ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μποτία: "Να κάνουμε ό,τι λέει ο Λεμονής"

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΣΦΠ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΣΦΠ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Για τις δυσκολίες που κρύβει η αναμέτρηση με τον Ατρόμητο προειδοποίησε ο Αλμπέρτο Μποτία, τονίζοντας ότι η ομάδα θα πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες του νέου προπονητή. Αποθέωσε τον Νικολάου ο Ισπανός στόπερ.

Διαβάστε το μεγαλύτερο απόσπασμα των δηλώσεων του Ισπανού στόπερ στην κάμερα της NOVA και ενόψει της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο στο "Γ. Καραϊσκάκης":

Αλμπέρτο, έμεινες για σημαντικό χρονικό διάστημα εκτός δράσης. Πόσο δύσκολη ήταν αυτή η περίοδος για εσένα και σε τι κατάσταση βρίσκεσαι τώρα;

Ναι, έχω μείνει για περισσότερους από δύο μήνες εκτός διοργανώσεων, αγώνων και προπονήσεων. Ήταν ένα πολύ σκληρό διάστημα για εμένα. Είχα απογοητευτεί πολύ. Αυτή τη στιγμή έχω επιτέλους επιστρέψει με πολύ μεγάλες προσδοκίες, με πολύ μεγάλη όρεξη και επιθυμία για να επιστρέψω στις προπονήσεις και στους αγώνες.

Μπροστά του ο Ολυμπιακός έχει ένα πολύ δύσκολο αγώνα πρωταθλήματος απέναντι σε μία ομάδα η οποία έχει δείξει ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο τον τελευταίο καιρό. Έχεις δει τον Ατρόμητο; Τι γνωρίζεις για αυτήν την ομάδα και πως περιμένεις αυτό το παιχνίδι, όπου είναι πολύ πιθανό να αγωνιστείς;

Έχουμε παρακολουθήσει τον Ατρόμητο. Τον γνωρίζουμε πολύ καλά. Είναι μία ομάδα που την αντιμετωπίσαμε και την περίοδο της προετοιμασίας μας. Το αποτέλεσμα δεν ήταν και τόσο καλό για εμάς. Είχαμε δυσκολίες και για αυτό πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και πανέτοιμοι την Κυριακή. Είναι μία ομάδα που θα μας δυσκολέψει.

Πρέπει να παλέψουμε πολύ για να επιστρέψουμε στα καλά αποτελέσματα. Θέλουμε πολύ να το κάνουμε αυτό. Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι της Κυριακής. Έχουμε έναν καινούριο προπονητή. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του. Να κάνουμε αυτό που μας λέει. Να είμαστε πανέτοιμοι για να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Αν και ο Τάκης Λεμονής βρίσκεται λίγα 24ωρα στην ομάδα σας, πρόλαβε να αλλάξει κάποια πράγματα; Το ρωτάω με αφορμή την εξαιρετική εικόνα σας στο Τορίνο.

Από την ημέρα που ήρθε ο καινούργιος προπονητής, μέχρι την ημέρα του παιχνιδιού με τη Γιουβέντους, ήταν πάρα πολύ μικρό το διάστημα για να προλάβει να αλλάξει πράγματα. Η αλήθεια είναι πως μας έδειξε ποιοι είναι οι στόχοι. Καταφέραμε σε πολύ μεγάλο βαθμό να τους εκπληρώσουμε. Όμως, το παιχνίδι της Κυριακής είναι τελείως διαφορετικό.

Θα είμαστε εμείς η ομάδα που θα πρέπει να παίξει περισσότερο επιθετικά και όχι τόσο αμυντικά, όπως κάναμε στο Τορίνο. Θα πρέπει να έχουμε περισσότερη κατοχή της μπάλας. Και να προσπαθήσουμε να βγούμε στην επίθεση όσο πιο πολύ γίνεται για να πετύχουμε γκολ.

Έχεις πίστη στην ομάδα σας πως μπορείτε να κάνετε επανεκκίνηση στη σεζόν ώστε να αλλάξατε την εικόνα στο βαθμολογικό πίνακα;

Είμαι πολλά χρόνια εδώ και θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά την πρώτη μου χρονιά, όπου ο Ολυμπιακός δεν ήταν πρώτος στη βαθμολογία στις πρώτες αγωνιστικές. Αν θυμάμαι καλά ήταν επτά βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, καταφέραμε να βρεθούμε στην κορυφή και να βγούμε πρωταθλητές γιατί πιστέψαμε πολύ στον εαυτό μας και δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά.

Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα. Είμαστε πέντε βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ. Και για αυτό θα πρέπει να κάνουμε το ίδιο. Να πιστέψουμε στον εαυτό μας και με πολύ δουλειά να γυρίσουμε τα πράγματα υπέρ μας γιατί το πρωτάθλημα είναι μεγάλο. Και όπως λέω πάντα, τα πάντα κρίνονται στο τέλος.

Επειδή αγωνίζεσαι στην ίδια θέση με τον Νικολάου, ποια είναι η άποψή σου για τον νεαρό στόπερ;

Ναι είναι αλήθεια πως έκανε καταπληκτική δουλειά και είχε εξαιρετική απόδοση στο Τορίνο. Όλη η άμυνα, όλη η ομάδα μας έδειξε πολύ καλό πρόσωπο. Αυτό ήταν αναγκαίο σε έναν τέτοιο αγώνα. Διότι αν δεν παίζεις στο 100% της απόδοσής σου σε τέτοιους αγώνες, τότε μπορεί να το πληρώσεις πολύ ακριβά και να σε τιμωρήσουν πολύ εύκολα οι μεγάλοι αντίπαλοι.

Για αυτό, λοιπόν, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την μεγάλη απόδοση που είχε ο Νικολάου. Είναι ένας παίκτης που έχει πολλές ικανότητες. Θέλω να του ευχηθώ να συνεχίσει έτσι. Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο. Θα τον χρειαστούμε πάρα πολύ. Θέλω να συνεχίσει έτσι, να βελτιώνεται και να του ευχηθούμε ένα σπουδαίο μέλλον.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ