ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο δρόμος του Ολυμπιακού για τους ομίλους

Ο δρόμος του Ολυμπιακού για τους ομίλους
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η υπόθεση απευθείας πρόκριση στους ομίλους Champions League παραμένει ανοικτή για τον Ολυμπιακό. Δείτε πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση μετά τα αποτελέσματα στα ευρωπαϊκά ματς του τριημέρου που πέρασε.

Ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει το καλοκαίρι τη διαδρομή του στο Champions League από τον 3ο προκριματικό γύρο και το μονοπάτι των πρωταθλητών με στόχο να μπει στους ομίλους. Εκτός από μία περίπτωση:

Αν ο κάτοχος του Champions League ΚΑΙ ο κάτοχος του Europa League προκριθούν απευθείας στους ομίλους του Champions League 2016-17 μέσω των πρωταθλημάτων τους, τότε και ο Ολυμπιακός θα βρεθεί απευθείας εκεί.

Όπως θα δείτε παρακάτω, το σενάριο για την ομάδα που θα πάρει το Champions League λογικά θα επιβεβαιωθεί. Αλλά στο Europa έρχονται τα δύσκολα.

Οι ομάδες που μπαίνουν απευθείας στους ομίλους:

  • Νικητής Champions League 2015/16 *
  • 1ος, 2ος, 3ος Ισπανίας
  • 1ος, 2ος, 3ος Αγγλίας
  • 1ος, 2ος, 3ος Γερμανίας
  • 1ος, 2ος Ιταλίας
  • 1ος, 2ος Πορτογαλίας
  • Παρί Σεν Ζερμέν, 2ος Γαλλίας
  • 1ος Ρωσίας
  • 1ος Ουκρανίας
  • 1ος Ολλανδίας
  • 1ος Βελγίου
  • 1ος Ελβετίας
  • 1ος Τουρκίας

* Σε περίπτωση που ο φετινός νικητής Champions League κερδίσει τη θέση του στον όμιλο και μέσα από το πρωτάθλημα (πχ Παρί ΣΖ), στους ομίλους μπαίνει απευθείας ο φετινός νικητής Europa League. Με βάση αυτό το σενάριο, αν ο φετινός νικητής Europa League έχει κερδίσει θέση στους ομίλους μέσα από το πρωτάθλημα (πχ Ντόρτμουντ), τότε η θέση αδειάζει για τον Ολυμπιακό.

Champions League: Φοβού τη Σίτι

Ναι σε Ρεάλ και Παρί, όχι σε Βόλφσμπουργκ

Από τις ομάδες που είναι ήδη στα προημιτελικά, ο Ολυμπιακός θέλει την Παρί (που περιμένει τυπικά να σφραγίσει τον τίτλο) αλλά και τη Ρεάλ (που μόνο με θαύμα θα μείνει εκτός τριάδας στην Ισπανία). Εισιτήριο για τους ομίλους λογικά θα πάρει και η πρωτοπόρος στην Πορτογαλία Μπενφίκα, την ώρα που η Βόλφσπουργκ είναι 7η και στο -5 από την τρίτη θέση.

Άγχος για την Μάντσεστερ Σίτι

Η Μπαρτσελόνα είναι με το ενάμιση πόδι στους "8" και την θέλει ο Ολυμπιακός, όπως και όποια ομάδα περάσει από το Μπάγερν-Γιουβέντους. Στο Ατλέτικο-PSV, οι Ισπανοί θα πάρουν εισιτήριο από το πρωτάθλημα ενώ οι Ολλανδοί θα δώσουν μάχη μέχρι τέλους για τον τίτλο (είναι στην πρώτη θέση). Η Μάντσεστερ Σίτι, που είναι ουσιαστικά στους "8", φαντάζει η μόνη απειλή. Αυτή την ώρα είναι 4η στην Αγγλία και στο -2 από την προνομιούχο 3η θέση.

Europa League: Ντόρτμουντ ολέ! Φενέρ, Σακτάρ ολέ;

Με το Champions League να φαντάζει σχεδόν σίγουρο, το ερωτηματικό έρχεται στο Europa που από τα φαβορί, μόνη σίγουρη αυτή τη στιγμή για ομίλους είναι η Ντόρμουντ. Πιθανότατα να βοηθήσουν και οι Σαχτάρ, Φενέρμπαχτσέ αλλά σίγουρα μακριά από ισπανικές ομάδες!

Σαχτάρ - Άντερλεχτ3-1

Η Σαχτάρ είναι ομάδα που μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Ισοβαθμεί στην κορυφή με την Ντιναμό Κιέβου, με τον πρωταθλητή να μπαίνει απευθείας στους ομίλους. Αντίθετα στο Βέλγιο, η μάχη γίνεται ανάμεσα σε Μπριζ και Γάνδη.

Βασιλεία - Σεβίλλη0-0

Αν κάνει την έκπληξη η Βασιλεία θα το χαρεί το ίδιο και ο Ολυμπιακός καθώς οι Ελβετοί είναι αγκαλιά με το πρωτάθλημα. Η Σεβίλλη, όπως και οι υπόλοιπες ισπανικές ομάδες του Europa, δεν μπορούν να σπάσουν την τριάδα Μπάρτσα, Ατλέτικο, Ρεάλ.

Ντόρτμουντ - Τότεναμ3-0

Η Ντόρτμουντ θα είναι στους ομίλους και ο Ολυμπιακός την υποστηρίζει με χίλια. Πιθανότατα και η Τότεναμ να πάρει απευθείας το εισιτήριο αλλά πλέον είναι σχεδόν αποκλεισμένη από τους "8".

Φενέρμπαχτσε - Μπράγκα1-0

Όπως και η Σακτάρ, η Φενέρ είναι ομάδα που μπορεί να βοηθήσει. Είναι πρωτοπόρος με +2 από την Μπεσίκτας. Η Μπράγκα δεν προλαβαίνει τους ομίλους.

Βιγιαρεάλ - Λεβερκούζεν2-0

Τα είπαμε, μακριά από ισπανικές ομάδες. Η Λεβερκούζεν είναι στην 8η θέση και στο -6 από την τρίτη που οδηγεί στους ομίλους.

Μπιλμπάο - Βαλένθια1-0

Συγγνώμη Ερνέστο, μακριά από ισπανικές ομάδες!

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ2-0

Πολύ δύσκολα οι δύο αγγλικές ομάδες θα προλάβουν την τριάδα. Καμία δεν υποστηρίζει ο Ολυμπιακός.

Σπάρτα Πράγας - Λάτσιο1-1

Η Λάτσιο είναι 23(!) πόντους μακριά από την δυάδα, η Τσεχία δεν δικαιούται θέση απευθείας στους ομίλους.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ