ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπουχαλάκης: "Πρόκληση τα προημιτελικά του Europa League"

Μπουχαλάκης: "Πρόκληση τα προημιτελικά του Europa League"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης υποστήριξε ότι παρά την κούραση, ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος για το παιχνίδι για τον Πανιώνιο και τόνισε ότι ενδεχόμενη πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League αποτελεί μια πρόκληση για την ομάδα. Πώς χαρακτήρισε την κλήρωση με την Μπεσίκτας.

Ο Έλληνας μέσος του Ολυμπιακού μίλησε στην κάμερα της NOVA και εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη συνέχεια της σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

O Ολυμπιακός βρίσκει στον δρόμο του την Μπεσίκτας στους 16 του Europa League. Το σχόλιο σου για την κλήρωση;

Νομίζω είναι μια ομάδα στα μέτρα μας, δεν είναι τεράστια ομάδα, σίγουρα έχει παίκτες με μεγάλη ποιότητα και φέτος στο Champions League ήταν πολύ κοντά στο να προκριθεί. Αλλά πιστεύω ήταν μια καλή κλήρωση για εμάς και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να διεκδικήσουμε την πρόκριση.

Σε νοκ-άουτ φάση του Europa League, ο Ολυμπιακός είχε να προκριθεί από το 2012. Τι άλλαξε φέτος και διαχειριστήκατε αποτελεσματικά τα νοκ-άουτ της διοργάνωσης;

Το γεγονός ότι δεν δεχτήκαμε γκολ στο πρώτο ματς, παρά το γεγονός ότι δεν σκοράραμε, μας έδινε το αβαντάζ ότι με ένα γκολ στη ρεβάνς θα είχαμε το πάνω χέρι. Αυτό επιδιώξαμε, τα καταφέραμε, προκριθήκαμε και κοιτάμε μπροστά.

Μια πρόκριση στον προημιτελικό γύρο είναι μια πρόκληση για εσάς;

Ε, νομίζω πως ναι. Από τη στιγμή που η ομάδα δεν έχει καταφέρει να ξαναπάει είναι ένας στόχος. Όλοι οι παίκτες και οι προπονητές θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό.

Το πρόγραμμα ήταν δύσκολο και δυσκολεύει ακόμη περισσότερο. Πριν και μετά τα παιχνίδια με την Μπεσίκτας ο Ολυμπιακός έχει τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Πώς το σχολιάζεις;

Η ομάδα προετοιμάζεται κάθε χρόνο για αυτού του είδους τους αγώνες και αυτό το πρόγραμμα. Έχουμε παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή. Προπονούμαστε καθημερινά για αυτό τον λόγο και έτσι είναι τα πράγματα στο υψηλό επίπεδο. Πρέπει να είσαι έτοιμος για τέτοια παιχνίδια. Σίγουρα είναι δύσκολο και τα ματς κοντινά αλλά πιστεύω είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.

Την Κυριακή ένας ακόμη δύσκολος αγώνας, οπρώτος με τον δεύτερο της βαθμολογίας. Τι εικόνα έχεις για τον Πανιώνιο που ομολογουμένως κάνει εντυπωσιακή πορεία στο πρωτάθλημα;

Ο Πανιώνιος είναι πάντα μια σφιχτή, δυνατή ομάδα. Έχει μια από τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος, οπότε πρέπει να ρίξουμε το βάρος περισσότερο στο πώς θα επιτεθούμε. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι μόλις καταφέρουμε να πετύχουμε το πρώτο γκολ θα είναι τα πράγματα πιο εύκολα για εμάς.

Μεσολαβούν ελάχιστα 24ωρα από το ματς με την Οσμάνλισπορ μέχρι αυτό με τον Πανιώνιο. Η ψυχική και σωματική κούραση είναι ένα πρόβλημα ενόψει Κυριακής;

Πράγματι ισχύουν όλα αυτά, από την άλλη έχει αποκτήσει ψυχολογία η ομάδα και αυτό από μόνο του μπορεί να ισοσταθμίσει τον παράγοντα κούραση. Θα είμαστε έτοιμοι για το ματς με τον Πανιώνιο.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ