ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο "Ισπανός" Ντιόπ

Ο "Ισπανός" Ντιόπ

Η θητεία του Πάπε Ντιόπ στην Ισπανία. Ταραγόνα, Σανταντέρ και Λεβάντε σε 24 φωτογραφικά κλικ. Μιλάει στο Sport24.gr ο Μαρθελίνο, προπονητής του Ντιόπ στην Ράθινγκ (pics & videos)

Ο Πάπε Ντιόπ της Λεβάντε βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο τις τελευταίες ώρες ως ο πιθανός αντικαταστάτης του Σάμαρη στον Ολυμπιακό.

Ο Σενεγαλέζος χαφ που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τους "ερυθρόλευκους", μπορεί να γίνει το επόμενο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Μίτσελ.

Ο Παπακουλί "Πάπε" Ντιόπ βρίσκεται για μια ακόμα φορά στο στόχαστρο του Ολυμπιακού. Η επικείμενη μετακίνηση του Σάμαρη στην Πορτογαλία και την Μπενφίκα , θα αφήσει ένα σημαντικό κενό στον χώρο του κέντρου, το οποίο η διοίκηση των "ερυθρόλευκων" και ο Μίτσελ κινούνται για να καλύψουν. Το ενδιαφέρον για τον Ντιόπ είναι υπαρκτό από πέρυσι το καλοκαίρι, ενώ κάποιες επαφές είχαν γίνει και στο ξεκίνημα της φετινής μεταγραφικής περιόδου. Το θέμα φαίνεται να έχει αναθερμανθεί για τα καλά τις τελευταίες ώρες και αυτή τη φορά είναι πολύ πιθανό ο Σενεγαλέζος να καταλήξει στο λιμάνι, κάνοντας πραγματικότητα την επιθυμία του να αγωνιστεί σε έναν σύλλογο που θα του δώσει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το "βήμα παραπάνω" στην καριέρα του.

Ο Ολυμπιακός από τη μεριά του, αν τελικά ολοκληρωθεί η μεταγραφή, θα ενισχύσει με αυτή την κίνηση τον χώρο του κέντρου με έναν παίκτη που διακρίνεται τόσο στα ανασταλτικά όσο και στα δημιουργικά του καθήκοντα. Ο 28χρονος Σενεγαλέζος παίζει ως 8άρι, στη δεξιά πλευρά του κέντρου, διακρίνεται για τη δύναμή του, την καλή τεχνική κατάρτιση, την μαχητικότητα, την ταχύτητα και τις έξυπνες κινήσεις του στο χώρο, είτε με τη μπάλα είτε χωρίς αυτή, γεγονός που του επιτρέπει να καλύπτει με επιτυχία τον χώρο. Έχει σωστές μεταβιβάσεις, καθαρίζει τις φάσεις στον αέρα, ψάχνει το γκολ κυρίως με μακρινούς κεραυνούς, είναι παίκτης του προπονητή, ακολουθεί τις οδηγίες και συνεισφέρει στην τακτική ανάπτυξη της ομάδας.

Ο Ντιόπ που γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1986 στο Καολάκ της Σενεγάλης, μεγάλωσε στη Γαλλία και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Ρεν. Πραγματοποίησε την παρθενική (και μοναδική) συμμετοχή του με την πρώτη ομάδα στην Ligue 1 τον Αύγουστο του 2006, μπαίνοντας ως αλλαγή στις καθυστερήσεις του αγώνα Ρεν - Λιλ και στη συνέχεια παραχωρήθηκε στην Τουρ. Εκεί έμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2008, όταν και τον αγόρασε η Τζιμνάστικ της Ταραγόνα την τελευταία ημέρα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου αντί 20.000 ευρώ.

Ο "Ισπανός" Ντιόπ

Το Sport24.gr παρουσιάζει το πέρασμα του Ντιόπ από την Ισπανία μέσα από 24 φωτογραφικά κλικ. Διαβάστε την πορεία του Σενεγαλέζου στην Σεγούντα και την Πριμέρα Ντιβισιόν, τα στατιστικά και τις επιδόσεις του, αλλά και το σχόλιο του Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ, προπονητή του το 2011 στην Ράθινγκ του Σανταντέρ.

Ο ΠΑΠΕ ΝΤΙΟΠ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Ο Ντιόπ αγωνίστηκε στην Νάστικ από τον Φεβρουάριο του 2008 μέχρι και το καλοκαίρι του 2009. Σε αυτούς τους 18 μήνες έπαιξε στο πρωτάθλημα της Σεγούντα Ντιβισιόν και "ψήθηκε" ωριμάζοντας ως παίκτης. Την πρώτη του σεζόν έπαιξε σε 13 αγώνες, ενώ την δεύτερη καθιερώθηκε στη βασική ενδεκάδα των Καταλανών, φτάνοντας τις 30 συμμετοχές και τα 4 γκολ. Οι καλές του εμφανίσεις προκάλεσαν γρήγορα το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων της Πριμέρα και οι Οσασούνα και Ράθινγκ κατέθεσαν επίσημες προτάσεις για την απόκτησή του. Η Ράγιο ενδιαφέρθηκε επίσης, αλλά ο Ντιόπ ήθελε να παίξει στην Λίγκα.

Η προσφορά του Φρανθίσκο Περνία ήταν η ανώτερη όλων και έτσι η Ράθινγκ του Σανταντέρ ανακοίνωσε στις 24 Ιουλίου του 2009 την απόκτηση του Ντιόπ έναντι του ποσού του 1.5 εκατομμυρίου ευρώ. Στην Ράθινγκ ο Πάπε έγινε αμέσως βασικός και αναντικατάστατος, όμως τα συχνά προβλήματα τραυματισμών, κυρίως στα γόνατά του, τον εμπόδισαν να κάνει γεμάτες χρονιές τις δυο πρώτες σεζόν (23 & 19 συμμετοχές αντίστοιχα στην Πριμέρα). Η τρίτη ήταν και η καλύτερη για τον ίδιο, αφού αγωνίστηκε σε 34 ματς της Λίγκας, όμως η Ράθινγκ τερμάτισε στην 20η θέση και τελικά υποβιβάστηκε στην Σεγούντα.

Ο "Ισπανός" Ντιόπ

Στο παιχνίδι της Λεβάντε με την Βαλένθια ο Πάπε Ντιόπ έπαιξε για τελευταία φορά μπροστά στο κοινό του "Ciutat de Valencia" σε επίσημο αγώνα. Όταν έγινε αλλαγή στο 51', οι φίλαθλοι των "γκρανότας" τον χειροκρότησαν όρθιοι φωνάζοντας το όνομά του, ευχαριστώντας τον με αυτόν τον τρόπο για τα όσα πρόσφερε στην ομάδα τους (10-5-2014)

Ο Ντιόπ, θέλοντας να συνεχίσει σε σύλλογο της Πριμέρα, ζήτησε να μείνει ελεύθερος χαρίζοντας στην Ράθινγκ τα χρήματα που του χρωστούσε. Η Λεβάντε είχε ήδη ενδιαφερθεί, είχε συμφωνήσει με τον Σενεγαλέζο χαφ, αλλά δεν φερόταν διατεθειμένη να πληρώσει λεφτά στην Σανταντέρ. Τελικά η επιμονή του Χουάν Ιγνάθιο Μαρτίνεθ να αποκτηθεί ο παίκτης όσο πιο γρήγορα γινόταν, για να τον έχει μαζί του στην προετοιμασία, έπεισε την διοίκηση των "γκρανότας" να δώσει στον Περνία 100.000 ευρώ και η συμφωνία ολοκληρώθηκε με τον Ντιόπ να υπογράφει τριετές συμβόλαιο έναντι 600.000 ευρώ το χρόνο με ρήτρα αποδέσμευσης τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Στη Λεβάντε ο Ντιόπ καθιερώθηκε αμέσως παίζοντας στον χώρο του κέντρου και στην πρώτη του σεζόν είχε 32 συμμετοχές, όλες στην αρχική ενδεκάδα. Έπαιξε επίσης και σε 9 ματς του Europa League, ανεβάζοντας συνεχώς την αποδοσή του. Το περασμένο καλοκαίρι ο πρόεδρος της Λεβάντε, Κίκο Καταλάν, υποσχέθηκε στον Ντιόπ πως αν έφτανε στην ομάδα κάποια πρόταση που θα ενδιέφερε τον παίκτη και θα ικανοποιούσε οικονομικά τον σύλλογο, θα έδινε την συγκατάθεσή του για να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Υπήρξαν τέτοιες, ανάμεσα στις οποίες και μια πρόταση του Ολυμπιακού, όμως ο Καταλάν αθέτησε τελικά την δέσμευσή του, απογοητεύοντας τον Ντιόπ.

Ο "Ισπανός" Ντιόπ

Ο Ντιόπ σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας της Λεβάντε με την Αλμπαθέτε στις 9 Αυγούστου του 2014. Λίγες μέρες αργότερα, στο φιλικό με την Έλτσε στη Βαλένθια, ο Σενεγαλέζος αποθεώθηκε από τον κόσμο της Λεβάντε.

Η δεύτερη σεζόν εξελίχθηκε το ίδιο καλά με την πρώτη και ο Σενεγαλέζος χαφ, παρά το γεγονός ότι γκρίνιαξε αρκετά στην προετοιμασία και στο ξεκίνημα της περιόδου, απέδωσε στα ίδια υψηλά επίπεδα φτάνοντας τις 34 συμμετοχές και τα 4 γκολ. Πριν λίγους μήνες, στις 2 Μαΐου, οι μάνατζερ του παίκτη, Άλεξ Μπονότ και Πασκάλ Μπουασό, ανακοίνωσαν στον Τύπο ότι είχαν στα χέρια τους δυο σημαντικές προτάσεις από συλλόγους του εξωτερικού. Η διοίκηση της Λεβάντε, γνωρίζοντας ότι αν ήθελε να βγάλει χρήματα από τον Ντιόπ, αυτή θα ήταν η τελευταία ευκαιρία, αφού του χρόνου ο παίκτης έμενε ελεύθερος, αποφάσισε να δώσει το οκ στην πώλησή του και να αρχίσει διαπραγματεύσεις, οι οποίες όμως στο ξεκίνημα του καλοκαιριού δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα.

Πριν λίγες μέρες, στις 14 Αυγούστου, στο φιλικό ματς της Λεβάντε με την Έλτσε όπου έγινε και η επίσημη παρουσίαση των "γκρανότας" για τη νέα σεζόν, ο κόσμος για μια ακόμη φορά αποθέωσε τον Ντιόπ, τραγουδώντας το όνομά του και ζητώντας του να παραμείνει στην ομάδα, δείχνοντας έτσι έμπρακτα την αγάπη του προς τον Σενεγαλέζο παίκτη, ο οποίος όμως έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ότι θα ήθελε να αγωνιστεί σε έναν μεγαλύτερο σύλλογο. Το αν τελικά ο επόμενος προορισμός του θα είναι η Ελλάδα και ο Ολυμπιακός, θα το μάθουμε τις επόμενες ώρες. Προς το παρόν, ας δούμε τί είπε για αυτόν ο πρώην προπονητής του στην Ράθινγκ, Μαρθελίνο.

Ο ΜΑΡΘΕΛΙΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΙΟΠ

Ο "Ισπανός" Ντιόπ

Ντιόπ και Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ συνεργάστηκαν το 2011 στην Ράθινγκ του Σανταντέρ. Το Sport24.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρώην τεχνικό του Ντιόπ και ζήτησε το σχόλιό του για τον μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού. Ιδού τι μας είπε:

" Αν και πιστεύω ότι ο Μίτσελ και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ξέρουν πολύ καλά γιατί έκαναν την επιλογή τους, άρα η δική μου γνώμη περισσεύει, μπορώ να σου πω ότι ο Ντιόπ είναι ένας παίκτης με θετικό πρόσημο. Καλός ποδοσφαιριστής, καλός χαρακτήρας, μαχητής, ομαδικός, υπάκουος στις εντολές του προπονητή αλλά και με λογικές και χρήσιμες πρωτοβουλίες μέσα στο γήπεδο. Είναι δυνατός, γρήγορος, διαθέτει τεχνική και μπορεί να δημιουργήσει. Είναι φιλόδοξος και θεωρώ ότι θα προσφέρει στην νέα του ομάδα".

Ο ΠΑΠΕ ΝΤΙΟΠ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Ο "Ισπανός" Ντιόπ

- Ο Πάπε Ντιόπ έχει ύψος 1.80, ζυγίζει 73 κιλά και το καλό του πόδι είναι το δεξί.

- Έχει αγωνιστεί σε 5 ομάδες στην μέχρι τώρα καριέρα του: Ρεν, Τουρ, Νάστικ, Ράθινγκ και Λεβάντε.

- Στη Γαλλία έχει αγωνιστεί και στις 3 εθνικές κατηγορίες: με την Ρεν στην 1η (2006) και με την Τουρ πρώτα στη 2η (2006/07) και μετά στην 3η (2007/08).

- Στην Ισπανία έχει αγωνιστεί στη Σεγούντα με την Νάστικ (2008/09) και κατόπιν στην Πριμέρα, πρώτα με την Ράθινγκ (2009-2012) και μετά με τη Λεβάντε (2012-2014).

- Στη Γαλλία είχε συνολικά 37 συμμετοχές και 3 γκολ. Η μοναδική του συμμετοχή στην Ligue 1 διήρκεσε μόλις 1 λεπτό, αφού μπήκε ως αλλαγή στο 90' της συνάντησης της Ρεν με την Λιλ (5/8/2006)

- Στην Νάστικ έμεινε μιάμιση σεζόν (Γενάρης 2008 - καλοκαίρι 2009) συμπληρώνοντας 43 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Σεγούντα (4 γκολ) και 1 συμμετοχή στο Κύπελλο.

- Στην Ράθινγκ του Σανταντέρ έμεινε 3 χρόνια (2009-2012) συμπληρώνοντας 76 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (3 γκολ) και 7 στο Κύπελλο (1 γκολ).

- Στη Λεβάντε έμεινε 2 χρόνια (2012-2014) συμπληρώνοντας 66 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (4 γκολ), 2 στο Κύπελλο και 9 στο Europa League (1 γκολ).

- Στην Πριμέρα Ντιβισιόν ο Ντιόπ συμπλήρωσε 142 συμμετοχές (με Ράθινγκ και Λεβάντε), πετυχαίνοντας 7 γκολ. Ο συνολικός αγωνιστικός του χρόνος ανέρχεται σε 11.120 λεπτά.

- Οι κάρτες που έχει δεχτεί σε 5 σεζόν στην Πριμέρα Ντιβισιόν είναι 42 κίτρινες και 2 κόκκινες.

Ο ΝΤΙΟΠ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΕ 24 ΚΛΙΚ

Ο "Ισπανός" Ντιόπ

1. Ο Ντιόπ έπαιξε μιάμιση σεζόν στην Νάστικ (Φεβρουάριος 2008 - καλοκαίρι 2009). Εδώ πανηγυρίζει ένα τέρμα του απέναντι στη Μάλαγα.

Ο "Ισπανός" Ντιόπ

2. Με αντίπαλο τον Κριστιάνο σε αγώνα της Ράθινγκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο "Σαρδινέρο" (4/4/2010)

Ο "Ισπανός" Ντιόπ

3. Με αντίπαλο τον Μέσι σε αγώνα της Ράθινγκ με την Μπαρτσελόνα στο "Σαρδινέρο" (22/9/2009)

Ο "Ισπανός" Ντιόπ

4. Με αντίπαλο τον Άντερ Ερέρα σε αγώνα της Ράθινγκ με την Αθλέτικ στο "Σαρδινέρο" (22/4/2012)

Ο "Ισπανός" Ντιόπ

5. Ο Ντιόπ αποβάλλεται σε ματς της Ράθινγκ με τη Σεβίγια στο "Σαρδινέρο" (22/3/2012)

Ο "Ισπανός" Ντιόπ

6. Με αντίπαλο τον Μπενζεμά σε αγώνα της Ράθινγκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο "Σαρδινέρο" (21/9/2011)

Ο "Ισπανός" Ντιόπ

7. Ντιόπ και Ντιέγκο Κόστα σε αγώνα της Ατλέτικο με την Ράθινγκ στο "Βιθέντε Καλντερόν" (3/1/2011)

Ο "Ισπανός" Ντιόπ

8. Με τον Τζιόλη σε προπόνηση της Ράθινγκ (28/10/2011)

Ο "Ισπανός" Ντιόπ

9. Ο Ντιόπ διώχνει τη μπάλα μπροστά από τον Αντόνιο Τομάς σε αγώνα της Ράθινγκ με τη Σαραγόσα στο "Σαρδινέρο" (7/1/2012)

Ο "Ισπανός" Ντιόπ

10. Ντιόπ και Κακά σε αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με την Ράθινγκ στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" (18/2/2012)

Ο "Ισπανός" Ντιόπ

11. Στην επίσημη παρουσίασή του από τη Λεβάντε (24/7/2012)

Ο "Ισπανός" Ντιόπ

12. Μάχη στον αέρα με τους Ντιόπ, Καράμπελα και Κάρλος Σάντσες σε αγώνα της Έλτσε με τη Λεβάντε στο "Μαρτίνεθ Βαλέρο" (25/4/2014)

Ο "Ισπανός" Ντιόπ

13. Βύντρα και Ντιόπ σε αγώνα της Λεβάντε με την Ρεάλ Σοθιεδάδ στη Βαλένθια (21/8/2013)

Ο "Ισπανός" Ντιόπ

14. Ντιόπ και Χουάν Ιγνάθιο Μαρτίνεθ σε προπόνηση της Λεβάντε (5/3/2013)

Ο "Ισπανός" Ντιόπ

15. Τσάμπι Αλόνσο και Ντιόπ σε αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Λεβάντε στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" (6/4/2013)

Ο "Ισπανός" Ντιόπ

16. Ο Ντιόπ πανηγυρίζει το τέρμα του απέναντι στην Μπέτις (27/3/2014)

Ο "Ισπανός" Ντιόπ

17. Ντιόπ και Σέρχιο Γκαρθία σε αγώνα της Εσπανιόλ με τη Λεβάντε στο "Κορνεγιά ελ Πρατ" (22/3/2014)

Ο "Ισπανός" Ντιόπ

18. Ντιόπ και Ζόνας στο τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στη Βαλένθια και τη Λεβάντε στο "Σιουτάτ ντε Βαλένσια" (7/10/2012)

Ο "Ισπανός" Ντιόπ

19. Ντιόπ και Κεντίρα σε αγώνα της Λεβάντε με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο "Σιουτάτ ντε Βαλένσια" (5/10/2013)

Ο "Ισπανός" Ντιόπ

20. Ντιόπ και Τζεμπούρ στον πρώτο αγώνα της Λεβάντε με τον Ολυμπιακό στο "Σιουτάτ ντε Βαλένσια" για το Europa League (14/2/2013)

Ο "Ισπανός" Ντιόπ

21. Φάση των "16" του Europa League ανάμεσα στη Λεβάντε και την Ρούμπιν Καζάν. Ο Ντιόπ απέναντι στους Ροντόν και Κασάεφ (7/3/2013)

Ο "Ισπανός" Ντιόπ

22. Ντιόπ και Μέσι σε αγώνα της Λεβάντε με την Μπαρτσελόνα στο "Σιουτάτ ντε Βαλένσια" (19/1/2014)

Ο "Ισπανός" Ντιόπ

23. Ο Ντιόπ δέχεται ρατσιστική επίθεση από ανεγκέφαλους της Ατλέτικο Μαδρίτης (4/5/2014)

Ο "Ισπανός" Ντιόπ

24. Ο Ντιέγκο Κόστα προσπαθεί να ηρεμήσει τον Ντιόπ μετά την ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο τελευταίος από ανεγκέφαλους της Ατλέτικο Μαδρίτης (4/5/2014)

Πηγές: As, Marca, Superdeporte, Opinion de Malaga, lfp.es

Βίντεο: Εκπληκτικό γκολ του Ντιόπ εναντίον της Αλμερία

Βίντεο: Εντυπωσιακό γκολ του Ντιόπ εναντίον της Θέλτα

Βίντεο: Εντυπωσιακό γκολ του Ντιόπ εναντίον της Μπέτις

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ