ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μυστικοπαθής με την ενδεκάδα ο Γκαρθία

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για τα πρόσωπα που θα επιλέξει ο Όσκαρ Γκαρθία στο αρχικό σχήμα κόντρα στην ΑΕΚ (04/02, 19:30).

Καμία ένδειξη από πλευράς Γκαρθία για την ενδεκάδα που έχει στο μυαλό του να παρατάξει στο αποψινό ντέρμπι με την ΑΕΚ (4/2, 19.30). Αρκετά είναι τα ερωτηματικά που παραμένουν, τα οποία έχουν να κάνουν κυρίως με το αν θα ξεκινήσει ο Οφόε, με το ένα "φτερό" της επίθεσης (Πάρντο ή Μάριν) και με τα στόπερ (Μποτία ή Σισέ).

Ο Ισπανός τεχνικός εξακολουθεί να μην φανερώνει τις σκέψεις του στις προπονήσεις. Το έχει κάνει… συνήθειο και δεν πρόκειται, απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα, να το αλλάξει στη συνέχεια. Αυτή είναι η τακτική που ακολουθεί και από το παιχνίδι με την Λαμία και έπειτα, την ακολουθεί πιστά.

Πώς έχουν λοιπόν τα πράγματα για την ενδεκάδα; Ο Κούτρης που εμφανιζόταν αμφίβολος – βάσει των δηλώσεων του προπονητή του στη Nova – εκτός απροόπτου θα βρεθεί στο αριστερό άκρο της άμυνας. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Ελαμπντελαουί, για τον οποίο προβληματίζεται ο Γκαρθία αποκλειστικά και μόνο επειδή δεν έχει καθόλου αγωνιστικό ρυθμό. Φαίνεται λοιπόν ότι το δίλημμα Ομάρ – Ζιλέ οδεύει προς… ξεμπέρδεμα, μιας και ο Νορβηγός έχει σαφέστατο προβάδισμα.

Το άλλο ερωτηματικό αφορά και το κέντρο της άμυνας. Ο Μποτία έχει σοβαρές πιθανότητες να βρεθεί στην ενδεκάδα και να "θυσιαστεί" ο Σισέ. Να παίξει δηλαδή ο Ισπανός στο πλευρό του Ένγκελς.

Από εκεί και πέρα, ο Οφόε δεν μπορεί να βγάλει 90λεπτο όπως παραδέχτηκε ο Γκαρθία. Ο Ισπανός σαν να άφηνε να εννοηθεί με τις δηλώσεις του ότι δεν θα τον ξεκινήσει. Στις… ψευτοδοκιμές πάντως δείχνει να μην τον έχει βγάλει από το μυαλό του. Παραμένει ωστόσο αουτσάιντερ ο Βέλγος.

Τέλος, και το δίλημμα Πάρντο – Μάριν εξακολουθεί να υφίσταται. Με λίγα λόγια, ο Γκαρθία είτε δεν έχει αποφασίσει ακόμα για την ενδεκάδα, είτε προτιμάει (όπως κάνει πάντοτε) να πει την ενδεκάδα στους παίκτες του περίπου τρεις ώρες πριν από τη σέντρα και όχι μέσω των προπονήσεων.

Η πιο πιθανή ενδεκάδα είναι με Προτό στα γκολπόστ, Ελαμπντελαουί (δεξιά), Ενχελς, Μποτία και Κούτρη (αριστερά) στην άμυνα, με Ρομαό και Ζιλέ ή Ταχτσίδη στα χαφ, τον Φορτούνη πίσω από τον Ανσαριφάρντ και στα "φτερά" τον Μιραλάς και έναν εκ των Πάρντο ή Μάριν.

"ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΑΩΡΟ

Ο Γκαρθία δίνει πολύ μεγάλη σημασία στο ξεκίνημα που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός. Ειδικά το πρώτο μισάωρο το θεωρεί "κλειδί" για την εξέλιξη του ματς.

Έχει διαπιστώσει ότι η ΑΕΚ στα πιο δύσκολα παιχνίδια της φέτος, όταν πιέζεται στην πρώτη μισή ώρα του αγώνα, συνήθως δέχεται γκολ. Κυρίως όμως έχει παρατηρήσει ότι η "Ένωση" δίνει μία εντύπωση σαν να αργεί να μπει στο παιχνίδι.

Αυτό λοιπόν θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ο Γκαρθία, ο οποίος τουλάχιστον στο Καραϊσκάκη έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής μία ομάδα να βγαίνει με… 5η ταχύτητα από τα αποδυτήρια.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ