ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο έλεγχος του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπρέντα

Ο έλεγχος του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπρέντα
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr αναλύει την απόδοση των παικτών του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπρέντα το πρώτο 60λεπτο και παρουσιάζει κάποιες... σκόρπιες σημειώσεις από Ολλανδία.

"Όπως είδατε με την Βέρντερ παίξαμε καλά για 50 λεπτά. Σήμερα για 60 λεπτά. Αυτήν την καλή απόδοση θέλουμε να την κρατήσουμε και να την αυξήσουμε". Από τη στιγμή που ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι ικανοποιημένος από το χθεσινό φιλικό, εμάς δε μας πέφτει λόγος. Η μήπως όχι;

Σύμφωνα με όλες τις αναλύσεις, (συμπεριλαμβανομένης αυτής του Βαλβέρδε) ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο για 60 λεπτά μέχρι που –φυσιολογικά, όπως λέγεται- κουράστηκε, αφήνοντας πεδίο δράσης στη Μπρέντα.

Αφού λοιπόν τα "καλά" λεπτά του Ολυμπιακού στο χθεσινό φιλικό ήταν τα πρώτα εξήντα, δέχομαι να σχολιάσω μόνο αυτά, αφήνοντας ασχολίαστο το γεγονός ότι ο προπονητής των πρωταθλητών ξέροντας ότι η ομάδα θα κουραστεί εκεί γύρω στο 60, δεν έκανε κάτι για να αποφύγει την κατάρρευση.

Ας αφήσουμε στην άκρη τα κλισέ ("είναι ακόμα νωρίς", "η Μπρέντα ήταν πιο έτοιμη" κλπ) και ας θυμηθούμε τι είδαμε στα πρώτα 60 λεπτά.

Ετοιμότητα: 45 λεπτά χαμένα στο πρώτο φιλικό (Ζούλτε Βάρεγκεμ), 30 λεπτά χαμένα στο δεύτερο (Βέρντερ Βρέμης), 15 λεπτά χαμένα στο τρίτο (Μπρέντα). Σαφής η βελτίωση σε αυτόν τον τομέα για τον Ολυμπιακό.

Επίθεση: Ο Μιραλάς μπορεί να μην είναι ακόμα(;) ο παίχτης που λάτρεψαν πέρσι οι φίλοι των πρωταθλητών, ωστόσο χθες έδειξε σαφή σημάδια βελτίωσης σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά. Διάθεση, συμμετοχή στις φάσεις και τρεξίματα από τον Βέλγο, ο οποίος τη δουλειά του την έκανε. Εμφανής λοιπόν η βελτίωση και εδώ σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά.

Άξονας: Ο Βαλβέρδε δήλωσε μετά το φιλικό με τη Βέρντερ, ότι όταν παίζει ο Φουστέρ στο κέντρο, είναι σαν να παίζει η ομάδα με τρεις παίχτες. Και σήμερα ο Ισπανός τα πήγε καλά, χωρίς τεράστιες εναλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Όσον αφορά τον Ιμπαγάσα, φάνηκε λίγο πιο κουρασμένος σε σχέση με το παιχνίδι με τη Βέρντερ. Υπερ-απαραίτητος και πολύ καλός και σήμερα ο Αργεντινός, με λιγότερα όμως τρεξίματα. Τέλος, ο Μοδέστο σκούπιζε και πάλι, χωρίς ωστόσο αυτή τη φορά να δημιουργεί. Ελαφρώς αρνητικό λοιπόν το συνολικό πρόσημο για τον άξονα, σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό.

Αριστερή πτέρυγα: Ο Φετφατζίδης στο νέο του ρόλο τα πήγε πολύ καλά. Με πολλές προσπάθειες, βοήθησε την ομάδα του, ενώ έβγαλε και μια υπέροχη ασίστ προς τον Μιραλάς, η οποία μετουσιώθηκε στο 1-0. Σαφώς βελτιωμένος και ο Φέτφα σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά. Το ίδιο ισχύει και για το Βαλεριάνο, ο οποίος σήμερα έδειξε το καλό του πρόσωπο, παίζοντας στο αριστερό άκρο της άμυνας των πρωταθλητών. Θυμίζουμε πάντως ότι στον αγώνα με τη Βέρντερ, στην αριστερή πτέρυγα έπαιξαν οι Ριέρα – Χολέμπας, οι οποίοι είχαν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον.

Δεξιά πτέρυγα: Η εμφάνιση του Γκρμπιτς σήμερα ήταν σαφώς κατώτερη από τις προηγούμενες. Τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά ο Σέρβος δεν μπόρεσε να βοηθήσει. Συνέπεια της κακής εμφάνισής του ήταν ότι ο Μανιάτης που έπαιζε πίσω του, ήταν αναγκασμένος να τρέχει για δύο, με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο δεξιός οπισθοφύλακας του Ολυμπιακού μπορεί να έκανε μια ακόμα καλή εμφάνιση, αλλά στη… σούμα, η δεξιά πτέρυγα του Ολυμπιακού εμφανίστηκε χειρότερη από ότι στο προηγούμενο φιλικό.

Άμυνα: Οι φίλοι του Ολυμπιακού, βλέπουν στο πρόσωπο του Μαρκάνο τον νέο Όσκαρ. Σήμερα ωστόσο ο Ισπανός τους διέψευσε (μιλάμε πάντα για τα πρώτα 60 λεπτά του αγώνα). Καταπληκτικός μπορεί να μην ήταν, ωστόσο ήταν σίγουρα καλύτερος από ότι στα προηγούμενα φιλικά. Θετικό το πρόσημο και εδώ λοιπόν. Όσο για τον Παπάζογλου; Έδωσε και χθες τον καλύτερό του εαυτό, χωρίς ωστόσο να κερδίσει τα πολύ θετικά σχόλια των προηγούμενων αγώνων. Η άμυνα των ερυθρολεύκων χρειάζεται ακόμα δουλειά. Οι Μαρκάνο και Παπάζογλου, πάντως, υπό κανονικές συνθήκες δεν θα αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των πρωταθλητών και αυτό το γνωρίζουν και οι ίδιοι.

Τερματοφύλακας: Κατά την άποψή μου ο Δασκαλάκης δε φέρει ευθύνη στο πρώτο γκολ. Αυτό άλλωστε μπήκε μετά το 60 οπότε για σήμερα δε μας ενδιαφέρει. Απλά το σημειώνω. Πέρα από ένα τραγικό λάθος στην αρχή, Κρητικός φάνηκε να είναι πολύ πιο σταθερός από τον Κοστάντσο. Και εδώ λοιπόν το πρόσημο είναι θετικό.

Συνολικά λοιπόν ο Ολυμπιακός δεν ήταν πολύ καλύτερος από ότι στα προηγούμενα φιλικά. Ήταν όμως τουλάχιστον εξίσου καλός, για σαφώς περισσότερη ώρα (από το 15’ μέχρι το 60’). Στόχος πλέον είναι να αυξηθεί ακόμα περισσότερο το διάστημα καλής απόδοσης στα παιχνίδια της ομάδας, και φυσικά να βελτιωθεί και η απόδοση.

Και μερικές σκόρπιες σημειώσεις:

Ο Ολυμπιακός για κάποιο λόγο καλείται να δώσει δύο δυνατά φιλικά με χρονική απόσταση 17 ωρών μεταξύ τους. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται παράλογο. Θα μάθουμε όμως το γιατί.

Ο -δις σκόρερ της Μπρέντα- Σαλκ, προέρχεται από τις ακαδημίες της Μπρέντα και ανέβηκε φέτος στην πρώτη ομάδα. Αν δεν είχαν παίξει σήμερα (και μάλιστα καλά) οι Φετφατζίδης και Βαλεριάνος, οι συγκρίσεις θα προκαλούσαν θλίψη.

Γέστε και Φέισα ακούμε, Γέστε και Φέισα δεν βλέπουμε. Πότε θα μπορέσει να τους δει ο προπονητής; Ας ελπίσουμε να ξεπεράσουν και οι δύο τους τραυματισμούς τους. Πιο σύντομα αναμένεται πάντως να δούμε το Γέστε.

Τελευταίο φιλικό σήμερα πριν από την επιστροφή στην Ελλάδα. Η προετοιμασία της ομάδας μπαίνει στην τελική ευθεία. Μετά το φιλικό με τη Γουέστ Μπρομ θα περιμένουμε και την άποψη του Ερνέστο για το εάν χρειάζεται κάποια ακόμα μεταγραφή. Εσείς τι λέτε; Χρειάζεται;

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ