ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο απολογισμός της Ακαδημίας για το 2016

Ο απολογισμός της Ακαδημίας για το 2016

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δημοσίευσε τον απολογισμό των τμημάτων υποδομής για την χρονιά που φεύγει. Τίτλοι, επαγγελματικά συμβόλαια, σεμινάρια, τουρνουά στο εξωτερικό και άλλες δράσεις της Ακαδημίας.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναρτήθηκε ο απολογισμός των τμημάτων υποδομής για το 2016. Η αναφορά γίνεται στους τίτλους, τα επαγγελματικά συμβόλαια, τα τουρνουά στο εξωτερικό και άλλες δράσεις της Ακαδημίας.

Αναλυτικά:

"Χρονιά ορόσημο, μπορεί να χαρακτηριστεί, το 2016, για την Ακαδημία του Ολυμπιακού. Πρωταρχικός στόχος κάθε Ακαδημίας είναι η προώθηση ποδοσφαιριστών στην α’ ομάδα και μέσα στο 2016 ο στόχος επετεύχθη και με το παραπάνω αφού τρία παιδιά της Ακαδημίας στο πρώτο μισό της περιόδου 2016-17 έχουν 30 συμμετοχές σ’ επίσημους αγώνες!

Η Ακαδημία του Ολυμπιακού μέσα στο 2016 κατέκτησε δυο ακόμη Πρωταθλήματα Super League Υποδομών φτάνοντας τα εννέα από το 2010 έως σήμερα ενώ ξεχώρισε και σ’ πολλούς ακόμη τομείς. Ας θυμηθούμε τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν μέσα στο 2016 στην Ακαδημία του Ολυμπιακού.

Προώθηση ποδοσφαιριστών

Μέσα στο 2016 τρεις ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων, ο Γιώργος Μανθάτης, ο Παναγιώτης Ρέτσος και ο Θανάσης Ανδρούτσος προβιβάστηκαν στην α’ ομάδα του Ολυμπιακού προσφέροντας στο πρώτο μισό της περιόδου 2016-17 πολύτιμες υπηρεσίες. Τα τρία παιδιά που έχουν μεγαλώσει μέσα στην Ακαδημία αφού είναι μέλη της πάνω από 10 χρόνια έχουν... κλέψει τις εντυπώσεις και έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του κ. Μπέντο. Ο Παναγιώτης Ρέτσος έως το φινάλε του 2016 έχει 13 συμμετοχές σε Ελλάδα και Ευρώπη (1055 λεπτά συμμετοχής) ενώ 9 συμμετοχές και 1 γκολ έχει ο Γιώργος Μανθάτης και 8 συμμετοχές ο Θανάσης Ανδρούτσος. Εκτός από τους τρεις ποδοσφαιριστές ο κ. Μπέντο και οι συνεργάτες του έχοντας καθημερινή συνεργασία με τον Διευθυντή της Ακαδημίας κ. Ελευθεριάδη και τους προπονητές της έχουν δώσει ευκαιρίες σε πολλά παιδιά της Κ-20 και της Κ-17 να προπονηθούν με την μεγάλη ομάδα αλλά και να είναι σ’ αποστολές της.

Πρωτάθλημα για την Κ-15 και την Κ-20

Μπορεί ο πρώτος στόχος να είναι η προώθηση ποδοσφαιριστών στην α’ ομάδα αλλά στον Ολυμπιακό το ζητούμενο είναι και οι διακρίσεις. Μέσα στο 2016 η Ακαδημία κατέκτησε άλλα 2 Πρωταθλήματα Υποδομών της Super League και έτσι έφτασε τα 9 από το 2010 έως το 2016! Η ομάδα Νέων έχοντας εξαιρετικές επιδόσεις σ’ άμυνα και επίθεση κατέκτησε το Πρωτάθλημα Super League K-20 για 2η συνεχόμενη χρονιά. Η ομάδα του Βασίλη Βούζα είχε απολογισμό σε 30 αγώνες, 26 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα! Ο Ολυμπιακός κερδισε το Πρωτάθλημα και στους Παίδες. Η ομάδα της Ακαδημίας (Κ-15) με προπονητή τον Νίκο Τοπολιάτη επικράτησε με 2-0 του ΠΑΟΚ στον τελικό που διεξήχθη στα Ιωάννινα και για 2η φορά στην ιστορία της πήρε το Πρωτάθλημα Super League K-15. Η Κ-17 έφτασε στην τελική φάση που διεξήχθη στο Περιστέρι αλλά αποκλείστηκε από την Ξάνθη στον ημιτελικό και έτσι δεν διεκδίκησε το εισιτήριο για το Youth League. Οι υπόλοιπες ομάδες της Ακαδημίας (Κ-16, Κ-14, Κ-13, Κ-12, Κ-11, Κ-10, Κ-9, Κ-8) δούλεψαν «σκληρά», βελτίωσαν τους ποδοσφαιριστές τους και διακρίθηκαν σε τουρνουά εντός και εκτός Ελλάδος. Φυσικά και το 2016 το βασικό στάδιο της προετοιμασίας των ομάδων Κ-20, Κ-17, Κ-16, Κ-15 πραγματοποιήθηκε στο Πήλιο.

Κεφάλαιο επαγγελματίες

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός επιβράβευσε μέσα στο 2016 πολλά παιδιά της Ακαδημίας με επαγγελματικά συμβόλαια αλλά και επεκτάσεις. Ο Παναγιώτης Ρέτσος, ο Γιώργος Μανθάτης, ο Δημήτρης Νικολάου και ο Κώστας Μεγαρίτης επέκτειναν τα συμβόλαια τους έως το 2021 ενώ ο Άρντιτ Τόλι έως το 2018. Επαγγελματικά συμβόλαια υπέγραψαν ο Μάριος Βρουσάι (1998), ο Ιάσονας Γαβαλάς (1998), ο Δημήτρης Σκαφίδας (1999) και ο Χρήστος Καράδαης (1999).

Life Outside the Box

Κατά την διάρκεια του 6ου Επιμορφωτικού Σεμιναρίου Σχολών του Ολυμπιακού που πραγματοποιήθηκε από την Διεύθυνση Ακαδημίας της ΠΑΕ παρουσιάστηκε και το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ακαδημίας με τίτλο «Life Outside the Box». H ζωή... εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου είναι εξίσου σημαντική για τα 245 παιδιά της Ακαδημίας τα οποία μέσω του προγράμματος επισκέπτονται μουσεία, θέατρα, κινηματογράφους, εκθέσεις ζωγραφικής και βιβλίων ενώ ενημερώνονται από τους ειδικούς για θέματα ιατρικής (ημερίδες υγιεινής, ψυχολογίας, διατροφής) και όχι μόνο φύσεως. Στο πλαίσιο του προγράμματος έγινε και «Σχολείο Αρχηγών» για όλους τους αρχηγούς της Ακαδημίας στο οποίο μίλησαν προπονητές αλλά και οι «κάπτεν» της Κ-20. Επιπλέον εκδόθηκαν νέοι εκπαιδευτικοί οδηγοί που μοιράστηκαν σ’ όλα τα παιδιά της Ακαδημίας.

Scouting Camp

Τον Ιούνιο του 2016 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη “Scouting Camp” από την Ακαδημία του Ολυμπιακού. Στο διήμερο δοκιμαστικό όπου έδωσαν το παρών 10 μέλη της Ακαδημίας μας αλλά και προπονητές της Σχολής Θεσσαλονίκης αξιολογήθηκαν περισσότερα από 250 παιδιά και αρκετά εξ’ αυτών πέρασαν τις πύλες του Ρέντη για νέα δοκιμαστικά. Μέσα στο 2016 συνεχίστηκε το πρόγραμμα δοκιμαστικών της Ακαδημίας μέσα από το οποίο επιλέγονται παιδιά διαφόρων ηλικιών τα οποία στελεχώνουν τ’ αγωνιστικά τμήματα.

Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό

Στη... δύση του 2016 ανέτειλε μια σπουδαία... ημέρα για τα παιδιά με νοητική υστέρηση που είναι μαθητές δυο Ειδικών Σχολείων του Πειραιά. Στο πλαίσιο του προγράμματος της ΠΑΕ Ολυμπιακός «Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό», δεκαέξι παιδιά έφτιαξαν μια νέα ομάδα για την Ακαδημία μας και από το 2017 θ’ αρχίσουν τις προπονήσεις με στόχο να συμμετάσχουν σ’ αγώνες!

Κατάρ, Άμστερνταμ, Αγία Πετρούπολη

Ο Ολυμπιακός μπορεί για πρώτη φορά στην ιστορία του να μην συμμετείχε στο UEFA Youth League την περίοδο 2016-17 αλλά έδωσε το παρών σε σπουδαία τουρνουά στο εξωτερικό. Η Κ-17 ταξίδεψε τον Μάρτιο στο Άμσερνταμ για να αποκτήσει εμπειρίες μέσα από την συμμετοχή της στο “Future Cup” του Άγιαξ. Τις ημέρες εκείνες το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και ειδικά ο Άγιαξ βίωνε την απώλεια του Γιόχαν Κρόιφ και η Ακαδημία του Ολυμπιακού συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης των Ολλανδών για τον «Ιπτάμενο Ολλανδό». Η Ακαδημία μας δέχτηκε πρόσκληση από την Aspire Academy και τον Απρίλιο με τις ομάδες της Κ-13, Κ-14 και Κ-15 επισκέφτηκε το Κατάρ όπου εδωσε αγώνες με την Aspire Academy και την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Η Κ-13 της Ακαδημίας κατά την διάρκεια του Αυγούστου επισκέφτηκε και την Αγία Πετρούπολη συμμετέχοντας σε τουρνουά της Ζενίτ ενώ η Κ-14 ταξίδεψε για τουρνουά στη Γερμανία.

Σεμινάρια και εκπαίδευση

Στην Ακαδημία του Ολυμπιακού φυσικά δεν εκπαιδεύονται μόνο οι ποδοσφαιριστές αλλά και οι προπονητές και τα στελέχη της. Μέσα στο 2016 προπονητές της Ακαδημίας συμμετείχαν στα «σχολεία» για τα διπλώματα UEFA Pro και UEFA A’ ενώ συμμετείχαν σε πολλά συνέδρια και σεμινάρια εντός και εκτός Ελλάδος. Για 3η συνεχόμενη χρονιά η Ακαδημία του Ολυμπιακού με τον Διευθυντή της κ. Ελευθεριάδη και τον Διευθυντή Σχολών κ. Νάνο έδωσε το παρών στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Aspire Academy που «φιλοξενήθηκε» στο Άμστερνταμ. Η Ακαδημία όμως πραγματοποίησε και Ημερίδες για την επιμόρφωση άλλων προπονητών όπως εκείνες για την ΕΠΣ Πειραιά και την ΕΠΣ Χανίων.

Νέες εγκαταστάσεις

Το έτος 2016 ο Ολυμπιακός επένδυσε για την Ακαδημία του και σ’ εγκαταστάσεις! Οι οικότροφοι που ζουν και «δουλεύουν» μέσα στο Ρέντη έφτασαν τους 44 και ο Ολυμπιακός παρείχε τόσο σ’ αυτούς όσο και στα υπόλοιπα παιδιά της Ακαδημίας τις καλύτερες συνθήκες. Μέσα στο 2016 δημιουργήθηκε η νέα αίθουσα ψυχαγωγίας αποκλειστικά για την Ακαδημία στην οποία υπάρχουν όλα εκείνα που θέλει ένα παιδί για να ξεκουράσει το μυαλό του από τις δύσκολες συνθήκες. Επιπλέον δόθηκε προς χρήση στις ομάδες της Ακαδημίας νέο γήπεδο με τάπητα όπως εκείνος που υπάρχει στο «Γ. Καραϊσκάκης» ενώ ανακαινίστηκαν και πολλές ακόμη εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν τα παιδιά της Ακαδημίας.

Η επίσκεψη της Μίλαν

Στο φινάλε του 2016 επισκέφτηκαν την Ακαδημία του Ολυμπιακού μέλη της Ακαδημίας της Μίλαν. Δέκα στελέχη της Ακαδημίας της ιταλικής ομάδας πέρασαν την πύλη του Προπονητικού Κέντρου Ρέντη όπου ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ενώ στη συνέχεια δούλεψαν από κοινού με τα στελέχη της Ακαδημίας του Ολυμπιακού πάνω σε σημαντικά θέματα.

Ο ...καθοδηγητής Καμπιάσο

Αντί επιλόγου, επιλέξαμε μια σπουδαία στιγμή για τα παιδιά της Ακαδημίας. Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Εστεμπάν Καμπιάσο, επισκέφτηκε τα αποδυτήρια της ομάδας Κ-15, μίλησε στα μέλη της, δέχτηκε δεκάδες ερωτήσεις και εν συνεχεία συμμετείχε στην προπόνηση της".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Ταύρος" στα ιατρικά ο Σιόβας
"Θέλει να αγοράσει τον Κολοβό η Μέχελεν"
Η συγκινητική φωτογραφία του Μπουχαλάκη με τον μικρό Καρέλη
Μπλέκουν και Μαουρίσιο για Ολυμπιακό!
Διήμερο εξελίξεων για Ανσαριφάρντ
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ