ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Γιώργος Θαναηλάκης για την περιγραφή του Ολυμπιακός - Μίλαν: "Τα τελευταία 20 λεπτά έκανα όρθιος τη μετάδοση"

Ο Γιώργος Θαναηλάκης για την περιγραφή του Ολυμπιακός - Μίλαν: "Τα τελευταία 20 λεπτά έκανα όρθιος τη μετάδοση"
SPORT24 RADIO / - WATKINSON

Ο Γιώργος Θαναηλάκης, ο άνθρωπος που έδωσε φωνή στην ιστορική νίκη του Ολυμπιακού επί της Μίλαν, μοιράστηκε στο Sport24.gr τα συναισθήματα που βίωσε κατά την διάρκεια της μετάδοσης του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός σημείωσε μία ιστορική νίκη με 3-1 επί της Μίλαν , παίρνοντας την πρόκριση στην φάση των “32” του Europa League , σε μία βραδιά που δύσκολα θα ξεχάσουν οι “ερυθρόλευκοι”. Ήταν μία βραδιά-όνειρο για τους Πειραιώτες, με τον Γιώργο Θαναηλάκη, ο οποίος μετέδωσε τον αγώνα, να είναι ο άνθρωπος που κλήθηκε να φέρει εις πέρας μία ιδιαίτερη αποστολή: Να περιγράψει στις στιγμές ενός ιστορικού θριάμβου.

Στα μάτια πολύ κόσμου αυτό μοιάζει απλό. Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι. Οι ισορροπίες είναι ευαίσθητες όταν περιγράφει κάποιος τη νίκη μίας ελληνικής ομάδας. Τα όρια ανάμεσα σε μία καλή μετάδοση με μία... γραφική είναι πολύ λεπτά. Δεν θέλει πολύ να τα ξεπεράσει κάποιος. Ο Γιώργος Θαναηλάκης, τον οποίο μπορείτε να ακούτε από Δευτέρα ως Παρασκευή (7:00-10:00) μαζί με τον Μηνά Τσαμόπουλο στον Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή "Πνίξτε τον φουνταριστό", το γνωρίζει αυτό και φρόντισε με τη μετάδοσή του να δώσει φωνή σε ένα ιστορικό επίτευγμα, χωρίς να ξεπεράσει τα όρια.

Απλώς ζω τα παιχνίδια. Εκείνη τη στιγμή απλώς μεταδίδω τον αγώνα μίας ελληνικής ομάδας. Δεν γίνεται όμως να μην στηρίξω την ελληνική ομάδα. Μου βγαίνει απλώς αυτό που ζω. Αυτός είναι και ο λόγος που ενίοτε μπορεί να κάνω σαρδάμ ή να κάνω λάθος στο όνομα κάποιου παίκτη. Από τον ενθουσιασμό μου”σχολίασε μιλώντας στο Sport24.gr ο Γιώργος Θαναηλάκης, ξετυλίγοντας το κουβάρι μίας μετάδοσης μίας ιστορικής πρόκρισης. Μίας πρόκρισης που θα συνοδεύεται πάντα από την δική του φωνή, κάτι που ο έμπειρος δημοσιογράφος τόνισε με ταπεινότητα ότι δεν το είχε συνειδητοποιήσει! “ Με κόλλησες λίγο τώρα. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ αυτή την οπτική σε αυτή την μετάδοση. Είχα στο μυαλό μου ότι περιέγραφα ένα ιστορικό παιχνίδι λόγω της πρόκρισης και του ονόματος του αντιπάλου, αλλά δεν το είχα συνδυάσει έτσι”.

“ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ ΑΛΛΑΞΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ”

Έχοντας αναλάβει εδώ και μερικά χρόνια τις μεταδόσεις των ευρωπαϊκών αγώνων του Ολυμπιακού για τον ΟΤΕ TV, ο Γιώργος Θαναηλάκης ήταν παρών σε κάποιες άσχημες βραδιές των “ερυθρόλευκων”. Δεδομένου λοιπόν και των συνθηκών (όνομα αντιπάλου, επιθετική δυστοκία, ισοπαλία με Ξάνθη πριν από μερικές ημέρες, ανάγκη για νίκη με 2 γκολ διαφορά) πίστεψε ότι μπορεί να στραβώσει το πράγμα;

EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΙΛΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΙΛΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

θυμάται ο Γιώργος Θαναηλάκης, για να συμπληρώσει: “ Η αλήθεια είναι ότι και ο κόσμος δεν είχε πολυπιστέψει στην πρόκριση, για αυτό και ήταν “παγωμένος” μέχρι να έρθει το πρώτο γκολ. Πάγωνε και τον ρυθμό η Μίλαν, δεν βοηθούσε η κατάσταση. Μόλις όμως έγινε το 1-0 το Καραϊσκάκη έγινε κολαστήριο. Άλλαξε όλη η ψυχολογία.

Ήταν η στιγμή που έλεγες “Παναγιά βόηθα”. Τα τελευταία 30 λεπτά πρέπει να ήταν εφιαλτικά για τη Μίλαν. Υπήρχε ένταση, νόμιζες ότι ο κόσμος θα τους φάει ζωντανούς. Εκεί πάντως που πραγματικά υπήρξε ο φόβος ότι μπορεί να στραβώσει το πράγμα ήταν όταν η Μίλαν μείωσε σχεδόν αμέσως σε 2-1. Οι Ιταλοί έδιναν από την αρχή την εντύπωση ότι θα σκοράρουν. Έκαναν καλές φάσεις, μερικά σουτ πέρασαν δίπλα από τα δοκάρια του Σα”.

Πώς ήταν όμως τα τελευταία λεπτά του αγώνα; Πώς τα βίωσε ο άνθρωπος που έπρεπε να μεταφέρει στους τηλεοπτικούς δείκτες την ατμόσφαιρα του Καραϊσκάκη; “ Από το 2-0 και έπειτα ήμουν όρθιος! Ήταν τρομερή η ένταση. Εγώ ήμουν στο ίδιο δωμάτιο με έναν κάμεραμαν , τον Τάσο Κολλίντζα και τον Γιώτη Τσαλουχίδη. Αισθανόμουν όμως κόσμο να πηγαίνει πίσω μου πάνω-κάτω, να καπνίζει, να αντιδρά στις ευκαιρίες των δύο ομάδων, Γινόταν πανζουρλισμός. Από την πλευρά μου απλώς ζούσα το παιχνίδι. Είχα αφήσει πλέον τα χαρτιά μου και τις σημειώσεις μου και απλώς έκανα τη μετάδοση του αγώνα. Ήθελα πολύ να μεταδώσω την πρόκριση μίας ελληνικής ομάδας, γιατί τα προηγούμενα χρόνια μετέδιδα κυρίως αγώνες ξένων ομάδων. Ήμουν αισιόδοξος ότι θα συμβεί αυτό κάποια στιγμή”.

“ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΤΥΧΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΘΑ ΞΕΣΠΑΓΕ”

Αρκετές ώρες μετά τον αγώνα, εξετάζοντας το παιχνίδι πιο ψύχραιμα, ο Γιώργος Θαναηλάκης επανέλαβε αυτό που είπε και στην μετάδοση κάποια στιγμή: “ Σίγουρα ο Ολυμπιακός είχε και τύχη. Δεν γίνεται όμως διαφορετικά κόντρα σε ομάδες με τέτοιο όνομα όπως η Μίλαν. Πρέπει να σου πάνε και κάποια πράγματα”.

Σύντομα πάντως έσπευσε να τονίσει πως κάποια στιγμή θα... γύριζε αυτό το χαρτί στον Ολυμπιακό, ο οποίος από το ξεκίνημα της χρονιάς έχει δει αρκετές φορές την τύχη να του γυρίζει την πλάτη: “ Γενικώς η χρονιά φαινόταν να μην πάει στον Ολυμπιακό. Σε πολλά παιχνίδια έχασε πολλές ευκαιρίες, είδε την τύχη να του γυρίζει την πλάτη. Ήξερες ότι σε κάποια στιγμή θα ερχόταν ένα ξέσπασμα, μία βραδιά που θα έβρισκε δίχτυα. Δεν πρέπει να περίμεναν βέβαια πολλοί ότι αυτό θα άλλαζε κόντρα σε μία ομάδα όπως η Μίλαν, ειδικά αν σκεφτεί κάποιος την ψυχολογία που υπήρχε στον Ολυμπιακό λόγω της ισοπαλίας στην Ξάνθη, των τραυματισμών του, της ατυχίας του από το ξεκίνημα της χρονιάς και της παράδοσης που είχε κόντρα σε ιταλική ομάδα.

Θυμίζω ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε κερδίσει ποτέ ιταλική ομάδα με δύο γκολ διαφορά. Κι όμως, ήρθαν έτσι τα πράγματα και κέρδισε μία Μίλαν με δύο γκολ διαφορά. Μία Μίλαν που φέτος έχει δεχθεί 2 γκολ μόνο σε ένα παιχνίδι και αυτό από την Γιουβέντους”.

Αντί επιλόγου, το ίδιο ερώτημα: Αλήθεια, πώς γίνεται να αισθάνεται ένας δημοσιογράφος που ξέρει ότι η φωνή του θα είναι πλέον συνυφασμένη με μία ιστορική επιτυχία ελληνικής ομάδας; “ Αλήθεια δεν ξέρω. Σου λέω με κόλλησες. Εγώ αγαπάω το ποδόσφαιρο. Το μόνο που θέλω είναι να πάνε καλά οι ελληνικές ομάδες. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι η μετάδοσή μου θα συνοδεύει πάντα μία ιστορική βραδιά”.

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός - Μίλαν 3-1: Μόνο αυτή η ομάδα
Ολυμπιακός - Μίλαν: Το φανταστικό κορεό "La Casa de Papel" μέσα από 15 photos
Ολυμπιακός - Μίλαν: Το πικάρισμα των "ερυθρόλευκων" οπαδών στους "ροσονέρι"
Ολυμπιακός - Μίλαν: Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες του Κούτρη μετά το σφύριγμα
Ολυμπιακός - Μίλαν: Ο Μαρινάκης έδωσε πριμ 500.000 ευρώ στους "ερυθρόλευκους"
Ολυμπιακός - Μίλαν: Τα 11 μεγαθήρια που "προσκύνησαν" στο "Γ.Καραϊσκάκης"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ