ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ναουέλ και Γκιλιέρμε μπαίνουν στο ροτέισον

EUROPA LEAGUE / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαρτίνς καταστρώνει το πλάνο του για την διαχείριση μιας περιόδου που κρύβει συνεχόμενα και ζόρικα ματς για τον Ολυμπιακό, με τους Ναουέλ και Γκιλιέρμε να μπαίνουν στο ροτέισον, διεκδικώντας θέση στην ενδεκάδα με τον Αστέρα.

Ένα δίμηνο, που θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό τον τρόπο που θα κυλήσει η σεζόν, περιμένει τον Ολυμπιακό αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Κυριακής (12/9, 20:30) με τον Αστέρα στο Φάληρο, για την 3η αγωνιστική της Super League.

Το... μενού μέχρι τα μέσα Νοέμβρη περιλαμβάνει τα ματς με Μπέτις (συνεργάτης του Πορτογάλου τεχνικού θα τσεκάρει τους Ανδαλουσιάνους κόντρα στη Βαλένθια), Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, Μίλαν, ΑΕΚ, ΟΦΗ, Απόλλων Σμύρνης και δύο αναμετρήσεις με την Ντουντελάνζ. Και μπορεί ο Πέδρο Μαρτίνς να έχει αποκλειστικά στραμμένο το βλέμμα του σε κάθε αναμέτρηση που ακολουθεί, ωστόσο γνωρίζει πολύ καλά ότι θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ του για να βγει ένα βαρύ πρόγραμμα με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα συνολικά.

Έτσι μοιάζει περίπου ως δεδομένο πως οι τελευταίες χρονικά μεταγραφές θα μπουν στο ροτέισον, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που μιλάμε για παίκτες που δεν αποκτήθηκαν για συμπληρωματικούς ρόλους αλλά για να πρωταγωνιστήσουν.

Η αρχή πιθανότατα θα γίνει με τους Ναουέλ και Γκιλιέρμε, καθώς αμφότεροι διεκδικούν θέση στο βασικό σχήμα της κυριακάτικης αναμέτρησης με τους Αρκάδες. Τόσο ο Αργεντίνος εξτρέμ, όσο και ο Βραζιλιάνος μέσος μοιάζουν έτοιμοι να μπουν σε αγωνιστική δράση και να προσφέρουν ουσιαστικές λύσεις στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Ο Ναουέλ ουσιαστικά θα αποτελεί τον τρίτο πόλο στα άκρα της επίθεσης των "ερυθρολεύκων" και θα εναλλάσσεται σε ρόλο βασικού με τους Ποντένσε και Χριστοδουλόπουλο, με τον Βρουσάι να παίρνει χρόνο συμμετοχής στα πιο βατά -θεωρητικά- ματς, δίνοντας ανάσες στους υπόλοιπους και παράλληλα συνεχίζοντας την εξέλιξη του.

Ο Γκιλιέρμε ούτως ή άλλως αποκτήθηκε για βασικός αμυντικός μέσος, άσχετα αν η θετική παρουσία του Μπουχαλάκη και η ευχάριστη έκπληξη της απόδοσης του Καμαρά, επέτρεψαν στον Μαρτίνς να μην βιαστεί και να δώσει στον Βραζιλιάνο έξτρα χρόνο να προσαρμοστεί καλύτερα στις νέες συνθήκες της καριέρας του. Ένας παίκτης της αξίας και των παραστάσεων του 27χρονου μέσου είναι δεδομένο πως κρίνεται απαραίτητος από τη στιγμή που αρχίζουν τα ουσιαστικά ζόρια της σεζόν.

Ευχάριστο μήνυμα ήρθε και από τον Νάτχο, που αγωνίστηκε βασικός για 90 λεπτά σε δύο ματς με το Ισραήλ και τουλάχιστον από πλευράς φυσικής κατάστασης βρίσκεται πλέον σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Και αυτός είναι στον προθάλαμο της ενδεκάδας, το πιθανότερο να τον δούμε να ξεκινά κόντρα στον Πανιώνιο. Όσον αφορά τον Τουρέ;

Ο Ιβοριανός σταρ είναι διαρκώς σε επαφή με τον Μαρτίνς και ξέρει πολύ καλά πόσο σημαντική θεωρεί την εν γένει παρουσία του στην ομάδα ο Πορτογάλος τεχνικός. Ο Τουρέ πηγαίνει στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη και στα ρεπό του, πολλές φορές κάνει διπλές προπονήσεις και δεν αποκλείεται να μπει στην αποστολή για το ματς με την Μπέτις. Την στιγμή που ο 35χρονος μέσος θα είναι 100% έτοιμος για δράση, δεν αποκλείεται ο Μαρτίνς να δοκιμάσει και ένα σχήμα 4-4-2 σε ρόμβο, σε ειδικές καταστάσεις. Ωστόσο αυτή είναι μια σκέψη που έχει ακόμη μέλλον.

Για την ώρα οι Ναουέλ και Γκιλιέρμε είναι αυτοί που βρίσκονται κοντά στο ντεμπούτο τους σε επίσημη αναμέτρηση με τη φανέλα του Ολυμπιακού, με τις προπονήσεις που απομένουν μέχρι το ματς της Κυριακής να κρίνουν οριστικά το πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς για την ενδεκάδα κόντρα στους Αρκάδες.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ