσημα παιχνίδια έχει με την εθνική Ιράν, στην οποία παρεμπιπτόντως είναι αρχηγός!

Τελευταία του ομάδα, μέχρι το καλοκαίρι, ήταν η Βόλφσμπουργκ. Τη διετία 2014-2016 έπαιξε στο Κατάρ, στην Αλ Αραμπί. Από το 2012 μέχρι το 2014 αγωνιζόταν στη Φούλαμ, στην Premier League (είχε συμπαίκτη τον Γιώργο Καραγκούνη). Από το 2007 μέχρι το 2013 έπαιζε και πάλι στη Βόλφσμπουργκ, όλα τα χρόνια στην Μπουντεσλίγκα. Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Χέρτα (2005-2007) και το 2009 πήρε το πρωτάθλημα με τη Βόλφσμπουργκ, καταγράφοντας 27 συμμετοχές.

Ο Ντεζάγκα προτάθηκε στον Ολυμπιακό από τον μάνατζερ του Χατζισαφί και του Ανσαριφάρντ. Όταν μάλιστα προ ημερών ενημερώθηκε για την προοπτική να αγωνιστεί στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ, φέρεται να ενημέρωσε πως έχει στα χέρια του πρόταση από τους Πειραιώτες.

Ο 31χρονος Ιρανός είχε παίξει τελευταία φορά στις 13 Νοεμβρίου σε παιχνίδι της εθνικής του με τη Βενεζουέλα, ενώ συμμετοχή κατέγραψε και με τον Παναμά, στις 9 του ίδιου μήνα. Στις 5 Σεπτεμβρίου είχε αγωνιστεί με το Ιράν σε αγώνα κόντρα στη Συρία για τα προκριματικά του Μουντιάλ, όπως και στις 31 Αυγούστου, με τη Νότια Κορέα.

Με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα έχει καταγράψει 42 συμμετοχές και έχει σημειώσει επτά γκολ. Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του Ντεζάγκα έρχεται στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό. Η περίπτωσή του είχε απασχολήσει προ ετών, ενώ το καλοκαίρι φέρεται να απασχόλησε τον Παναθηναϊκό. Μένει να φανεί εάν οι επιτελείς της πειραϊκής ΠΑΕ μπουν στη διαδικασία να τον αποκτήσουν.

(AP Photo/Sergei Grits)

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ