ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπασακσεχίρ - Ολυμπιακός: Η κριτική των παικτών του Μαρτίνς

CHAMPIONS LEAGUE / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÌÐÁÓÁÊÓÅ×ÉÑ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÌÐÁÓÁÊÓÅ×ÉÑ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr παρουσιάζει την κριτική των παικτών του Ολυμπιακού, μετά από την πρώτη αναμέτρηση κόντρα στην Μπασακσεχίρ για τον 3ο προκριματικό του Champions League και τη μεγάλη νίκη στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ολυμπιακός έφυγε από την Κωνσταντινούπολη μ' ένα σπουδαίο "διπλό" στη βαλίτσα του. Μία νίκη με 1-0 που τον κάνει φαβορί για την πρόκριση στα playoffs του Champions League, εκεί που τον περιμένουν μία εκ των Πόρτο ή Κρασνοντάρ.

Το Sport24.gr παρουσιάζει την κριτική των "ερυθρόλευκων" που επέλεξε ο Πέδρο Μαρτίνς να παίξουν στο ματς της Κωνσταντινούπολης. Ξεχώρισε ο Ζοζέ Σα ο οποίος στο τέλος του παιχνιδιού, έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής του θρίλερ, πιάνοντας το πέναλτι του Βίτσκα. Μία ενέργεια που "σφράγισε" το υπερπολίτιμο 1-0 και το "καθαρό" στην εστία.

ΣΑ: Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, ο πορτιέρε του Ολυμπιακού δικαιωματικά παίρνει τον τίτλο του MVP της αναμέτρησης με την Μπασακσεχίρ. Ο Πορτογάλος αν εξαιρέσει κανείς μία φάση στο πρώτο ημίχρονο που έκανε λάθος εκτίμηση, σε όλα τα υπόλοιπα ήταν τέλειος με αποκορύφωμα φυσικά την απόκρουση που επιστρέφει τους "ερυθρόλευκους" στην Ελλάδα νικητές από την Πόλη και φαβορί για την πρόκριση στα playoffs του Champions League.

ΟΜΑΡ: Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει κάνει και καλύτερα παιχνίδια στην καριέρα του στους "ερυθρόλευκους". Κόντρα στην Μπασακσεχίρ ήταν τόσο όσο χρειαζόταν για να φύγει η ομάδα του νικήτρια από την έδρα της αντιπάλου. Ο Νορβηγός ήταν περισσότερο επικεντρωμένος στ' αμυντικά του καθήκοντα στο χορτάρι.

ΜΕΡΙΑ: Πολύ καλός ο Τυνήσιος στόπερ που ως παρτενέρ του Σεμέδο. Με αυτόν τον παίκτη δίπλα του ο Μεριά μπορεί να βγάζει πιο άνετα τα καλά του στοιχεία.

ΣΕΜΕΔΟ: Για ένα ακόμη ματς ο Σεμέδο έδειξε ότι ο Ολυμπιακός έχει βρει ηγέτη στα μετόπισθεν. Νικητής στις μονομαχίες ένας εναντίον ενός και εξαιρετικός στον αέρα επίσης.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ: Το αριστερό μπακ του Ολυμπιακού ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο. Δραστήριος με ανεβοκατεβάσματα στην πλευρά του. Στο δεύτερο έπεσε η απόδοσή του, ωστόσο συνέχισε να είναι συνεπείς στα μετόπισθεν και έδωσε μάχες που βοήθησαν το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Ο "Μπούχα" δεν είναι ο παίκτης που θα ενθουσιάσει το κοινό. Είναι όμως της ουσίας. Ο πιο δημιουργικός Γκιλιέρμε, βοηθάει τον Μπουχαλάκη να είναι σωστός στην άμυνα και να καταστρέφει το παιχνίδι του αντιπάλου στη μεσαία γραμμή. Στις περισσότερες μονομαχίες με Καχβετσί και Τεκντεμίρ βγήκε νικητής.

ΓΚΙΛΙΕΡΜΕ: Μία αξιόπιστη μονάδα στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού ο Γκιλιέρμε. Ο ακούραστος Βραζιλιάνος ήταν εκ των κορυφαίων στην Πόλη. Κύριος όταν αμυνόταν η ομάδα του, ποιοτικός και με φαντασία όταν έπρεπε να κάνει παιχνίδι με τους επιθετικούς του.

ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Ο Πορτογάλος στο πρώτο ημίχρονο, τουλάχιστον, δεν έβγαλε μάτια. Στο δεύτερο μέρος, όμως, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και έφερε σφοδρό πονοκέφαλο στους αντίπαλους αμυντικούς.

ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ: Τι να πει κανείς για τον Βαλμπουενά; Τα 70 με 75 λεπτά που ο Μαρτίνς τον έχει μέσα στο ματς, ο Γάλλος γίνεται μια "σβούρα" που παράγει συνεχώς κινδύνους. Παράσημο του, η ασίστ στον σκόρερ Μασούρα.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Εξελίσσεται σε δυνατό εργαλείο στα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς. Χρήσιμος στην επίθεση, γιατί έχει θράσος και δεν φοβάται να "χτυπηθεί" με τις αντίπαλες άμυνες, πιστός και όταν πρέπει να αμυνθεί. Απέναντι στην Μπασακσεχίρ έβαλε και ουσία στο παιχνίδι του, σκοράροντας γκολ "χρυσάφι" για την ομάδα του.

ΓΚΕΡΕΡΟ: Ο Ισπανός δεν βρήκε γκολ, αλλά έκανε όλα τα υπόλοιπα. Βρίσκεται μόνος στην κορυφή της επίθεσης και ως συνήθως, έτσι και με τους αμυντικούς της Μπασακσεχίρ έπαιξε πολύ "ξύλο" για να βρει χώρους για τους συμπαίκτες του στις πτέρυγες ή τους μέσους που επιχειρούσαν να μπουν στην περιοχή του κίπερ, Γκιονούκ..

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ:

ΚΑΜΑΡΑ: Άλλαξε τον Βαλμπουενά για να στηρίξει περισσότερο την άμυνα και τη διαχείριση του νικητήριου αποτελέσματος. Στα 20 λεπτά που έπαιξε ήταν "ok" σε όσα του ζητήθηκαν να κάνει.

ΜΠΡΟΥΝΟ: Εφιάλτης το ματς για τον Βραζιλιάνο έτσι όπως εξελίχθηκε ο επίλογος, παρά την τεράστια νίκη. Δύο αγγίγματα στη μπάλα και τα δύο χέρια, το ένα πέναλτι. Τον "έσωσε" ο Σα με την επέμβασή του.

ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ: Δεν πρόλαβε να δείξει τίποτα στο σημείο που μπήκε. Περισσότερο πέρασε στο ματς για να γίνει ένα τελευταίο κατέβασμα και να ψάξει ο Ολυμπιακός δεύτερο γκολ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ