ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Ο Μπα μπορεί να παίξει βασικός στον Ολυμπιακό"

"Ο Μπα μπορεί να παίξει βασικός στον Ολυμπιακό"

Ο Νταβίντ Ομπερχάουζερ, γκολκίπερ της Γκαζελέκ Αζαξιό, μίλησε στο Sport24.gr για τον Ουσεϊνού Μπα που "έρχεται για βασικός" στον Ολυμπιακό, τον συγκρίνει με τον Σισέ και τον χαρακτηρίζει εκ των κορυφαίων στόπερ της Ligue 2.

Σε ένα διάστημα κατά το οποίο πολύς λόγος γίνεται για τον στόπερ - ηγέτη που θέλει να αποκτήσει ο Ολυμπιακός, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το καλοκαίρι στο Ρέντη θα βρίσκεται ο Ουσεϊνού Μπα. Ο Σενεγαλέζος είχε υπογράψει στους "ερυθρόλευκους" τον Δεκέμβριο του 2018 και παρέμεινε δανεικός στη Γκαζελέκ Αζαξιό, ομάδα της Ligue 2.

Ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα 24 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, και άλλες δύο σε Λιγκ Καπ και Κύπελλο. Ο βασικός γκολκίπερ του γαλλικού συλλόγου και πρώην παίκτης του Πλατανιά, Νταβίντ Ομπερχάουζερ, μίλησε στο Sport24.gr για τον ποδοσφαιριστή που ανήκει στον Ολυμπιακό και που από το καλοκαίρι θα επιδιώξει να πείσει για την αξία του και να παραμείνει στο ρόστερ της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου.

Ο Ομπερχάουζερ μίλησε για τα πλεονεκτήματα του υψηλόσωμου σέντερ μπακ (έχει ύψος 1.92), τις αδυναμίες που έχει, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι τη νέα σεζόν μπορεί κάλλιστα να πάρει φανέλα βασικού στους "ερυθρόλευκους", συγκρίνοντάς τον με τον Παπέ Σισέ. Ο Ομπερχάουζερ ανέφερε για τον Ουσεϊνού Μπα:

"Είναι γρήγορος αμυντικός, παρά το ύψος του. Είναι δυνατός, μαρκάρει στενά τον εκάστοτε επιθετικό και είναι πολύ αθλητικός. Του αρέσει πολύ να παίζει το ένας εναντίον ενός. Η αδυναμία του θα έλεγα πως είναι πολύ παρορμητικός και μπορεί να δεχτεί με ευκολία κίτρινη ή κόκκινη κάρτα. Είναι ένας αμυντικός με παρόμοιο στυλ με τον Παπέ Σισέ.

Θεωρώ ότι μπορεί να πάει στον Ολυμπιακό και να παίξει βασικός. Δείτε και τον Σισέ τι χρονιά κάνει. Λίγοι περίμεναν ότι θα ήταν βασικός. Ο Μπα είναι μόλις 23 ετών και θεωρώ ότι έχει ακόμα πολλά να μάθει και μπορεί να ταιριάξει με τον Σισέ. Στο πρωτάθλημα της Ligue 2 υπάρχουν πολλοί ικανοί αμυντικοί και νομίζω ότι ο Μπα μπορεί να τους ανταγωνιστεί. Είναι πολύ φιλικός ως χαρακτήρας, χαμογελαστός και σε κάθε προπόνηση συμπεριφέρεται λες και δίνει επίσημο αγώνα".

Ο Γάλλος τερματοφύλακας έκανε ένα σχόλιο και για τον αριστερό μπακ από τη Γουϊνέα, Φοντέ Καμαρά, ο οποίος παίζει και αυτός στην Γκαζελέκ Αζαξιό και έχει γραφτεί πως απασχολεί τον Ολυμπιακό. Για τον 21χρονο είπε: "Είναι μόλις η πρώτη του χρονιά σε επαγγελματικό επίπεδο. Την προηγούμενη ήταν στην 5η κατηγορία. Έχει τις προϋποθέσεις να γίνει πολύ καλός αριστερός μπακ, αρκεί να αποκομίσει εμπειρίες...".

Στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας η Γκαζελέκ Αζαξιό βρίσκεται στην 15η θέση (σε 20 ομάδες), στο +4 από τη θέση που οδηγεί σε μπαράζ για τη σωτηρία και στο +7 από την 19η θέση που οδηγεί σε απευθείας υποβιβασμό.

ΟΥΣΕΪΝΟΥ ΜΠΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ:



TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ