ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μποτία: "Ο Γκαρσία έχει τη φιλοσοφία της Μπαρτσελόνα αλλά δεν είμαστε Μπαρτσελόνα"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αλμπέρτο Μποτία μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι για την έλευση των Όσκαρ Γκαρθία και Κέβινς Μιραλάς στον Ολυμπιακό τονίζοντας πως ο Ισπανός προπονητής θέλει να αλλάξει πράγματα στην τακτική των "ερυθρόλευκων".

Ο Ισπανός αμυντικός του Ολυμπιακού, Αλμπέρτο Μποτία, μίλησε στην κάμερα της "NOVA" στην καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη των ποδοσφαιριστών των "ερυθρόλευκων".

Ο Μποτία μίλησε για τα για την έλευση του Όσκαρ Γκαρθία στον Ολυμπιακό και τα πράγματα που θα θελήσει να αλλάξει στην ομάδα ενώ αναφέρθηκε και στη φιλοσοφία του που είναι εμπνευσμένη από τη Μπαρτσελόνα. Επίσης καλωσόρισε τον Μιραλάς στο σύλλογο και μίλησε για την αναμέτρηση με τη Λαμία.

Χαρακτηριστικά υποστήριξε:

Για τον Γκαρθία:
«Είναι ένας καινούριος προπονητής. Έχουμε κάνει λίγες προπονήσεις μαζί του. Αυτό που έχουμε προλάβει να δούμε στις προπονήσεις και στο παιχνίδι κυπέλλου είναι ό,τι θέλει να αλλάξει κάποια πράγματα στην ομάδα και κυρίως στην τακτική. Θέλει να αλλάξει τις θέσεις των ποδοσφαιριστών και στην άμυνα και στην επίθεση ώστε να νιώσει η ομάδα πολύ πιο δυνατή. Σε αυτό θα επιμείνει. Σε αυτό θα δουλέψουμε πάρα πολύ. Και γρήγορα θα δούμε το αποτέλεσμα. Θα δούμε πως θα είμαστε μία ομάδα με μεγάλη δυναμική. Μία ομάδα με περισσότερη δύναμη. Αυτός είναι ο βασικός στόχος. Και αυτό νομίζω πως θα είναι η πρώτη αλλαγή που θα δούμε».

Για τον Μιραλάς:
«Θέλω να τον καλωσορίσω στην ομάδα. Είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος πιστεύω πως θα μας βοηθήσει. Έχει εμπειρία. Έχει περάσει ξανά από τον Ολυμπιακό. Τον γνωρίζουν οι φίλαθλοι. Τον αγαπάνε πολύ. Είναι ένας παίκτης με μεγάλη εμπειρία, τόσο από την Πρέμιερ Λιγκ, όσο και από μεγάλα πρωταθλήματα, αλλά και από το ελληνικό πρωτάθλημα. Πιστεύω πως θα συνεισφέρει πολύ».

Για τη φιλοσοφία των τμημάτων υποδομής της Μπαρτσελόνα:
«Είναι αλήθεια πως είναι γνωστή η φιλοσοφία της Μπαρτσελόνα στα τμήματα υποδομής. Έχει ξεκινήσει να σχηματίζεται πριν από πάρα πολλά χρόνια, με τη βοήθεια του Γιόχαν Κρόιφ. Είναι καθαρά επιθετική. Έχει δείξει στους παίκτες πώς να παίζουν, τον τρόπο που πρέπει να αμύνονται και να επιτίθενται. Είναι γνωστό πως είναι ένα πετυχημένο σύστημα. Όμως, όπως είπαμε, αυτό έχει δημιουργηθεί πριν από πολλά χρόνια. Έχει χρειαστεί μία μεγάλη περίοδος για να γίνει πράξη αυτό που βλέπουμε. Ξέρουμε πως ο καινούργιος μας προπονητής προέρχεται από εκεί. Ξέρει καλά τη φιλοσοφία της Μπαρτσελόνα. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι μπορεί να την εφαρμόσει σε οποιαδήποτε ομάδα. Για παράδειγμα εμείς δεν έχουμε τους παίκτες της Μπαρτσελόνα και την ποιότητα των παικτών της Μπαρτσελόνα. Όμως, είναι καλό να γνωρίζουμε πως έχει τη γνώση της φιλοσοφίας αυτής. Θα προσπαθήσει να φέρει όσα περισσότερα πράγματα μπορεί στο σύλλογο μας. Έχει καινούργιες ιδέες. Και όσο μπορούμε θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε από αυτό».

Για την Λαμία:
«Είναι μία ομάδα που έρχεται στο Καραϊσκάκη. Θα παίξουμε στο γήπεδό μας μπροστά στους οπαδούς μας. Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι πως πρέπει να κερδίσουμε. Όποιος και να είναι ο αντίπαλος, πρέπει να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια, αν θέλουμε στο τέλος της χρονιάς να είμαστε πρωταθλητές».

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ