ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο "καθηγητής" Σίλβα και οι... μαθητές του!

Ο "καθηγητής" Σίλβα και οι... μαθητές του!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ρόλος των συνεργατών του Πορτογάλου τεχνικού, Ρίφα και Λεμονάκης και τα βίντεο πριν από τα ματς μέσω των οποίων “ξεκοκαλίζουν” όλους τους αντιπάλους. Τι έδειξε στους παίκτες του πριν από την Τούμπα.

Τίποτα δεν γίνεται στην τύχη. Ο Ολυμπιακός δεν προχωράει με "αυτόματο πιλότο". Έχει κανονικό... πιλότο και λέγεται Μάρκο Σίλβα. Κι έχει και "συγκυβερνήτες". Όπως για παράδειγμα τους Ρίφα και Αντώνη Λεμονάκη, τους δύο ανθρώπους που έχουν επωμιστεί με το βάρος να βιντεοσκοπούν τα πάντα, να βλέπουν τους προσεχείς αντιπάλους, να είναι τα... μάτια του κόουτς στην εξέδρα!

Ο Πορτογάλος τεχνικός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει συνεργάτες τους οποίους ακούει ευλαβικά, λαμβάνει πολύ σοβαρά την άποψή τους και δεν τους έχει για... γλάστρες στον πάγκο. Δεν ήταν σαν τον Μίτσελ που πέρσι είχε τον Αλκόρτα αντί του Βίκτορ και ουσιαστικά ο άνθρωπος το μόνο που έκανε ήταν να χτυπάει την πλάτη των παικτών και να λέει "πάμε παιδιά". Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Επειδή σε μία ομάδα όλα παίζουν τον ρόλο τους. Ακόμα και ο φροντιστής ή ο κηπουρός.

Ενδεχομένως να προκαλεί μεγάλη εντύπωση τα όσα γίνονται στο χορτάρι το τελευταίο διάστημα από τους "ερυθρόλευκους". Η νίκη στο "Emirates"... ζάλισε αρκετό κόσμο. Ήρθε και το δεύτερο διπλό μετά από λίγες μέρες μέσα στην Τούμπα. Και το κυριότερο είναι ότι την ανωτερότητα του Ολυμπιακού την παραδέχτηκαν και οι ίδιοι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Δεν έκαναν καφριλίκια, δεν άρχισαν να πετούν αντικείμενα στους παίκτες του Ολυμπιακού κατά την αποχώρησή τους, δεν εκσφενδόνιζαν φωτοβολίδες και καπνογόνα προς πάσα κατεύθυνση. Ναι, έπαιξαν ρόλο και οι ενέργειες του Ιβάν Σαββίδη για να διώξει τους ταραξίες και τους “μπουκαδόρους” στο παιχνίδι με την Ντόρτμουντ. Ρόλο έπαιξε όμως και το γεγονός ότι ο κόσμος άρχισε να αναγνωρίζει ότι δεν μπορούσε να κοντράρει τον Ολυμπιακό...

Πώς ήρθε αυτό το τρίποντο; Όλα ξεκίνησαν από το... ξενοδοχείο. Εκεί όπου ο Μάρκο Σίλβα έκλεισε τους παίκτες του σε μία αίθουσα και τους "τάραξε" στη βιντεοθεραπεία. Τους έβαλε να δουν στιγμιότυπα από ματς του ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τους έδειξε πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν το 3-5-2 του Ιγκόρ Τούντορ, έδωσε ειδικές εντολές σε Ντουρμάζ και Σεμπά να "σφυροκοπούν" από τα πλάγια και φυσικά έδωσε και ελευθερία κινήσεων στον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος έχει αποκτήσει τρομερή αυτοπεποίθηση βλέποντας τον προπονητή του να του δείχνει τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη.

Ο Σίλβα τα έδωσε όλα στο πιάτο στους παίκτες του. Ήξερε τα πάντα γύρω από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ, γνώριζε πώς να εξουδετερώσει τον Αθανασιάδη, κοίταξε να χτυπήσει πρωτίστως από την πλευρά του Ντουρμάζ ο οποίος είχε αντίπαλο τον πιτσιρικά Κωνσταντινίδη που είχε κληθεί να καλύπτει όλο το δεξί "φτερό".

Και πριν από την Άρσεναλ το ίδιο πράγμα είχε συμβεί. Με τον Σίλβα σε ρόλο... καθηγητή και τους ποδοσφαιριστές του σαν μαθητούδια να ρουφάνε το "μάθημα" που τους έκανε μέσω βίντεο λίγη ώρα πριν από το ματς.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε τρομερή φόρμα. Το κακό είναι ότι έρχεται τώρα η διακοπή του πρωταθλήματος και κόβει τον ρυθμό των "ερυθρολεύκων". Το είπε και ο Σιόβας άλλωστε στις δηλώσεις του. Με την επιστροφή στις επίσημες υποχρεώσεις στις 17 Οκτωβρίου, ακολουθεί ένα πρόγραμμα – βουνό με παιχνίδια κόντρα σε ΑΕΚ (μέσα), Ντιναμό Ζάγκρεμπ (έξω), Ατρόμητο (έξω), Βέροια (έξω), Ντιναμό Ζάγκρεμπ (μέσα), Ηρακλής (μέσα) και Παναθηναϊκός (έξω). Από τις 17 Οκτωβρίου μέχρι και τις 22 Νοεμβρίου γίνεται ένας πραγματικός χαμός.

Να ξέρετε ότι ο Μάρκο Σίλβα έχει εικόνα και για την ΑΕΚ, και για την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Τους έχει δει αρκετές φορές. Θα αρχίσει όμως περισσότερο να ασχολείται μαζί τους το διάστημα της διακοπής. Φυσικά θα έχει πάντοτε δίπλα του τους Ρίφα και Λεμονάκη.

Όσο για τα όσα δήλωσε ο Ιγκόρ Τούντορ στη συνέντευξη Τύπου περί διαφοράς ποιότητας; Να ξέρετε ότι και στην Θεσσαλονίκη άρχισαν να λένε ότι “αυτή η ήττα θα μας βγει σε καλό”! Δεν είναι συνηθισμένος ο Ολυμπιακός στο να κερδίζει μέσα στην Τούμπα και στο τέλος ο κόσμος του ΠΑΟΚ να χειροκροτεί τους ποδοσφαιριστές του “Δικεφάλου” και να μην τους αποδοκιμάζει...

Μία συζήτηση στα αποδυτήρια της Τούμπας να άκουγε κανείς μετά το παιχνίδι, έφτανε και περίσσευε. Το παραδέχονταν και οι ίδιοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ ότι ο Ολυμπιακός επικράτησε κατά κράτος. Συμφωνούσαν ουσιαστικά 100% με τον προπονητή τους. Το κυριότερο είναι ότι το κατάλαβε και ο κόσμος.

Μία βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αν έκανε κάποιος, θα άκουγε τους φίλους του ΠΑΟΚ να λένε ότι "τέρμα οι δικαιολογίες, οι γαύροι μας άνοιξαν τα μάτια, μας έδειξαν τον δρόμο να βελτιωθούμε, να δυναμώσουμε, να πάρουμε παίκτες, να φτιάξουμε με πράξεις - και όχι στα λόγια - ομάδα που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα".

Δεν είναι καθόλου υπερβολικά αυτά που σας γράφουμε... Αυτά ακούγαμε: Ο κόσμος του ΠΑΟΚ έβγαζε το καπέλο στον Ολυμπιακό! Ομολογούμε ότι τόσα χρόνια που παρακολουθούμε από κοντά παιχνίδια στην Τούμπα, ποτέ δεν υπήρχε αυτό το κλίμα μετά από ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα του "Δικεφάλου". Πότε τους έφταιγε η τύχη, πότε ο διαιτητής, πότε ο καιρός, πότε ο... Μαρινάκης και πότε ο Κόκκαλης. Τώρα όμως το είδαν διαφορετικά το... έργο και πρώτος-πρώτος ο Τούντορ φρόντισε να ξυπνήσει τους πάντες ότι προς το παρόν ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να "χτυπηθεί" από αυτόν τον ΠΑΟΚ. Η ατάκα "φάνηκε η διαφορά ποιότητας" ειπώθηκε αρκετές φορές από τον Τούντορ. Μια ατάκα που την ασπάζεται πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου του Δικεφάλου.

Διαβάστε ακόμα στο SPORT 24:

Το υπέροχο μήνυμα του Ρομπέρτο για όσα έζησε στην Τούμπα

Με την αύρα του Stoiximan.gr

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Η πανηγυρική φωτογραφία από τα αποδυτήρια της Τούμπας

Τόσο έξυπνα, τόσο μάγκικα!

Έφτανε μισή ώρα στον Ολυμπιακό για το 2-0 στην Τούμπα

Ο πανηγυρισμός του Ιντέγιε στην Τούμπα

Οι παίκτες του Ολυμπιακού κατέθεσαν στεφάνι στην Τούμπα

Ο βασικός κορμός του Τούντορ

Ο Ολυμπιακός τον στέλνει στον ΠΑΟ!

Η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ