ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπέτις - Ολυμπιακός: Η κριτική των "ερυθρόλευκων"

EUROPA LEAGUE / ÑÅÁË ÌÐÅÔÉÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÑÅÁË ÌÐÅÔÉÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στην ήττα με 1-0 από την Μπέτις στην Ισπανία. Ποιοι ξεχώρισαν και ποιοι δεν βοήθησαν όσο θα έπρεπε.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 1-0 από την Μπέτις στην Ισπανία και πλέον θέλει νίκη με δύο τέρματα διαφορά στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Μίλαν για να περάσει στην επόμενη φάση του Europa League. Ας δούμε όμως τι έκαναν οι ερυθρόλευκοι στο ματς κόντρα στους Ίβηρες.

ΣΑ: Ό,τι και να γραφτεί για τον Πορτογάλο είναι λίγο. Έπιασε πέναλτι, κράτησε ακόμη και στο 90’ όρθιο τον Ολυμπιακό σε ένα χρονικό σημείο που η ομάδα του πίεζε για την ισοφάριση, ακόμη και στο δοκάρι του Σανάμπρια έβαλε το… χεράκι του. Ο κορυφαίος του Ολυμπιακού…

ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ: Πολύ καλό ματς από τον Νορβηγό και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο που έκανε μία χαψιά τον Φίρπο, ο οποίος υποτίθεται είναι ένας από τους πιο ελπιδοφόρους παίκτες της Μπέτις.

ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ: Μια χαρά στάθηκε ο Βούκοβιτς, αν και είχε δύσκολη δουλειά απέναντι στον πολυδιαφημισμένο Σανάμπρια. Άντε μια φορά να του δημιούργησε προβλήματα ο επιθετικός της Μπέτις.

ΣΙΣΕ: Αν διαγράψουμε από τη μνήμη μας τη φάση του πέναλτι, τότε ο Αφρικανός έκανε ένα εξαιρετικό ματς. Δεν είναι μόνο η κεφαλιά του στο 93’ που λίγο έλειψε να σκοράρει, αλλά οι αμυντικές του προσπάθειες. Ειδικά στο 78’ που πρόλαβε τον Τέγιο προτού πλασάρει τον Σα ήταν… όλα τα λεφτά.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ: Προερχόταν από έναν τραυματισμό στο γόνατο και φάνηκε επηρεασμένος εώς έναν βαθμό. Πάντως, του πιστώνεται η σέντρα στο 29’ στην απίστευτη ευκαιρία στην κεφαλιά του Μπουχαλάκη.

ΓΚΙΛΙΕΡΜΕ: Έτρεξε αρκετά στο πρώτο μέρος, είχε αρκετές φορές το καθαρό μυαλό, δεν ήταν από τα καλύτερά του ματς, αλλά σίγουρα έβαλε τη «σφραγίδα» του στην πίεση που άσκησε ο Ολυμπιακός. Στο δεύτερο μέρος ξέμεινε από… καύσιμα.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Είχε τα πάνω του και τα κάτω του ο Ανδρέας. Δεν ήταν μόνο οι χαμένες ευκαιρίες του 6’ και του 29’. Κέρδισε μονομαχίες στον άξονα, έχασε αρκετές, καθυστέρησε σε ορισμένες περιπτώσεις να βγάλει πιο γρήγορα την μπάλα μπροστά.

ΚΑΜΑΡΑ: Πολύ καλό παιχνίδι από πλευράς τακτικής στο πρώτο μέρος. Κι εκείνος όμως στο δεύτερο μέρος, όπως και ο Γκιλιέρμε δεν είχε τα τρεξίματα του πρώτου 45λέπτου. Σε γενικές γραμμές το πρόσημο είναι θετικό.

ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Δύο πρόσωπα έδειξε ο Πορτογάλος. Στο πρώτο μέρος πήρε αρκετές πρωτοβουλίες, άσχετα αν δεν τελείωνε τις φάσεις όπως έπρεπε. Στο δεύτερο μέρος «νικήθηκε» από την κούραση από το πολύ ξύλο που έφαγε.

ΝΑΟΥΕΛ: Στο κομμάτι της τακτικής παίρνει άριστα από την άποψη ότι δεν είναι… τεμπέλης. Γύρισε και σήμερα αρκετές φορές πίσω να δώσει βοήθειες στον Τσιμίκα όποτε χρειαζόταν. Επιθετικά, ενώ ξεκίνησε καλά και είχε την απαιτούμενη έκρηξη, πάλι κάπου στην πορεία χάθηκε…

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Από τους κορυφαίους του γηπέδου στο πρώτο 45λεπτο και σε έναν ρόλο που δεν τον ξέρει τόσο καλά. Στο 43’ είχε την τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά ας όψεται ο Μαντί. Στο δεύτερο μέρος η είσοδος του Γκερέρο τον έστειλε στη φυσική του θέση, ωστόσο, άργησε να μπει για τα καλά στο δεύτερο μέρος του ματς. Προς τα τελειώματα έπαιξε τον ρόλο του στην πίεση των «ερυθρολεύκων» για την ισοφάριση.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

ΓΚΕΡΕΡΟ: Σίγουρα παίζει ρόλο το γεγονός ότι ακόμη είναι ανέτοιμος και η αλήθεια είναι πώς το πολύ για μισή ώρα ήταν να παίξει. Ακόμη είναι επηρεασμένος και δεν είχε την έκρηξη που θα ήθελε ο Μαρτίνς. Παρόλα αυτά, προσπάθησε με όποιες δυνατότητες και δυνάμεις είχε, να βοηθήσει από το 58’ και μετά στο επιθετικό κομμάτι, χωρίς ωστόσο να κάνει και κάτι το φοβερό.

ΒΡΟΥΣΑΪ: Εισήλθε στο 72’ στον αγωνιστικό χώρο, γιατί ο Μαρτίνς ήθελε να «φρεσκάρει» την επιθετική γραμμή. Προσπάθησε όσο μπορούσε κι εκείνος από την πλευρά του να δημιουργήσει προϋποθέσεις για κάτι καλό στα «καρέ» της Μπέτις, ωστόσο δεν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις χαμένες ευκαιρίες των τελευταίων λεπτών.

ΝΑΤΧΟ: Μπήκε στο 81’ αντί του Γκιλιέρμε για να βοηθήσει με τις κάθετες ή διαγώνιες μπαλιές του, ωστόσο, ήταν πολύ λίγο το διάστημα για να δώσει τις βοήθειες που θα ήθελε ο Μαρτίνς. Το προσπάθησε πάντως αρκετά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ