ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Αστέρας "καίει" τον Γκαρθία

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Απόλυτη προτεραιότητα στην αναμέτρηση με τον Αστέρα στην Τρίπολη δίνει ο Όσκαρ Γκαρθία, ζητώντας συγκέντρωση από τους παίκτες του. Οι σκέψεις του Ισπανού για το πρόγραμμα - φωτιά. Τσεκάρει Μπρούνο Βιάνα η Λάτσιο.

Για τίποτε άλλο πέραν της αναμέτρησης με τον Αστέρα στην Τρίπολη δεν θέλει να ακούει ο Όσκαρ Γκαρθία. Το ματς που "καίει" τον Ισπανό τεχνικό είναι αυτό και μόνο, καθώς θεωρεί πως είναι κομβικής σημασίας για τη συνέχεια και την έκβαση της μάχης του τίτλου.

Ο Ολυμπιακός έχει μπει σε ένα ζόρικο μονοπάτι με συνεχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις που έχουν υψηλό δείκτη δυσκολίας και κανένα περιθώριο συζήτησης για απώλειες.

Ο πρώτος προημιτελικός με την ΑΕΚ πέρασε και ακολουθούν η αναμέτρηση στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" (28/1, 19:30), νέο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα (εντός, 4/2, 19:30), "καπάκι" η ρεβάνς Κυπέλλου με τον "Δικέφαλο" (ΟΑΚΑ, 7/2), ο εξαιρετικός φέτος Ατρόμητος στο Περιστέρι (11/2, 19:30), Πανιώνιος στο Φάληρο (18/2, 19:30) και -ίσως το ματς ορόσημο της σεζόν- ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα (25/2, 19:30).

Ένα 40ήμερο... χωρίς ανάσα έχει ήδη ξεκινήσει για τους "ερυθρόλευκους", με τον Όσκαρ Γκαρθία να οριοθετεί προτεραιότητες και να σχεδιάζει το πλάνο της καλύτερης δυνατής αντιμετώπισης των παιχνιδιών μέσα σε αυτό το διάστημα, γνωρίζοντας πως θα πρέπει να βρει τον τρόπο να πάρει βοήθειες αν όχι από όλους, τότε σίγουρα από όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες του ρόστερ.

ΤΡΙΑΔΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Οι ενοχλήσεις στο πέλμα που έφεραν την αλλαγή του Κούτρη με τον Νικολάου στο 85' του ντέρμπι με την ΑΕΚ, προέρχονται κυρίως από κόπωση. Είναι αδύνατον να συνεχίσει σε τέτοιους ρυθμούς ο 23χρονος full back, ειδικά με το πρόγραμμα που ακολουθεί. Προφανής λύση η πλήρης ενεργοποίηση του Χατζισαφί στα ματς που έρχονται, για να μοιραστούν ο χρόνος, η καταπόνηση και οι ανάσες.

Αδύνατον είναι να πάρουν... εργολαβία τα ματς και οι Ρομαό - Φορτούνης, που επίσης παίζουν σερί αναμετρήσεις. Μένει να δούμε με ποιον τρόπο θα προσπαθήσει να τους κρατήσει φρέσκους ο Ισπανός τεχνικός, αφού η χρησιμότητα τους στο πρόγραμμα - φωτιά είναι αδιαπραγμάτευτη. Θα τους βάλει στο ροτέισον ή θα επιχειρήσει να μειώσει τον χρόνο συμμετοχής τους μέσω αλλαγών;

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΟΤΖΙΤΖΑ

Στην διάθεση του Όσκαρ Γκαρθία τίθεται εκ νέου ο Οτζίτζα Οφόε. Σίγουρα του λείπει ρυθμός, αλλά αυτός θα έρθει μέσα από τα παιχνίδια. Σε πρώτη φάση δεν θέτει υποψηφιότητα για την ενδεκάδα, θα μπει σταδιακά σε αγωνιστική δράση, ωστόσο ο Βέλγος μπορεί να δώσει λύσεις στην δημιουργία είτε παίζοντας δίπλα στον κατ' εξοχήν ανασταλτικά μέσο, είτε σε πιο προωθημένο ρόλο ως "αντί-Φορτούνης".

Μαζί με τους Ρομαό, Ταχτσίδη και Ζιλέ, είναι η τετράδα που θα καλύψει κυρίως τις δύο θέσεις του άξονα της μεσαίας γραμμής στα συνεχόμενα κρίσιμα παιχνίδια μέχρι τέλος Φλεβάρη.

Δεδομένο επίσης μοιάζει πως θα συνεχιστεί η διαχείριση του χρόνου συμμετοχής των Μιραλάς - Ανσαριφάρντ. Ούτε κατά διάνοια δεν γίνεται να βγάλουν 6 συνεχόμενα 90λεπτα σε διάστημα 28 ημερών...

Και μάλιστα σε ένα μαραθώνιο που ολοκληρώνεται με το ντέρμπι στην Τούμπα, δεν υπάρχει άνθρωπος που θα ρισκάρει το ενδεχόμενο να πάει εκεί ο Ολυμπιακός χωρίς τους δύο αυτούς παίκτες και ειδικά τον Βέλγο εξτρέμ.

Το ίδιο βέβαιο μοιάζει λοιπόν πως τόσο ο Τζούρτζεβιτς, όσο και οι Καρσελά (αν και θέλει ακόμη χρόνο), Πάρντο, Σεμπά (αν είναι στο ρόστερ και μετά την 1η Φλεβάρη), θα κληθούν ξανά από τον προπονητή τους να μπουν στη μάχη.

ΛΑΤΣΙΟ ΓΙΑ ΒΙΑΝΑ, ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΓΙΑ ΖΝΤΙΕΛΑΡ

Το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός δάνεισε τον Μπρούνο Βιάνα στην Μπράγκα, σε μια επιλογή που αποδεικνύεται άριστη για τους Πειραιώτες. Ο 22χρονος Βραζιλιάνος στόπερ έχει ήδη αγωνιστεί σε 19 ματς με την πορτογαλική ομάδα, σε όλα ως βασικός, έχοντας ολοκληρώσει το 90λεπτο. Μετρώντας παράλληλα τέσσερα γκολ και μια ασίστ.

Η Μπράγκα είναι απόλυτα ευχαριστημένη από την παρουσία του παίκτη και διατηρεί οψιόν αγοράς του, τη στιγμή που σύμφωνα με τους Ιταλούς ο Βιάνα είναι στο μεταγραφικό στόχαστρο της Λάτσιο!

Το μέλλον του Ντε Βράι είναι εξαιρετικά αμφίβολο στη Ρώμη, ο 26χρονος Ολλανδός στόπερ έχει μπει στις λίστες μεγάλων ευρωπαϊκών συμβόλαιο και την ίδια στιγμή η συνεργασία του με τους "λατσιάλι" εκπνέει τον προσεχή Ιούνιο...

Σενάρια από την Ιταλία θέλουν την Λάτσιο να κινείται το καλοκαίρι για την απόκτηση του Μπρούνο Βιάνα, προκειμένου να καλύψει το κενό. Κάτι που σημαίνει ότι στη χειρότερη περίπτωση, ο Ολυμπιακός θα πάρει πίσω τα χρήματα που ξόδεψε για να αποκτήσει τον Βραζιλιάνο από την Κρουζέιρο το καλοκαίρι του 2016.

Αυτό θα συμβεί αν η Μπράγκα ενεργοποίηση την ρήτρα αγοράς του. Σε αντίθετη περίπτωση, οι Πειραιώτες θα μπορούν να διαπραγματευθούν από μηδενική βάση με οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.

Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με όσα διαρρέουν στη Σερβία, η Παρτίζαν επιμένει για την απόκτηση του Σάσα Ζντιέλαρ που δεν υπολογίζεται εδώ και και ενάμισι μήνα από τους Πειραιώτες.

Ο 23χρονος αμυντικός χαφ δεν έχει βρει μέχρι σήμερα πρόταση που τον ικανοποιεί, ενώ στο Λιμάνι δεν είναι διατεθειμένοι να τον παραχωρήσουν χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα.

Το μεταγραφικό παράθυρο κλείνει σε πέντε ημέρες, διάστημα στο οποίο αναμένεται να υπάρξει κινητοποίηση στις μεταγραφικές εκκρεμότητες των Πειραιωτών. Στο "δώσε" αλλά και στο "πάρε"...

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τρίπολη και μετά Μπράγκα (;) ο Φιγκέιρας
Από την Ακαδημία του Ολυμπιακού στη Serie A
Μεμονωμένα οι οπαδοί του Ολυμπιακού στην Τρίπολη, χωρίς κόσμο ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο
Στον Μαραθώνιο κερδίζεις με διαχείριση
Αφήστε τον Γκαρθία στην ησυχία του!
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ