ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπλέξιμο για Ολυμπιακό και Μιραλάς

Everton's Kevin Mirallas celebrates scoring against West Bromwich Albion during the English Premier League soccer match at Goodison Park, Liverpool, England, Saturday March 11, 2017. (Peter Byrne/PA via AP)
Everton's Kevin Mirallas celebrates scoring against West Bromwich Albion during the English Premier League soccer match at Goodison Park, Liverpool, England, Saturday March 11, 2017. (Peter Byrne/PA via AP) AP

Στην Αγγλία τόνιζαν τις τελευταίες ώρες ότι η Γουέστ Χαμ θα μπει τελικά στο "παιχνίδι" της διεκδίκησης του Κέβιν Μιραλάς και έχει ως "όπλο" τον προπονητή που τον πήγε στην Premier League, τον Ντέιβιντ Μόγιες.

Εξ αρχής επρόκειτο για μία υπόθεση εξαιρετικά δύσκολη. Ο Κέβιν Μιραλάς θέλει να πιάσει λιμάνι, ο Ολυμπιακός δεν το κρύβει ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα κάνει "γκελ" στον κόσμο και θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα, αλλά δυστυχώς για τους "ερυθρόλευκους" ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο και τον τελευταίο λόγο τον έχει η Έβερτον

Όσο καλή διάθεση κι αν έχει ο Βέλγος επιθετικός, όσο κι αν πιέζει από την πλευρά του την Έβερτον να τα βρει με τον Ολυμπιακό, η αγγλική ομάδα θα κοιτάξει στο τέλος το δικό της "πορτοφόλι".

Οι "ερυθρόλευκοι" φυσικά και δεν θα έπαιζαν "μπάλα" μόνοι τους στο παιχνίδι της διεκδίκησης του Μιραλάς. Μπορεί να είναι ρεζέρβα στο "Goodison Park", αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν περνάει ακόμα η μπογιά του στην Premier League.

Και πώς να μην περάσει, όταν για παράδειγμα στον πάγκο της Γουέστ Χαμ κάθεται ο προπονητής που τον έκανε κάτοικο Αγγλίας. Ο Ντέιβιντ Μόγιες ήταν ο άνθρωπος που είχε εισηγηθεί την απόκτησή του το καλοκαίρι του 2012 και τον πήρε στην Έβερτον.

Ο Μόγιες εδώ και έναν μήνα κάθεται στον πάγκο των Λονδρέζων και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Αγγλία, ο Μιραλάς "παίζει" σοβαρά για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής.

Από το βράδυ της Δευτέρας (11/12) ξεκαθάριζαν στο Νησί ότι η Γουέστ Χαμ θα χτυπήσει τελικά την πόρτα της Έβερτον για την απόκτηση του Κέβιν. Όπως αντιλαμβάνεστε, αν επισημοποιηθεί το ενδιαφέρον των "σφυριών", τότε η αποστολή του Ολυμπιακού θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς η Γουέστ Χαμ – σύμφωνα με τους Άγγλους – είναι ικανή να καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις της Έβερτον.

Το θέμα λοιπόν είναι κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις ο Μιραλάς, ο οποίος μόνο δελτίο Τύπου δεν έχει βγάλει για να εκφράσει δημοσίως την επιθυμία του να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΠΑΡΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ

Στην Έβερτον γνωρίζουν ότι ο Βέλγος θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα, όμως, στην Αγγλία επέμεναν τις τελευταίες ώρες ότι αν η Γουέστ Χαμ τα βρει με τα "ζαχαρωτά", τότε ο Μιραλάς πολύ δύσκολα θα μπορέσει να χαλάσει το "deal". Αφήστε δε που στο Λονδίνο υποστήριζαν πώς ο Μόγιες θα μιλήσει μαζί του για να του εξηγήσει ότι θα τον υπολογίζει για βασική μονάδα στην προσπάθεια που θα κάνει η Γουέστ Χαμ στο β’ μισό της σεζόν για να παραμείνει στην Premier League.

Όλα είναι ανοικτά πλέον για τον Μιραλάς παρά τα όσα υποστήριξε ο ίδιος στην Κύπρο ότι "βρίσκομαι πολύ κοντά στον Ολυμπιακό" και τα όσα αναπαρήγαγαν τα βελγικά ΜΜΕ.

Ο Κέβιν έχει φροντίσει να ενημερώσει την Έβερτον για τις προθέσεις του, το ξέρουν στο "Goodison Park" ότι η επιθυμία του είναι να μετακομίσει στον Πειραιά, ωστόσο, αν έρθει η Γουέστ Χαμ και "σκάσει" 8 εκατομμύρια ευρώ στην ομάδα του Λίβερπουλ, τότε τα πράγματα ζορίζουν για τον Ολυμπιακό.

Στο λιμάνι φυσικά δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν την προσπάθεια για την απόκτησή του. Έχουν σκοπό να κάνουν την υπέρβαση για να τον ξαναντύσουν στα κόκκινα και έχοντας "συμπαίκτη" σε όλη αυτή την προσπάθεια τον ίδιο τον Μιραλάς, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Πάντως, αν επιβεβαιωθούν τις επόμενες μέρες τα όσα υποστηρίζουν στην Αγγλία ότι η Γουέστ Χαμ θα καταθέσει επίσημη πρόταση στην Έβερτον (σ.σ. λέγεται ότι είναι έτοιμη να βγάλει από τα ταμεία της 8 εκατομμύρια ευρώ), τότε είναι λογικό να μειωθούν αισθητά οι πιθανότητες να ξαναδούμε τον Μιραλάς με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Photo Credits: Peter Byrne/PA via AP

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ