ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός: Η κριτική των ερυθρόλευκων

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr δίνει τον έλεγχο στους παίκτες του Ολυμπιακού για την απόδοσή τους μέσα στο Καμπ Νόου όπου και ηττήθηκαν με 3-1 από την Μπαρτσελόνα.

Ο Ολυμπιακός πάλεψε όσο μπορούσε στο Καμπ Νόου αλλά τελικά υποτάχθηκε στην παγκόσμια κλάση των παικτών της Μπαρτσελόνα (3-1) παρά το γεγονός ότι είχε αριθμητικό πλεονέκτημα από το 42', μετά την αποβολή του Πικέ.

Ένα τρίλεπτο όμως (61'-64') ήταν αρκετό για τους Καταλανούς να "τελειώσουν" το ματς, μετατρέποντας το 1-0 σε 3-0. Στο τέλος ο Δημήτρης Νικολάου έγινε στα 19 του ο πρώτος παίκτης των ερυθρολεύκων που βάζει γκολ σε αυτό το ιστορικό γήπεδο.

Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός: Η κριτική των ερυθρόλευκων

Προτό: Στο πρώτο μέρος χρειάστηκε να επέμβει τρεις φορές στις προσπάθειες των Ντελοφέου, Σουάρες και Μέσι. Και το έκανε με επιτυχία κρατώντας το σκορ στο 1-0. Στο αυτογκόλ του Νικολάου δεν μπορούσε να αντιδράσει, σε αντίθεση με το φάουλ του Μέσι (61') που δεν πήγε γωνία και το σουτ του Ντιν (64'). Μετά το 3-0 είχε μία εντυπωσιακή επέμβαση στο 70', αλλά πλέον ήταν αργά.

Ελαμπντελαουί: Μάλλον... θεατής στο πρώτο ημίχρονο καθώς η Μπαρτσελόνα έκανε επιθέσεις συνέχεια από τα δεξιά. Δεν άφησε όμως στιγμή τη θέση του, ανεβαίνοντας στην επίθεση για πρώτη φορά στο 45'. Παρέμεινε πιστός στα αμυντικά του καθήκοντα και όσο το σκορ ήταν ανοικτό και ο Ολυμπιακός έπαιζε με παίκτη παραπάνω, ενώ τα δύο γκολ που τέλειωσαν το παιχνίδι δεν ήρθαν από το χώρο ευθύνης του. Στο φινάλε βγήκε μπροστά κερδίζοντας το κόρνερ του 3-1.

Μποτία: Πολύτιμη η εμπειρία του στο πρώτο μέρος με εντυπωσιακότερη στιγμή το τρομερό τάκλιν πάνω στον Μέσι στο 27'. Παίρνει καλό βαθμό σε γενικές γραμμές καθώς τα λάθη του ήταν ελάχιστα, ενώ είχε συμμετοχή μόνο στην... τρικυμία του τρίτου γκολ. Το σίγουρο είναι ότι ο Ισπανός έλειψε από τον Ολυμπιακό κάτι που έγινε αντιληπτό από την παρουσία του στο χορτάρι του "Camp Nou".

Νικολάου: Ποδοσφαιρικό μάθημα για τον μικρό! Έχασε για κάποια λεπτά την αυτοσυγκέντρωσή του μετά το αυτογκόλ, μαζί και τον Παουλίνιο στο δοκάρι (24'). Ήταν το "θύμα" μιας εντυπωσιακής ντρίμπλας του Μέσι (33'), ενώ το πάθος του- που θέλει κάποιες στιγμές χαλινάρι- τον οδήγησε στο να πέσει άτσαλα στον Αργεντινό σούπερ σταρ δίνοντάς του την ευκαιρία να σκοράρει το 100ο του γκολ στην Ευρώπη. Η μοίρα όμως του χάρισε και ένα πολύ όμορφο γκολ στο τέλος.

Κούτρης: Σε αντίθεση με τον Ελαμπντελαουί, έζησε ένα εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο καθώς η Μπάρτσα είχε εγκατασταθεί μόνιμα στη μεριά του με τον Ντελοφέου. Προσπάθησε να απειλήσει μπροστά στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους- όταν ο Ολυμπιακός είχε παίκτη παραπάνω- και από δική του σέντρα παραλίγο να έρθει το 1-1 με αυτογκόλ (56'). Στη φάση όμως του 3-0 τον άδειασε ο καλύτερος παίκτης του κόσμου.

Ρομαό: Πολλά τα χιλιόμετρά του στο πρώτο μέρος, παίρνοντας μέρος σε δυνατές μονομαχίες, μαζί και μία κίτρινη κάρτα. Στους ίδιους ρυθμούς κινήθηκε πάνω κάτω και στην επανάληψη, με κοινό παρανομαστή όμως την αδυναμία του να προσφέρει στην όποια επιθετική λειτουργία. Σίγουρα όμως παίρνει πάνω από τη βάση στα καθήκοντά του απέναντι στους μπλαουγκράνα.

Ζντιέλαρ: Από τους πιο παθιασμένος παίκτες των ερυθρολεύκων, από την αρχή φώναζε στους συμπαίκτες του να μαρκάρουν με περισσότερη ένταση, όπως έκανε και ο ίδιος σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Έπαιξε και το 1-2 με τον Οφόε στην φάση που πήρε την πρώτη κίτρινη ο Πικέ. Αυτή ήταν όμως και η μοναδική φορά που μπόρεσε να προσφέρει στην ανάπτυξη των Πειραιωτών.

Ζιλέ: Έβγαλε πάθος και ο Βέλγος ποδοσφαιριστής δίνοντας πολλές μονομαχίες στο πρώτο ημίχρονο. Τον είδαμε μάλιστα να δοκιμάζει και τάκλιν- όπως ένα πολύ δυνατό πάνω στον Μέσι- ωστόσο στο ξεκίνημα της επανάληψης φάνηκε να έχει χάσει πολλή ενέργεια. Έτσι στο 54' ήταν ο πρώτος παίκτης του Ολυμπιακού που αντικαταστάθηκε, δίνοντας τη θέση του στον Τζούρτζεβιτς.

Ανδρούτσος: Με την Μπαρτσελόνα να μην επιλέγει την πλευρά του στο πρώτο ημίχρονο, σύγκλινε αρκετά προς το κέντρο για να μαρκάρει. Όσες φορές βρήκε χώρο, βγήκε στην επίθεση χωρίς όμως να μπορούν να τον βρουν οι Καρσελά, Οφόε. Στο δεύτερο ημίχρονο συμμετείχε σε 2-3 υποσχόμενες φάσεις στην επίθεση, χωρίς όμως να μπορέσει να τις τελειώσει σωστά.

Καρσελά: Γνωστή η αδυναμία του στο μαρκάρισμα, γι' αυτό και η Μπαρτσελόνα έγειρε από δεξιά σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Μία φορά του δόθηκε η ευκαιρία να κάνει κάτι καλό στην επίθεση αλλά δεν μπόρεσε να βρει τον Ανδρούτσο που ήταν αφύλακτος (21'). Κέρδισε μερικά φάουλ, μαζί και ανάσες για τους συμπαίκτες του, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάποια διαφορά μπροστά στο διάστημα που ο Ολυμπιακός έπαιζε με παίκτη παραπάνω. Σωστή η αλλαγή του στο 65'.

Οφόε: Άχαρος ο ρόλος του ως στράικερ στο πρώτο μέρος καθώς ήταν στιγμές που γύριζε να πάρει την μπάλα, περνούσε 1-2 παίκτες και δεν είχε στη συνέχεια σε ποιον να την δώσει. Πήρε την πρώτη κίτρινη του Πικέ (11'), ενώ είχε και την μοναδική τελική του Ολυμπιακού όσο η ομάδα του Τάκη Λεμονή ήταν μέσα στο ματς (36'). Μετά το 60' όμως τον εγκατέλειψαν οι δυνάμεις του με αποτέλεσμα να δώσει τη θέση του στον Κώστα Φορτούνη (71').

Τζούρτζεβιτς: Μπήκε στο 54' στη θέση του Ζιλέ για να δώσει άλλη πνοή στην επίθεση του Ολυμπιακού. Έτρεξε αρκετά, προσπάθησε να πιέσει ψηλά τους αντίπαλους αμυντικούς αλλά δεν κατάφερε εν τέλει να κάνει κάποια διαφορά για τους πρωταθλητές στην επιθετική τους λειτουργία.

Πάρντο: Πέρασε στο ματς μόλις αυτό είχε ουσιαστικά κριθεί (65') σε ένα ρόλο αλά Σπόρτινγκ. Θυμίζουμε ότι και τότε πέρασε στο ματς με το σκορ στο 0-3 εις βάρος του Ολυμπιακού. Είχε διάθεση, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να γίνει απειλητικός, όπως στον αγώνα με την πορτογαλική ομάδα.

Φορτούνης: Πέρασε και αυτός στο παιχνίδι όταν αυτό είχε μετατραπεί σε τυπική διαδικασία (71'). Στο μικρό διάστημα που αγωνίστηκε κράτησε την μπάλα ίσως περισσότερο από κάθε παίκτη της ομάδας του Τάκη Λεμονή, ενώ από τα πόδια του βγήκε η ασίστ για το κεφάλι του Νικολάου.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ