ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Νέοι Ευρωπαίοι

Νέοι Ευρωπαίοι
INTIME SPORTS

Οι σπουδαίες ευρωπαϊκές βραδιές των Νέων, ο "χρυσός" σκόρερ κόντρα στην Μπάγερν, Μανθάτης, η ομιλία Μητρόπουλου και η υποδοχή από τον Ανδρούτσο.

Τα συγχαρητήρια του στους ποδοσφαιριστές και στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού έδωσε στο αεροδρόμιο του Μονάχο πριν από την πτήση για την Αθήνα ο Σάββας Θεοδωρίδης.

Ο Α' Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός παρακολουθεί στενά όλες τις ομάδες της Ακαδημίας και με την άφιξη του στο αεροδρόμιο συνεχάρη τα παιδιά και τους ευχήθηκε να παίξουν το ίδιο καλά και στο τελευταίο ματς, παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του UEFA Youth League.

Οι μνήμες του Χουτεσιώτη

Την χρονιά του Next Gen Series και τον αγώνα με την Άρσεναλ θυμήθηκε ο Λευτέρης Χουτεσιώτης. Ο τερματοφύλακας της πρώτης ομάδας, ο οποίος έχει μακρά θητεία στην Ακαδημία και στην ομάδα Νέων, θυμήθηκε στο αεροδρόμιο το πρώτο ματς του Ολυμπιακού στο Next Gen και τη νίκη με 2-0 επί της Άρσεναλ.

Τότε υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας Νέων και τώρα είναι στους Άνδρες. Ο νεαρός τερματοφύλακας μίλησε για αρκετή ώρα με τους σημερινούς παίκτες της Νέων και αφού τους συνεχάρη τους τόνισε πως με πίστη και συγκέντρωση θα περάσουν τους Άγγλους.

"Ντόπες" από Μητρόπουλο

Η πολύχρονη εμπειρία του ως ποδοσφαιριστής αλλά και ως Γενικός Αρχηγός της πρώτης ομάδας του επιτρέπει να δίνει πάντα εύστοχες συμβουλές στα παιδιά της ομάδας Νέων. Ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας, Τάσος Μητρόπουλος, πριν από τα παιχνίδια αλλά και μετά μιλάει ξεχωριστά σε όποιους παίκτες κρίνει και τους κατευθύνει στο σωστό δρόμο με την εμπειρία του.

Το ίδιο έπραξε και στο Μόναχο και μάλιστα πριν από την αναχώρηση για την Αθήνα στο αεροδρόμιο μίλησε σε όλους τους ποδοσφαιριστές και τους ζήτησε να συνεχίσουν δυνατά για να πετύχουν.

Χάνει την Άρσεναλ ο Πλέγας

Ένα σημαντικό παίκτη θα στερηθεί ο Ολυμπιακός στην τελευταία αγωνιστική του 6ου ομίλου του UEFA Youth League. O λόγος για τον Κωνσταντίνο Πλέγα ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες στο παιχνίδι με την Μπάγερν και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο ματς με τους Άγγλους.

Υποδοχή από Ανδρούτσο

Ο Θανάσης Ανδρούτσος δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στο Μόναχο λόγω τραυματισμού αλλά μίλησε τηλεφωνικά με όλους τους συμπαίκτες του και όταν έφτασε το λεωφορείο στο Ρέντη τους περίμενε για να τους συγχαρεί και να τους χαιρετίσει! Ο νεαρός άσος δεν θα προπονηθεί και τις επόμενες ημέρες αλλά όλοι ελπίζουν να είναι έτοιμος για τον αγώνα με την Άρσεναλ.

Αναχώρηση με χιόνια

Πολύ κρύο αλλά και χιόνι "συνάντησε" η αποστολή της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού κατά την αναχώρηση της από το ξενοδοχείο για το αεροδρόμιο του Μονάχου. Όλο το βράδυ χιόνιζε με αποτέλεσμα να το στρώσει και έτσι το πρωί πριν από την αναχώρηση έπεσαν και οι… σχετικές χιονόμπαλες.

Οι μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες των Νέων

Η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού που συμμετέχει για 3η συνεχόμενη χρονιά στο UEFA Youth League έχει να επιδείξει νίκες κόντρα σε μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός σ’ αυτό το διάστημα έχει κερδίσει 2 φορές την Μπάγερν Μονάχου και από μια την Ατλέτικο Μαδρίτης, την Γιουβέντους.

Φυσικά στην διοργάνωση έχει επικρατήσει και 2 φορές της Μάλμε ενώ εάν ανατρέξει κανείς στο Next Gen Series που διεξήχθη το 2012-13 υπό την αιγίδα της UEFA θα "ανακαλύψει" νίκες και επί της Άρσεναλ, της Άντερλεχτ και την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Συνολικά ο Ολυμπιακός σε 18 αγώνες στο UEFA Youth League έχει 6 νίκες, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες. Φυσικά την περίοδο 2014-15 η ομάδα προκρίθηκε στους "16" της διοργάνωσης και έχασε το εισιτήριο για τα προημιτελικά στα πέναλτι από την Σαχτάρ στο Κίεβο. Αναλυτικά οι νίκες της ομάδας μας στο Youth League αλλά και στο Next Gen Series:

UEFA Youth League

2014-15

1/10/14: Μάλμε - Ολυμπιακός 1-3 (Βέργος 2, Λάτσι)

4/11/14: Γιουβέντους - Ολυμπιακός 0-3 (Λάτσι, Γαρεφαλάκης, Ρούσσος (αυτ)

26/11/14: Ατλέτικο Μαδρίτης - Ολυμπιακός 0-2 (Μεγαρίτης, Γαρεφαλάκης)

9/12/14: Ολυμπιακός - Μάλμε 2-0 (Λάτσι, Βέργος)

2015-16

16/9/15: Ολυμπιακός - Μπάγερν Μονάχου 1-0 (Σάλιακας)

24/11/15: Μπάγερν Μονάχου - Ολυμπιακός 0-1 (Μανθάτης)

Next Gen Series

2012-13

12/9/12: Ολυμπιακός - Άρσεναλ 2-0 (Σούκιας, Λεάντρο)

12/12/12: Ολυμπιακός - Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-0 (Γκίνο)

28/2/13: Ολυμπιακός - Άντερλεχτ 2-1 (Ιωαννίδης 2)

Ξανά στο Πρωτάθλημα η σκέψη

Η ομάδα Νέων μετά από την άφιξη της στην Ελλάδα το μεσημέρι της Τετάρτης (25/11) προπονήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, αφού θα πρέπει να είναι έτοιμη για το Πρωτάθλημα Super League. Επόμενος αντίπαλος του Ολυμπιακού είναι ο Αστέρας Τρίπολης τον οποίο και θα φιλοξενήσει την Κυριακή (29/11, 12:30) στο Ρέντη με στόχο το 9x9 στις νίκες.

Μανθάτης: "Στον Ολυμπιακό τα όνειρα σου γίνονται πραγματικότητα"

Γεννημένος το 1997 (Ιούνιος) ο μικρός Γιώργος όταν άρχισε να μεγαλώνει είχε ένα όνειρο. Να γίνει ποδοσφαιριστής. Ο πατέρας του τον έστρεψε στο λαοφιλές άθλημα και δεν μπορεί παρά να νιώθει δικαιωμένος.

Ο Γιώργος Μανθάτης ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στο Καλαμάκι. Όταν φοιτούσε στην 4 Δημοτικού πήρε… μεταγραφή στην Ακαδημία του Ολυμπιακού στην οποία φέτος έκλεισε 10 χρόνια παρουσίας. Ο "χρυσός" σκόρερ του Ολυμπιακού στο ματς με την Μπάγερν στο Μόναχο όταν μεγάλωνε είχε πρότυπο τον τότε άσο της αγαπημένης του ομάδας, τον Λουτσιάνο Γκαλέτι αλλά και τον Ροναλντίνιο. Πάντα έπαιζε στην επίθεση αλλά και δεξιά και αριστερά στα χαφ. Η αγαπημένη του θέση είναι δεξί εξτρέμ αλλά αποδίδει το ίδιο καλά και αριστερά.

Ο νεαρός άσος έχει περάσει από όλα τα στάδια της Ακαδημίας του Ολυμπιακού και στα μέσα του 2015 έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο.

"Ήταν μια μεγάλη στιγμή για μένα. Το ήθελα πολύ. Δικαιώθηκαν οι κόποι μου. Το σημαντικότερο είναι ότι έγινε επαγγελματίας στην αγαπημένη μου ομάδα", δηλώνει ο Γιώργος Μανθάτης.

Αν και δέκα χρόνια στην Ακαδημία το 2015 πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο στη Super League αφού ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας Νέων που πήρε το Πρωτάθλημα Κ-20. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο έπαιξε και στο UEFA Youth League. Φέτος όμως σκοράρει κιόλας στην Ευρώπη. Στον αγώνα της 2 ημέρας του 6 ομίλου στην Άρσεναλ πέτυχε το 1 γκολ του Ολυμπιακού ενώ στον αγώνα με την Μπάγερν στο Μόναχο το μοναδικό το οποίο και έδωσε μια σπουδαία νίκη.

"Πολλά είναι τα σημαντικά γκολ μου. Σίγουρα αυτό με την Μπάγερν δεν θα το ξεχάσω. Σημαντικά είναι τα γκολ που έχω βάλει με τον Παναθηναϊκό και μ’ άλλες ομάδες", σημειώνει ο νεαρός άσος ο οποίος μιλάει και για την πρωτόγνωρη εμπειρία της συμμετοχής στο UEFA Youth League:

"Στον Ολυμπιακό είμαστε τυχεροί. Όταν πηγαίνω στην εθνική ομάδα τα παιδιά που δεν αγωνίζονται στον Ολυμπιακό μας ρωτούν για το Youth League και σίγουρα θα ήθελαν να παίξουν σ’ αυτό.

Ποιος από εμάς περίμενε όταν ήταν πιτσιρικάς ότι θα παίξει κόντρα στην Μπάγερν, στην Γιουβέντους και την Ατλέτικο σ’ επίσημο παιχνίδι της UEFA; Κανείς. Στον Ολυμπιακό τα όνειρα σου γίνονται πραγματικότητα και θα συνεχίσω να παλεύω με όνειρο την πρώτη ομάδα".

Ο νεαρός μέσος που τώρα έχει σαν πρότυπο του τον Εντέν Αζάρ και λατρεύει όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες και οι προπονητές να τρώει μπέργκερ και πίτσα αξίζει να σημειώσουμε πως τελείωσε το Λύκειο με βαθμό απολυτηρίου 16 και πέρασε στα ΤΕΦΑΑ Τρικάλων.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ