ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Μασούρας στο Sport24.gr: "Θέλω και τις τρεις κούπες στον Ολυμπιακό"

Ο Μασούρας στο Sport24.gr: "Θέλω και τις τρεις κούπες στον Ολυμπιακό"

Ασίστ στο Λονδίνο και πρόκριση σε βάρος της Άρσεναλ. Γκολ με τον ΠΑΟΚ και πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Ο πάντα σεμνός και ταπεινός Γιώργος Μασούρας που έχει βάλει την υπογραφή του σε 15 γκολ, στη φετινή ξέφρενη πορεία του Ολυμπιακού, εξηγεί το "πώς" και το "γιατί" αποκλειστικά στο Sport24.gr.

Όποιος έχει γνωρίσει τον Γιώργο Μασούρα έξω από το γήπεδο και δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο, δυσκολεύεται να πιστέψει ότι αυτό το παιδί έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Ευγενέστατος, σεμνός, με κατεβασμένο βλέμμα, καμία έπαρση, κανένα ίχνος βεντετισμού.

Είναι απορίας άξιο πως ένας τέτοιος χαρακτήρας μεταμορφώνεται σε λιοντάρι μέσα στην πράσινη αρένα κι έχει φτάσει στο σημείο να αποτελεί σημείο αναφοράς του -πρωταθλητή πλέον και πιθανού νταμπλούχου- Ολυμπιακού.

Στον ημιτελικό Κυπέλλου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, Ο 26χρονος εξτρέμ έλυσε για ακόμη μια φορά τον γόρδιο δεσμό, ανοίγοντας το σκορ και συνάμα το δρόμο της πρόκρισης για την ομάδα του. Σεμνά και ταπεινά είναι μέσα σε 15 γκολ από το ξεκίνημα της σεζόν, είτε σκοράροντας είτε μοιράζοντας ασίστ.

Μία από αυτές, εκείνη στο Λονδίνο στην ολική ανατροπή σε βάρος της Άρσεναλ που έγραψε ιστορία. Όσο κι αν δεν του φαίνεται, μιας και δεν είναι σεσημασμένος σκόρερ, ο πρώην αρχηγός του Πανιωνίου συνηθίζει να "καθαρίζει" ματς. Τα περισσότερα γκολ του ανοίγουν το σκορ και αποτελούν θεμέλιο λίθο για νίκες της ομάδας.

Αυτό έκανε και το βράδυ της Τετάρτης. Του... κεφαλιού του, για να στρώσει το χαλί της πρόκρισης με θέα το νταμπλ. Χαμογελαστός, αλλά πάντα προσγειωμένος αποχώρησε από το "Γ. Καραϊσκάκης", αλλά πριν μπει στο αυτοκίνητο δέχθηκε να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά του στο Sport24.gr.

"ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ"

Τον ρωτήσαμε για τον εαυτό του για τους στόχους του, για τη συνέχεια. Μέχρι και για τα παράπονα που έχει δεχθεί κατά καιρούς από την εξέδρα. Απάντησε σε όλα, μοιράζοντας τη μπάλα σε όλη την ομάδα και τον προπονητή του, ενώ κράτησε ελάχιστα για τον εαυτό του. Προτού ξεκινήσει να μιλά, ωστόσο, γνώρισε την αποθέωση από συγκεντρωμένους φίλους του Ολυμπιακού που του φώναζαν " γεια σου Μασούρα", " μπράβο Γιώργο", για να απαντήσει, ως συνήθως, με ένα πλατύ χαμόγελο...

"Η ομάδα λειτουργεί ως σύνολο πάρα πολύ καλά. Κάθε ποδοσφαιριστής δίνει και την ψυχή του στον αγωνιστικό χώρο, σε κάθε προπόνηση. Όλοι είναι επαγγελματίες. Νομίζω ότι στο τέλος βγαίνει αυτό το όμορφο αποτέλεσμα που κάνει υπερήφανο και τον κόσμο του Ολυμπιακού".

Μετρά την κάθε του λέξη. Δεν θέλει να πει το παραμικρό που μπορεί να τοποθετήσει το "εγώ", πάνω από το "εμείς". Έχει ιδιαίτερη σημασία, ωστόσο, το πως εξηγεί ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της ξέφρενης πορείας σε τρεις διοργανώσεις πως η λαίλαπα του κορονοϊού επηρέασε τα πάντα εκτός από την απόδοση του Ολυμπιακού:

"Υπάρχει τρομερή θέληση απ' όλο το προπονητικό τιμ να κρατηθεί η ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο. Δουλεύουμε καθημερινά, δεν έχουμε σταματήσει καθόλου όλο αυτό το διάστημα. Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να είμαστε στο υψηλότερο επίπεδο, όπως αρμόζει σε αυτή τη φανέλα και σε όλες τις διοργανώσεις που αγωνιζόμαστε".

Η κουβέντα του διακόπτεται ευχάριστα από τα συνθήματα αποθέωσης των συγκεντρωμένων οπαδών του Ολυμπιακού που έχουν στήσει το δικό τους πάρτι. Πόσο εύκολο είναι άραγε για μια ομάδα που γιγαντώνεται από την παρουσία του 12ου παίκτη στην εξέδρα να αποδίδει σε τέτοιο επίπεδο μπροστά σε άδεια καθίσματα;

" Θα ήταν κρίμα, έπειτα από τόσο μεγάλη προσπάθεια, σε μια τόσο καλή σεζόν που έχουμε πετύχει τόσα πολλά, να παρατήσουμε την κατάσταση τώρα που πλησιάζουμε στο τέλος. Νομίζω ότι ο κόσμος μας είναι υπερήφανος και χωρίς να είναι στο γήπεδο. Να ξέρουν ότι εμείς θα δίνουμε το 100% σε κάθε αγώνα για να είμαστε μέσα σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι το τέλος".

"ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ"

Μια ονειρεμένη σεζόν πρέπει να έχει και το ανάλογο φινάλε. Πως περιμένει αυτό το φινάλε ο Γιώργος Μασούρας, έπειτα από έναν μαραθώνιο που ξεκίνησε πέρυσι τον Ιούλιο;

"Ονειρεύομαι (σ.σ. γελάει) και θέλω να κατακτήσουμε και τις τρεις διοργανώσεις, στις οποίες αγωνιζόμαστε".

Κάθε παίκτης του Ολυμπιακού, ειδικά οι Έλληνες περιμένουν πως και πως το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Την "μητέρα των μαχών" στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Γιώργος Μασούρας είδε το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα της Κυριακής από τον πάγκο, επειδή υπήρχε σχέδιο. Ποιο ήταν αυτό; Να είναι φρέσκος και ξεκούραστος για τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ. Η επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς δικαίωσε και τον ίδιο και τον διεθνή ποδοσφαιριστή, πάνω απ' όλους, όμως, την ομάδα.

"Υπάρχουν παιχνίδια, όπως αυτό με τον Παναθηναϊκό που όλοι θέλουν να αγωνίζονται. Παρόλα αυτά μιλάμε για έναν πολύ μεγάλο μαραθώνιο και θα πρέπει να υπάρχει διαχείριση. Ο προπονητής το έχει καταφέρει πάρα πολύ καλά αυτό. Να μας έχει όλους σε εγρήγορση. Θεώρησε ότι και για λόγους τακτικής και για λόγους ξεκούρασης ενόψει του επόμενου παιχνιδιού θα ήταν καλύτερα να μην αγωνιστώ από το ξεκίνημα. Απ' ότι φάνηκε δικαιώθηκε και στα δύο".

Με συγκομιδή 10 γκολ και πέντε ασίστ σε όλους τους διοργανώσεις, ο Γιώργος Μασούρας βρίσκεται μεταξύ των πιο παραγωγικών παικτών του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις. Που τοποθετεί άραγε αυτό που πέτυχε κόντρα στον ΠΑΟΚ κι άνοιξε την αυλαία της πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου;

"Εντάξει, είναι πολύ σημαντικό όταν σκοράρεις σε έναν ημιτελικό, σίγουρα. Απλά θεωρώ ότι δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε κάθε παιχνίδι. Αυτό μετράει στο τέλος κι έρχονται οι επιτυχίες".

Στη χώρα μας, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής είναι συνήθως ο πρώτος και πιο εύκολος στόχος στην κριτική. Ο Γιώργος Μασούρας δεν έχει ακούσει λίγα όσες φορές η απόδοσή του δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Πόση δύναμη άρα χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής, μέλος ενός τόσο απαιτητικού κλαμπ, για να επιστρέψει δριμύτερος έπειτα από κάθε αναποδιά;

"Σε κάθε μεγάλη ομάδα υπάρχει πίεση προς τους ποδοσφαιριστές για να αποδεικνύουν συνεχώς τον καλύτερό τους εαυτό. Να αποδίδουν αυτό που γνωρίζουν. Συνήθως ο τομέας ψυχολογία είναι πολύ σημαντικός για κάθε ποδοσφαιριστή. Ίσως λόγω αυτής της ιδιαίτερης ψυχολογίας κάποιες φορές να μη μπορώ να βγάλω τον καλύτερό μου εαυτό μέσα στο γήπεδο. Είναι, όμως, κάτι που πρέπει να διαχειριστώ, έχω φτάσει μέχρι εδώ και δεν θα χύσω τώρα την καρδάρα. Οπότε συνεχίζω...".

Η τελευταία ερώτηση όπως και η τελευταίο λέξη από το στόμα του Γιώργου αφορά τον προπονητή του. Η απάντηση στην πάσα "η ομάδα θα έφτανε εδώ αν δεν ήταν στον πάγκο της ο Πέδρο Μαρτίνς;" απολύτως ξεκάθαρη:

"Όχι, σαφώς όχι. Αν δεν ήταν στον πάγκο ο κύριος Μαρτίνς δεν θα είχαμε φτάσει εδώ που είμαστε σήμερα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-0: Πρόκριση με το μυαλό του και το σπαθί του
Ο Μαρτίνς "διώχνει" τον Φερέιρα
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ