ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπέντο: "Δουλειά μου να βρίσκω λύσεις στα προβλήματα"

Μπέντο: "Δουλειά μου να βρίσκω λύσεις στα προβλήματα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πάουλο Μπέντο υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει μόνο για τη νίκη κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις, ενώ ρωτήθηκε για τα προβλήματα που αντιμετώπισε προσπαθώντας να προετοιμάσει την ομάδα του για το ματς. Τι δήλωσε ο Ελιουνούσι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο "Γ. Καραϊσκάκης", πριν την αναμέτρηση (24/11, 22:05) με την Γιουνγκ Μπόις:

Θα θέλαμε την άποψή σας σχετικά με την αγωνιστική απραξία της ομάδα σας. Σας προβληματίζει; Μπορεί να επηρεάσει τον Ολυμπιακό αύριο το βράδυ;

Όχι, δεν πιστεύω ότι θα επηρεαστούμε από αυτή την εξέλιξη. Η δουλειά μου είναι να προσπαθώ να βρίσκω λύσεις στα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν.

Δεν χρειάζεται τώρα να συζητήσουμε πράγματα που δεν εξαρτιόνται από εμάς. Η δουλειά μας ήταν να προετοιμάσουμε με τον καλύτερο τρόπο την ομάδα.

Έχουμε ένα σημαντικό ματς μπροστά μας και ο στόχος μας είναι να προκριθούμε. Μπορούμε να το πετύχουμε με νίκη και μετά να παίξουμε για την πρώτη θέση στον όμιλο.

Έχουμε προπονηθεί και έχουμε προετοιμάσει το παιχνίδι με τον καλύτερο τρόπο. Δεν σκεφτόμαστε άλλα πράγματα και πιστεύω ότι δεν είναι η στιγμή για να τα συζητήσουμε.

Έρχεστε από ένα προηγμένο πρωτάθλημα. Κάνετε τον προγραμματισμό σας. Ξαφνικά ξεκινάει το πρωτάθλημα από την 3η αγωνιστική. Τώρα υπάρχει νέα αναβολή. Πιστεύετε ότι είναι λύση οι διακοπές του πρωταθλήματος;

Πιστεύω ότι με όλο τον σεβασμό, θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για αυτό το θέμα όταν ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα.

Αυτή τη στιγμή έχουμε στραμμένη την προσοχή στο αυριανό ματς για να κρατήσουμε ζωντανές τις πιθανότητές μας να βρεθούμε στην πρώτη θέση.

Δεν αξίζει τον κόπο να χάσουμε την ενέργειά μας από το αυριανό παιχνίδι και κυρίως να μην παραπλανήσουμε τη συγκέντρωση των παικτών μας. Στεκόμαστε στον αυριανό αγώνα που είναι πολύ σημαντικός για εμάς.

Με δεδομένο ότι η Γιουνγκ Μπόις θέλει μόνο τη νίκη, πώς περιμένετε τη αυριανή αντίπαλό σας; Ποιο πιστεύετε ότι είναι το κλειδί για να κερδίσει ο Ολυμπιακός ;

Πιστεύω ότι το αυριανό παιχνίδι θα εξαρτηθεί από τη διάθεση των παικτών. Και οι δύο ομάδες θα έχουν επιθετική διάθεση γιατί και οι δύο θέλουν τη νίκη. Θα είναι ένα παιχνίδι που θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες, όπως και στο πρώτο ματς.

Από εκεί και πέρα εμείς θέλουμε να είμαστε η ομάδα που θα δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες και η οποία θα σταθεί νικήτρια στο τέλος του αγώνα.

Θα είναι ένα παιχνίδι που θα χρειαστεί σωστή συγκέντρωση και συμπεριφορά από την ομάδα μας για 90 λεπτά, αλλά και από τους φιλάθλους μας που πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Αντιμετωπίζουμε μία καλή ομάδα που θα μας δημιουργήσει προβλήματα. Θέλουμε να είμαστε εμείς η ομάδα που θα είναι πιο αποτελεσματική και επιθετική.

Μπέντο: "Δουλειά μου να βρίσκω λύσεις στα προβλήματα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τον Ολυμπιακό βολεύει και η ισοπαλία για να έρθει η πρόκριση. Φοβάστε μήπως αυτό λειτουργήσει ως "παγίδα" για τους παίκτες σας;

Δεν σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο. Έχουμε έναν ξεκάθαρο στόχο και οι παίκτες τον ξέρουν. Δεν έχουμε προετοιμάσει το ματς για την ισοπαλία. Όλοι ξέρουν ότι πάμε για τη νίκη. Μόνο αυτό σκεφτόμαστε.

Δεν έχουμε στο μυαλό μας αυτό το ενδεχόμενο, θα προσπαθήσουμε για τη νίκη για να προκριθούμε και να έχουμε ζωντανές πιθανότητες να τερματίσουμε πρώτοι που είναι σημαντικότατος στόχος. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και όλα τα άλλα θα έρθουν ως συνέπεια μέσα στο γήπεδο.

ΤΑΡΙΚ ΕΛΙΟΥΝΟΥΣΙ: "ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΝΙΩΘΩ ΠΙΟ ΑΝΕΤΑ"

Τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου εκπροσώπησε ο Ταρίκ Ελιουνούσι. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νορβηγού διεθνή εξτρέμ:

Ο τελευταίος επίσημος αγώνας του Ολυμπιακού ήταν στις 6 Νοεμβρίου. Πόσο σας προβληματίζει αυτό το διάστημα αποχής; Θα επηρεάσει τον Ολυμπιακό;

Δεν νομίζω. Φυσικά όταν έχεις να παίξεις πολύ καιρό, ίσως κοστίσει στον ρυθμό. Το μόνο που κάνεις είναι να προπονηθείς, να διατηρηθείς σε φόρμα και να κρατήσεις το επίπεδο σε υψηλή κλίμακα. Αυτό έχουμε κάνει. Αύριο είναι μία καλή ευκαιρία για να δείξουμε ότι τα έχουμε καταφέρει καλά.

Για την Γιουνγκ Μπόις έχει έναν χαρακτήρα τελικού. Για τον Ολυμπιακό συμβαίνει ακριβώς το ίδιο;

Έχουμε δύο παιχνίδια να παίξουμε, αλλά έχουμε την ευκαιρία τώρα να εξασφαλίσουμε την πρόκριση. Σημαντικό για εμάς να την πετύχουμε στους φιλάθλους μας, να δείξουμε στον κόσμο πόσο έχουμε προπονηθεί, να πάρουμε ένα αποτέλεσμα.

Σημαντικό να δείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε την αυτοπεποίθηση και μπορούμε να το κάνουμε. Ο βασικός μας στόχος είναι να κερδίσουμε.

Δείχνεις να έχεις προσαρμοστεί πλήρως στον Ολυμπιακό, ήρθε και η κλήση σου στην Εθνική. Είναι από τις καλύτερες περιόδους στην καριέρα σου;

Εξαρτάται. Αν μιλήσουμε για τη φυσική κατάσταση, τον χρόνο συμμετοχής και το πώς πάνε τα πράγματα, μπορώ να πω ότι είναι μία καλή στιγμή για εμένα. Το παν είναι να διατηρούμαι καλά, να προσέχω τους τραυματισμούς και να πηγαίνουν καλά τα πράγματα.

Τα πάντα μπορεί να αλλάξουν από τη μία μέρα στην άλλη. Βρίσκομαι σε μία ομάδα που νιώθω καλά, όταν έχεις τέτοιους συμπαίκτες νιώθεις πιο άνετα και μπορείς να πας ακόμα καλύτερα. Το θέμα είναι να διατηρηθώ σε αυτή την κατάσταση και νιώθω την αυτοπεποίθηση ότι μπορώ να τα καταφέρω.

Μπέντο: "Δουλειά μου να βρίσκω λύσεις στα προβλήματα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Είχες αγωνιστεί στο πρώτο ματς με την Γιουνγκ Μπόις. Τι σου είχε κάνει εντύπωση από αυτή την ομάδα;

Είναι μία καλή ομάδα, γνωρίζω κάποιους παίκτες, όπως τον Σουλεϊμάνι. Είναι μία ομάδα που θα μας δημιουργήσει προβλήματα. Είναι δύσκολο τότε που παίξαμε σε τεχνητό χλοοτάπητα.

Έχουμε τον μέγιστο σεβασμό για την Γιουνγκ Μπόις. Το θέμα είναι τι θα κάνουμε εμείς. Να κοιτάξουμε το δικό μας παιχνίδι και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς.

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Εκτός Καρντόσο, Ντομίνγκες και Μαρίν!
Τι εκπληκτικό θα συμβεί στο 61ο λεπτό του Ολυμπιακός-Γιουνγκ Μπόις
Ολυμπιακός - Γιουνγκ Μπόις: το background της αναμέτρησης
Σύνοδος κορυφής στο "Καραϊσκάκη"
Στις 25000 η προπώληση με Γιουνγκ Μπόις
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ