ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Νιλ Τζόουνς: "Ο Τσιμίκας ταιριάζει στο προφίλ που ψάχνει η Λίβερπουλ"

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο δημοσιογράφος που καλύπτει το ρεπορτάζ της Λίβερπουλ στο "goal.com", Νιλ Τζόουνς, ανέφερε στο Sport24.gr ότι το προφίλ του Τσιμίκα ταιριάζει σε αυτό που θέλουν οι "κόκκινοι" για τη θέση του αριστερού μπακ.

Αν υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής στο ρόστερ του Ολυμπιακού του οποίου το όνομα γράφεται περισσότερο εντός και εκτός των συνόρων, έχοντας συνδεθεί μεταγραφικά με ένα σωρό ομάδες, αυτός είναι ο Κώστας Τσιμίκας.

Από όλες αυτές τις ομάδες, το πιο ηχηρό ευρωπαϊκό όνομα είναι ξεκάθαρα αυτή τη στιγμή η Λίβερπουλ (εδώ και μέρες συντηρείται στην επιφάνεια και το ενδιαφέρον των Ίντερ - Νάπολι). Μιλάμε για την πρωταθλήτρια Ευρώπης, το σύνολο που μέχρι τη διακοπή της Premier League λόγω κορονοϊού βρίσκεται στο +25 από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής των "ερυθρόλευκων" συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς αριστερούς μπακ της Ευρώπης αυτή τη στιγμή, έχοντας σούπερ χρονιά με 37 παιχνίδια σε πρωτάθλημα, κύπελλο, Champions League και Europa League. Παρά την καταπληκτική για τα ελληνικά δεδομένα σεζόν του Σερραίου ακραίου αμυντικού, ορισμένα σενάρια είναι λογικό να προκαλούν δυσπιστία στον αναγνώστη, στον τηλεθεατή, γενικά σε αυτούς που ασχούνται με το ποδόσφαιρο.

Αλήθεια, είναι ο Τσιμίκας ποδοσφαιριστής που θα μπορούσε να σταθεί σε αυτήν την ποδοσφαιρική... μηχανή, που στην Αγγλία έχει φέτος 27 νίκες, μία ισοπαλία και μόλις μία ήττα; Το Sport24.gr συζήγησε με τον ρεπόρτερ των "Ρεντς" στην ιστοσελίδα "Goal.com". O Νιλ Τζόουνς υποστήριξε ότι το προφίλ του Τσιμίκα ταιριάζει ακριβώς σε αυτό που αναζητεί ο Γιούργκεν Κλοπ ως μπακ απ του Σκωτσέζου Άντριου Ρόμπερτσον.

Νιλ Τζόουνς: "Ο Τσιμίκας ταιριάζει στο προφίλ που ψάχνει η Λίβερπουλ"

(Ο Άντριου Ρόμπερτσον με τον δημοσιογράφο Νιλ Τζόουνς)

"Η Λίβερπουλ πίσω από τον Ρόμπερτσον δεν έχει άλλη λύση. Εκεί θα έπαιζε ο Μίλνερ που είναι μέσος. Οπότε είναι λογικό να κάνει κίνηση για έναν ακόμη αριστερό μπακ. Ο Ρόμπερτσον θα είναι ο βασικός. Η Λίβερπουλ έψαξε την περίπτωση του Ραφαέλ Γκερέιρο το προηγούμενο καλοκαίρι για μπακ απ του Ρόμπερτσον. Ο Τσιμίκας έχει όμοια στοιχεία με τον Γκερέιρο. Προφανώς και είναι αριστεροπόδαροι, έχουν καλές πάσες, είναι γρήγοροι, είναι νεαροί σε ηλικία. Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τα χρήματα που θα ζητούσε ο Ολυμπιακός. Θεωρώ ότι πολλά αλλάζουν ύστερα από όσα έχουν συμβεί με τον κορονοϊό. Τα οικονομικά δεν θα είναι τα ίδια. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα, είναι πως το προφίλ του Τσιμίκα ταιριάζει στη Λίβερπουλ" ανέφερε ο Άγγλος δημοσιογράφος.

Στην περίπτωση που η Λίβερπουλ αποφάσιζε να κινηθεί για αριστερό μπακ και αυτός ήταν ο Τσιμίκας, πόσα χρήματα θα ήταν διατεθειμένη να δώσει; Ο Τζόουνς απάντησε: "Είναι δύσκολο να εκτιμήσω πόσα χρήματα θα έδινε η Λίβερπουλ για κάθε θέση στην οποία θα ψάξει παίκτη, λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει. Αν μιλάμε για ένα καλοκαίρι φυσιολογικό, προ κορονοϊού, δεν θα έδινε περισσότερα από 20 εκατ. λίρες για μπακ απ στην άμυνα". Με άλλα λόγια, όχι περισσότερα από 23 εκατ. ευρώ.

"ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΗ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΤΣΙΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΜΠΑ"

Εκτός από τον Τσιμίκα, είναι και ο συμπαίκτης του Ουσεϊνού Μπα που συνδέθηκε με τη Λίβερπουλ. " Θα έλεγα ότι η μεταγραφή του Κώστα Τσιμίκα είναι πιο πιθανή σε σχέση με αυτή του Μπα" σχολίασε ο Νιλ Τζόουνς και ανέλυσε το πώς έχουν τα πράγματα για το κέντρο της άμυνας των "κόκκινων":

Νιλ Τζόουνς: "Ο Τσιμίκας ταιριάζει στο προφίλ που ψάχνει η Λίβερπουλ"

"O Λόβρεν ίσως φύγει το καλοκαίρι. Η προσωπική μου αίσθηση είναι ότι δεν θα φύγει μετά από αυτό που έχει συμβεί. Αν αποχωρήσει, τότε η Λίβερπουλ θα κινηθεί για έναν ακόμη στόπερ. Στο ρόστερ υπάρχει ο Τζο Γκόμεζ, που είναι μικρός σε ηλικία και εξελίσσεται πολύ καλά, αλλά και δύο Ολλανδοί τους οποίους αγόρασε: Τον Sepp van den Berg και τον Ki-Jana Hoever. Έρχονται από πίσω και προσπαθούν να αφομοιώσουν το στυλ ποδοσφαίρου της Λίβερπουλ. Θεωρώ ότι σύντομα θα πάρουν θέση στην πρώτη ομάδα".

Στο σενάριο που αποχωρήσει τελικά ο Κροάτης, ο Τζόουνς εκτιμά ότι η Λίβερπουλ " θα πήγαινε σε λύση νεαρού αμυντικού και θα έδινε μέχρι 15 εκατ. λίρες". Δηλαδή μέχρι 17 εκατ. ευρώ, αλλά κι εδώ σε μια φυσιολογική, προ κορονοϊού κατάσταση, όπως σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έλληνας εξτρέμ που παίζει στη Γκάνα και είναι Ολυμπιακός
A Bola: Εξετάζει Σεμέδο η Σπόρτινγκ
Ολυμπιακός: Ο Σουντανί ξυρίστηκε γουλί, μένει σπίτι και κάνει κόλπα με την μπάλα
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ