ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ιντέγε έφυγε, ο Καρίμ έρχεται...

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÌÁÍËÉÓÐÏÑ - ÏÓÖÐ / EUROPA LEAGUE / OSMANLISPOR - OLYMPIAKOS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÌÁÍËÉÓÐÏÑ - ÏÓÖÐ / EUROPA LEAGUE / OSMANLISPOR - OLYMPIAKOS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπέντο μπορεί να μην έχει ανοίξει 100% τα χαρτιά του για τον διάδοχο του Νιγηριανού επιθετικού που πήγε στην Κίνα, αλλά ο Ανσαριφάρντ σαν να φαίνεται ότι δείχνει σιγά-σιγά την πλάτη του στον Καρντόσο.

Τέλος λοιπόν ο Ιντέγε. Κι ας χρειάστηκε να κάνει υπομονή μέχρι την τελευταία μέρα της αγοράς στην Κίνα για να πάρει το αεροπλάνο με προορισμό την Τιανζίν. Ο Νιγηριανμός αποχώρησε και πλέον ο Μπέντο καλείται να βρει τον αντικαταστάτη του έως το τέλος της σεζόν.

Ανσαριφάρντ ή Καρντόσο; Η ιστορία μάς είχε διδάξει ότι ο Πορτογάλος τεχνικός έχει πιο πάνω στις επιλογές του τον Παραγουανό επιθετικό και τον Καρίμ στην... 3η θέση. Το κακό όμως για τον Μπέντο είναι ότι η εμμονή του στον Καρντόσο δεν τον δικαίωσε.

Αντιθέτως, μια φορά έπαιξε βασικός ο Ανσαριφάρντ σε σχηματισμό 4-2-3-1 και τον έβγαλε ασπροπρόσωπο. Μπήκε ο Ιρανός στην Άγκυρα και έκανε... σμπαράλια την άμυνα της Οσμάνλισπορ. Το πώς ο Καρίμ πήρε ξαφνικά φανέλα βασικού είναι κάτι που χρήζει... διερεύνησης.

Πώς από εκεί που ετοιμαζόταν ο Μπέντο να βάλει τον Καρντόσο στην Τουρκία, αποφάσισε δύο μέρες πριν τη “μάχη” της Άγκυρας να ξεκινήσει με τον Ανσαριφάρντ; Προφανώς, έβαλε κάτω τα πράγματα με τους συνεργάτες του και αποφάσισε ότι ο πιο ευέλικτος Καρίμ θα μπορούσε να είναι πιο επικίνδυνος από τον πολύ πιο βαρύ Καρντόσο.

Το θέμα είναι τι θα κάνει από τώρα και στο εξής ο Μπέντο. Αν θα έχει ως βασική επιλογή τον Καρντόσο ή τον Ανσαριφάρντ. Η παρουσία του Όσκαρ στο ματς με τον Πανιώνιο είχε να κάνει – σύμφωνα με τα όσα κυκλοφορούσαν το τελευταίο διήμερο στο Ρέντη – με το γεγονός ότι σκόπευε να βάλει τον Ανσαριφάρντ στο Περιστέρι.

Κατ' επέκταση σαν να υπάρχει μία διάθεση να τον έχει κατά κάποιο τρόπο στις πρώτες του επιλογές και ενόψει ΠΑΟΚ και Μπεσίκτας. Δεν τον έβαλε με λίγα λόγια κόντρα στον Πανιώνιο, γιατί ήθελε να τον έχει όσο το δυνατόν πιο φρέσκο για την τριάδα αγώνων – φωτιά που ακολουθεί!

Όλα αυτά βέβαια είναι στα λόγια και όχι στις πράξεις. Ναι μεν όλα αυτά διαρρέουν από το Ρέντη, αλλά θα πρέπει να το δούμε και στο χορτάρι. Ο Μπέντο πολλές φορές μάς έχει ξαφνιάσει και κατ' επέκταση έχει ξαφνιάσει τους ποδοσφαιριστές του με κάποιες από τις επιλογές του.

Ο Μπέντο εξακολουθεί να πιστεύει τον Καρντόσο, εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι είναι παίκτης που μπορεί να δώσει πολλές λύσεις, αλλά από την άλλη μη νομίζετε ότι δεν βλέπει και την κακοδαιμονία που κυνηγάει τον Παραγουανό. Πρόσφατα σε μία συνέντευξη Τύπου είχε πει ότι “δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την αποτελεσματικότητά του” και στη συνέχεια κατέληξε στις δηλώσεις του με ένα “αλλά”... Έσπευσε να τον στηρίξει και να του δείξει ότι ποντάρει πάνω του ενόψει της συνέχειας.

Από την άλλη όμως ο Ανσαριφάρντ χάρη σε δύο γκολ του μέσα στην Τουρκία τον κράτησε όρθιο στο φετινό ευρωπαϊκό οδοιπορικό του Ολυμπιακού και συν τοις άλλοις δείχνει να έχει ρέντα. Συνολικά έχει σκοράρει 3 φορές σε 7 ματς και ο Καρντόσο μόλις 2 σε... 26 παιχνίδια! Είναι χαώδης η διαφορά και ειδικά τώρα, σε μία περίοδο που φτάνουμε στα τελειώματα της σεζόν και ο Καρντόσο εμφανίζεται ολοένα και πιο βαρύς...

Στη σημερινή (01/03) προπόνηση λοιπόν θα φανεί αν ο Μπέντο προορίζει τον Ανσαριφάρντ για βασικό στο Περιστέρι. Σε μία προπόνηση που ο Πορτογάλος αναμένεται να κάνει την πρόβα ενδεκάδας με... θέα το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ