ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ντε λα Μπέγια: "Όλα για την πρόκριση με την Οσμάνλισπορ"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΛΑΡΙΣΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΛΑΡΙΣΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αλμπέρτο Ντε λα Μπέγια μίλησε για το νικηφόρο ματς με την ΑΕΛ και τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού, αποθέωσε τον Σεμπά και έστειλε το μήνυμα ενόψει της αναμέτρησης της Πέμπτης (16/2, 20:00) με την Οσμάνλισπορ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ισπανός μπακ μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΛ στο Φάληρο:

-Το σχόλιό του για το ματς:

Ίσως να είναι και αυτό. Η αλήθεια είναι πως το είχαμε στο μυαλό μας. Στο δεύτερο ημίχρονο βγήκαμε με την πρόθεση να έχουμε την ίδια απόδοση με το πρώτο ημίχρονο. Δεν το καταφέραμε παρόλο που υπήρχε η κατοχή της μπάλας, δεν δημιουργήσαμε τις ίδιες ευκαιρίες, όμως παρόλα αυτά θέλαμε να αυξήσουμε κι άλλο τον δείκτη του σκορ. Θέλαμε να βάλουμε περισσότερα γκολ, όμως ήμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και τη νίκη της ομάδας.

-Για το πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα, το γεγονός ότι σε κάθε ματς υπάρχουν νέα πρόσωπα αλλά παίρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα στα τελευταία ματς:

Είναι αλήθεια πως είναι πάρα πολύ θετικό για την ομάδα, το γεγονός ότι ο προπονητής έχει τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές για κάθε θέση στη διάθεσή του και όλοι οι παίκτες προσπαθούν να δουλεύουν στην προπόνηση καθημερινά για να πάρουν μία θέση στην ενδεκάδα. Όλοι θέλουν να παίξουν και όλοι θέλουν μία θέση στην αρχική ενδεκάδα, αλλά αυτός που στο τέλος ευνοείται είναι σίγουρα η ομάδα. Αυτή τη στιγμή έρχονται μπροστά μας πολλά παιχνίδια και σημαντικά και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι για να προσφέρουμε.

-Για το πόσο τυχερός είναι που έχει μπροστά του τον Σεμπά ο οποίος βοηθάει και αμυντικά:

Σίγουρα είναι ένας παίκτης με το οποίο έχω πάρα πολύ καλή σχέση, τόσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όσο και εκτός. Είναι από τους παίκτες που πάντα προσπαθεί να βοηθήσει στην άμυνα της ομάδας και μας κάνει και εμάς τους αμυντικούς να θέλουμε να βοηθήσουμε στην επίθεση. Είναι ένας παίκτης ο οποίος πάντα τα δίνει όλα και δημιουργεί πάρα πολλές ευκαιρίες και τέτοιους παίκτες σαν αυτόν, πάντα θα πρέπει να τους ευχαριστούμε.

-Εάν ο Ολυμπιακός μετά την αποχώρηση του Μιλιβόγεβιτς παίζει περισσότερο από τα άκρα:

Ισχύει κάτι τέτοιο, όμως δεν ισχύει ότι αυτό εξαρτάται από την αποχώρηση του Μιλιβόγεβιτς. Ο προπονητής έχει την ιδέα του παιχνιδιού. Θέλει οι κεντρικοί να δίνουν την μπάλα δεξιά και αριστερά για να μπορούν να δημιουργούν περισσότερη πίεση στον αντίπαλο, αυτό είναι που προσπαθούμε να κάνουμε, να ακολουθούμε το πλάνο και την στρατηγική του αγώνα. Όντως παίζουμε από τα άκρα, όμως δεν έχει να κάνει αυτό με την αποχώρηση του Μιλιβόγεβιτς.

-Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός παίζει από τα άκρα στα τελευταία παιχνίδια και το κάνει πιο σωστά:

Είναι αλήθεια ότι είναι κάτι που λειτουργεί πολύ σωστά στην ομάδα μας και είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε. Είναι ένας τρόπος να «βλάψεις» την αντίπαλη άμυνα όταν έρχονται δύο εναντίον ενός, είναι πιο εύκολο να διεισδύσεις στην αντίπαλη περιοχή, να δημιουργήσεις κινδύνους στον αντίπαλο και είναι κάτι που προσπαθούμε να κάνουμε. Εμείς αυτή τη στιγμή αυτό είναι που δουλεύουμε, γιατί τα παιχνίδια που έρχονται είναι δύσκολα και είναι μία ιδέα για να μπορέσουμε να ανοίξουμε τις αντίπαλες άμυνες.

-Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι βελτιωμένος στα τελευταία παιχνίδια και ότι παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας:

Σε γενικές στιγμές η ομάδα δουλεύει πολύ καλά. Η ομάδα προσπαθεί πάντα να βελτιώνεται, να δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες και να πετυχαίνει περισσότερα γκολ. Η αλήθεια είναι πως όταν η ομάδα πετυχαίνει ένα με δύο γκολ, δεν σταματάει να προσπαθεί, αλλά σταματάει σίγουρα να δημιουργεί τόσες πολλές ευκαιρίες. Είναι κάτι το οποίο δουλεύουμε και πάντα προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε σ’ αυτό το κομμάτι και νομίζω πως σε γενικές γραμμές τελευταία η ομάδα δουλεύει πολύ καλά σ’ αυτό το θέμα.

-Το μήνυμά του προς τον κόσμο, ενόψει του αγώνα με την Οσμανλισπόρ:

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Πάμε για ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα μας, θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε την πρόκριση σε δύο ματς. Είναι 180 λεπτά παιχνιδιού, όμως σίγουρα στο πρώτο παιχνίδι θα πρέπει να κάνουμε τη διαφορά και να πάμε στην Τουρκία με ένα πλεονέκτημα. Θα πρέπει λοιπόν από αύριο να προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι αυτό, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που μας δίνετε μέσα στην έδρα μας, κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ