ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Μιλιβόγεβιτς σκόρερ του τελευταίου εκτός έδρας γκολ!

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΒΕΡΟΙΑ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΒΕΡΟΙΑ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα στη Λεωφόρο, απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό του, Παναθηναϊκό, αλλά συνέχισε τις προβληματικές εμφανίσεις του.

Χωρίς δημιουργία φάσεων -άρα και χωρίς ευκαιρία- έγινε έρμαιο στην αγωνιστική ανωτερότητα του Παναθηναϊκού, ο οποίος επικράτησε κατά κράτος των επίδοξων για 7η συνεχόμενη χρονιά Πρωταθλητών Ελλάδας.

Είναι πράγματι εντυπωσιακό, για τα δεδομένα του Ολυμπιακού, ότι έκλεισε και τα τρία εκτός έδρας ντέρμπι (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός) με ισάριθμες ήττες και χωρίς να σκοράρει σε κάποιο από αυτά. Ακόμη πιο ανησυχητικό για τον ίδιο τον Ολυμπιακό, είναι ότι οι ευκαιρίες που δημιούργησε στα συγκεκριμένα παιχνίδια μετρούνται μετά βίας στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ολα αυτά μεταφράζονται και σε αριθμούς: Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει μόνο την Βέροια, στις τελευταίες 6 εξόδους του από το Καραϊσκάκη! Στα υπόλοιπα 5 παιχνίδια, υποχρεώθηκε σε 2 ισοπαλίες (Χανιά και Τρίπολη) και στις 3 προαναφερθείσες ήττες.

Στη Βέροια σκόραρε και τελευταία φορά εκτός έδρας στο πρωτάθλημα. Το ματς είχε γίνει πριν από σχεδόν 2 μήνες. Στις 29 Ιανουαρίου. Ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει 2-1, με τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ των ερυθρόλευκων με κεφαλιά, στο 35ο λεπτό. Πλέον, ο Σέρβος αγωνίζεται στην Premier League με τη φανέλα της Κρίσταλ Πάλας και ο Ολυμπιακός ψάχνει και τα γκολ του 26χρονου μέσου, πολύ περισσότερο μια ανάλογη παρουσία στο χώρο του κέντρου.

Αξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι ο μοναδικός σκόρερ του Ολυμπιακού σε εκτός έδρας παιχνίδι μέσα στο 2017, κι ο οποίος είναι ακόμα στο ρόστερ του Ολυμπιακού, είναι ο Κώστας Φορτούνης! Σκόραρε και αυτός στην Βέροια, ανοίγοντας το σκορ.

Στα άλλα δύο παιχνίδια μακριά από το Καραϊσκάκη, στα οποία ο Ολυμπιακός βρήκε δίχτυα, δύο γκολ πέτυχε ο Ιντέγε στα Χανιά, στο 2-2 με τον Πλατανιά, ενώ στο 2-0 επί της Ξάνθης στα Πηγάδια σκόρερς ήταν οι Ιντέγε και Μιλιβόγεβιτς.

Στα ντέρμπι με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, οι ερυθρόλευκοι είχαν συνολικά 5 τελικές προσπάθειες, τέσσερις με την Ενωση και μία (!) με το τριφύλλι, τη στιγμή που στον πρώτο γύρο έβαλαν 6 γκολ σε αυτές τις δύο ομάδες. Στον Παναθηναϊκό, τρία από το ημίχρονο...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ