ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ελ Αραμπί είναι ο μισός Ολυμπιακός

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ελ Αραμπί έφτασε τα 18 γκολ με τον Ολυμπιακό, ενώ ο περσινός πρώτος σκόρερ είχε 17. Ο Μαροκινός έχει δώσει βαθμούς, προκρίσεις και κάνει απόσβεση τα χρήματα που λαμβάνει. Οι αριθμοί του 33χρονου εντυπωσιάζουν.

Το 0-4 του Ολυμπιακού στη Λαμία είχε την υπογραφή του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός σημείωσε τρία γκολ και έδωσε συνέχεια στις εντυπωσιακές του φετινές παρουσίες με την "ερυθρόλευκη" φανέλα. Τα χρήματα που αποφάσισε να δώσει το καλοικαίρι η διοίκηση στον 33χρονο φορ πιάνουν τόπο. Και δεν είναι και λίγα.

Για το διετές συμβόλαιο που υπέγραψε ο διεθνής φορ θα καρπωθεί 3 εκατ. ευρώ. Διόφου ευκαταφρόνητο ποσό, αν συνυπολογίσει κανείς την εφορία. Με άλλα λόγια, 1.5 εκατ. ευρώ ετησίως για έναν επιθετικό που ξελασπώνει τον Ολυμπιακό, δίνει βαθμούς και χαρίζει νίκες. Ο Ελ Αραμπί έφτασε τα 12 γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ σημείωσε τρία στους ομίλους του Champions League και δύο στα προκριματικά.

Με δικά του γκολ ο Ολυμπιακός νίκησε Αστέρα Τρίπολης, Κράσονταρ, Άρη, Ερυθρό Αστέρα και Παναθηναϊκό. Αυτός δηλαδή έχει κρίνει πέντε ματς των "ερυθρόλευκων", δίνοντας πόντους και δύο προκρίσεις. Όχι πως τα υπόλοιπα τέρματα δεν ήταν σημαντικά. Σε άλλα παιχνίδια άνοιξε το δρόμο για επικράτηση, σε άλλα απλά "καθάρισε" για να φύγει το άγχος και σε άλλα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο σκορ.

ΚΥΝΗΓΑ ΤΑ ΣΤΑΝΤΑΡ ΤΗΣ ΑΛ ΝΤΟΥΧΑΪΛ

Συνολικά 18 σε 26 συμμετοχές. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο περσινός πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού σε όλες τις διογανώσεις, που δεν ήταν καν φορ, πέτυχε 17 γκολ. Ήταν ο Κώστας Φορτούνης αυτός που έκοψε πρώτος το νήμα σε αριθμό τερμάτων (είχε και 16 ασίστ). Ο Ελ Αραμπί δηλαδή είναι ήδη ο πρώτος σκόρερ της περσινής "ερυθρόλευκης" ομάδας (+1) και βρισκόμαστε μόλις στις 13 Ιανουαρίου. Αν συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο ο διεθνής ποδοσφαιριστής, ενδεχομένως να μπορέσει να πιάσει τα στάνταρ των προηγούμενων τριών ετών.

Το 2016-2017 στην Αλ Ντουχαΐλ σημείωσε 27 γκολ. Το 2017-2018 έβαλε 33 γκολ, ενώ πέρυσι το κοντέρ έγραψε 30. Γιατί όχι να ξεπεράσει αυτές τις φοβερές επιθέσεις. Φανταστείτε ότι ο Ολυμπιακός έχει να δώσει ακόμη 18 παιχνίδια στο πρωτάθλημα (οκτώ για την κανονική διάρκεια και δέκα στα playoffs) και ασφαλώς δεν υπολογίζονται οι αναμετρήσεις του κυπέλλου και αυτοί στο Europa League. Έχει όλο το χρόνο στη διάθεσή του να σημειώσει κι άλλα γκολ.

Ο Ελ Αραμπί είναι ο μισός Ολυμπιακός

Ήδη έχει καταφέρει να βάλει τέλος στην κουβέντα που αναπτύχθηκε το καλοκαίρι, ότι δηλαδή στη χώρα μας θα δυσκολευόταν να βρίσκει γκολ με την ίδια ευκολία που το έκανε στο χαμηλότερης δυναμικότητας πρωτάθλημα του Κατάρ. Ο περσινός Ολυμπιακός πληγώθηκε σε συγκεκριμένα παιχνίδια με την αδυναμία του να βάλει γκολ και η επιλογή που έκανε για τούτη τη σεζόν στη γραμμή κρούσης αποδεικνύεται απόλυτα επιτυχημένη.

ΤΑ ΔΕΚΑ ΓΚΟΛ ΣΕ 36 ΜΕΡΕΣ

Από τα 18 γκολ που έχει πετύχει ο Ελ Αραμπί, τα δέκα έχουν μπει τις τελευταίες 36 μέρες. Από τις 7 Δεκεμβρίου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής (12/1), ο Μαροκινός έχει σημειώσει το 56% των τερμάτων του, δείγμα της καταπληκτικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται. Από εκεί και πέρα, από τα 18, μόλις τα τρία είναι με πέναλτι. Τα εννέα είναι με σουτ και τα υπόλοιπα έξι με το κεφάλι. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, μάλιστα, έχει δώσει και τέσσερις ασίστ.

Σε συνδυασμό λοιπόν με τα 13 τέρματα στη Super League, έχει παρέμβαση σε 17 από τα 37 γκολ του Ολυμπιακού. Ποσοστό 45,9%. Ο δεύτερος σκόρερ των Πειραιωτών σε όλες τις διοργανώσεις είναι ο Ματιέ Βαλμπουενά, με επτά. Όλα με πέναλτι. Και ακολουθούν οι Μασούρας και Σουντανί με έξι. Όσον αφορά τον έτερο στράικερ, Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο, έχει μείνει μόλις στα τέσσερα και το τελευταίο που πέτυχε ήταν στις 19/10/19, στο 2-1 επί του ΟΦΗ.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ;

Εν τω μεταξύ, πώς θα άφηνε έναν τέτοιο παίκτη η ομάδα να της φύγει αυτόν τον καιρό; Προ ημερών έγινε χαμός στη Σαουδική Αραβία. Ένα σωρό δημοσιεύματα ότι ο Μαροκινός φεύγει από το λιμάνι και ταξιδεύει στην Τζέντα για να υπογράψει στην Αλ Ιτιχάντ. Δεν είναι ψέματα ότι έχει μεγάλη πέραση σε αυτή τη χώρα, αλλά ο ίδιος δεν είχε κανένα σκοπό να φύγει από την Ελλάδα. Περνάει καλά ο ίδιος και η οικογένειά του.

Άλλωστε το καλοκαίρι θα μπορούσε κάλλιστα να μείνει στο Κατάρ ή σε άλλη χώρα της Αραβίας, αλλά ο στόχος του ήταν να επιστρέψει σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Χωρίς αμφιβολία, αυτή τη στιγμή αποτελεί ό,τι πολυτιμότερο έχει στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός και ασφαλώς το μόνο που μετράει είναι να παραμείνει υγιής και να συνεχίζει να παίζει.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ