ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαίνει σε δύσβατο μονοπάτι

Μπαίνει σε δύσβατο μονοπάτι
INTIME SPORTS

Εγρήγορση ζητάει ο Σίλβα από τους παίκτες του, καθώς ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ένα βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα και 12 δύσκολα παιχνίδια που εν πολλοίς θα καθορίσουν την φετινή του πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Πανιώνιο, Λεβαδειακό και Πλατανιά έχει αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στην Super League μετρώντας ισάριθμες νίκες, ενώ στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League ηττήθηκε από την Μπάγερν Μονάχου στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Έως εδώ ήταν τα εύκολα -τουλάχιστον στην θεωρία- για τους Πειραιώτες. Γιατί ακόμη και το παιχνίδι με τους Βαυαρούς στα "εύκολα" συγκαταλέγεται. Από την άποψη ότι δεν μπορεί ποτέ να θεωρείται αποτυχία μια ήττα από την Μπάγερν Μονάχου και ο Ολυμπιακός μόνο να κερδίσει πράγματα είχε από αυτό το ματς.

Η συνέχεια ωστόσο για τον Μάρκο Σίλβα και τους παίκτες του φαντάζει πολύ πιο σύνθετη και σίγουρα με μεγαλύτερο δείκτη δυσκολίας. Με ένα στοιχείο που κάνει ακόμη πιο δύσβατο το μονοπάτι που έχουν να περπατήσουν οι Πειραιώτες το επόμενο διάστημα: ζόρικα, ιδιαίτερα απαιτητικά και ειδικών καταστάσεων εκτός έδρας ματς.

Αρχής γενομένης από αυτό της Τρίτης (22/9) κόντρα στην Skoda Ξάνθη. Η ομάδα του Λουτσέσκου έχει δείξει από νωρίς φέτος ότι πρόκειται για αντίπαλο εξαιρετικά σκλητροτράχηλο, δυσκολοκατάβλητο σε κάθε περίπτωση και με συνοχή σε κάθε τομέα του παιχνιδιού.

Οι Ακρίτες έφυγαν με τον βαθμό της ισοπαλίας από την Τούμπα, κρατώντας τον ΠΑΟΚ στο 0-0, με τον ίδιο τρόπο άντεξαν απέναντι στην ΑΕΚ εντός έδρας και έφυγαν με το τρίποντο από το Περιστέρι, κερδίζοντας με σκορ 1-0 τον Ατρόμητο. Η Ξάνθη μετά από 3 αγωνιστικές έχει 5 βαθμούς, χωρίς να έχει δεχτεί γκολ και με ένα τέρμα στο ενεργητικό της.

Θεωρείται δεδομένο ότι το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό στα Πηγάδια κρύβει παγίδες. Η Ξάνθη θα επιστρατεύσει δύναμη, ταχύτητα και την καλή αμυντική της λειτουργία με σκοπό να φρενάρει την επίθεση των "ερυθρολεύκων", ενώ μέσω των γρήγορων μεσοεπιθετικών παικτών που διαθέτει θα ψάξει την κόντρα σε ανοιχτό γήπεδο.

Στοιχεία που σαφώς γνωρίζει ο Μάρκο Σίλβα με τους συνεργάτες του, που θα καταστρώσουν το ανάλογο πλάνο προκειμένου να έχουν έτοιμους τους παίκτες για τις συνθήκες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν (εκτός από τις αγωνιστικές μπορεί να είναι και καιρικές) στην συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ζητάει εγρήγορση ο Πορτογάλος

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού είναι φυσικό λοιπόν να ζητάει από τους παίκτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Όχι μόνο για αυτό το παιχνίδι. Οι "ερυθρόλευκοι" μπαίνουν σε μια τρομερά απαιτητική περίοδο στην τρέχουσα σεζόν, όπου διακυβεύονται πολλά σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Σίλβα ξέρει ότι για να βγει αυτό το πρόγραμμα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιτυχία, θα χρειαστεί τους περισσότερους -αν όχι όλους- τους παίκτες του ρόστερ. Και για να έχει την ευχέρεια να τους χρησιμοποιήσει θα πρέπει να βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Για να συμβεί αυτό χρειάζεται συγκέντρωση στο απόλυτο, σκληρή δουλειά στην προπόνηση και φυσικά το ανάλογο -στο μέτρο που θεωρεί ιδανικό ο Σίλβα- ροτέισον. Οι λύσεις του Πορτογάλου είναι πολλές, ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Λιγότερες στον άξονα της μεσαίας γραμμής και την άμυνα, όπου πάντως υπάρχουν παίκτες για να δώσουν βοήθειες και ανάσες, έστω και σε περισσότερο συμπληρωματικό ρόλο.

Μετά τα Πηγάδια ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα (26/9, 5η αγωνιστική της Super League) στο Φάληρο. Μια ομάδα που δεν άλλαξε πολύ από πέρσι, όταν σε δύο παιχνίδια έδωσε ισάριθμα μαθήματα στους Πρωταθλητές Ελλάδας. Το πρώτο ματς στο "Γ. Καραϊσκάκης" είχε ολοκληρωθεί με σκορ 2-2, ενώ στους "Ζωσιμάδες" ο Πετράκης με τους παίκτες του έδωσαν ρεσιτάλ επικρατώντας με 3-1!

Τρεις μέρες μετά τον ΠΑΣ, ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στο Λονδίνο (29/9) για το παιχνίδι με την Άρσεναλ. Η λογική επιτάσσει ότι στο ενδεχόμενο της ήττας οι Πειραιώτες χάνουν σημαντικό έδαφος στην προσπάθεια πρόκρισης στους "16" του Champions League και επιπλέον το ματς με την Ντίναμο στο Ζάγκρεμπ γίνεται κομβικής σημασίας για την μάχη της 3ης θέσης στον όμιλο και την έξοδο στο Europa League.

Πριν φτάσει εκεί, η ομάδα του Σίλβα έχει να παίξει με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ( 4 Οκτώβρη, 6η αγωνιστική), την ΑΕΚ στο Φάληρο (7η αγωνιστική) και τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (8η αγωνιστική). Ακολουθεί η 3η αγωνιστική (20/10) στο 6ο γκρουπ του Champions League και η Ντίναμο Ζάγκρεμπ, παιχνίδι στο οποίο οι Κροάτες θα υποδεχθούν τον Ολυμπιακό έχοντας μίνιμουμ τρεις βαθμούς μετά τη νίκη τους στην πρεμιέρα κόντρα στην Άρσεναλ.

Επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα για τους "ερυθρόλευκους" και τα ματς με Βέροια (9η αγωνιστική, εκτός) και Ηρακλή (10η αγωνιστική, εντός), πριν τη νέα ευρωπαϊκή αποστολή και το ντουμπλάρισμα των αγώνων με την Ντίναμο, αυτή τη φορά στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (4 Νοέμβρη).

Η ανηφόρα του Ολυμπιακού δεν τελειώνει εκεί, καθώς αμέσως μετά είναι προγραμματισμένο το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο (11η αγωνιστική) και ακολουθεί η αναμέτρηση στο Φάληρο με τον πάντα επικίνδυνο Αστέρα Τρίπολης (12η αγωνιστική).

Είναι ξεκάθαρο πως το πρόγραμμα του Ολυμπιακού είναι εξαντλητικό από τις 26 Σεπτέμβρη έως και τα μέσα Νοέμβρη, όπου οι Πειραιώτες θα δώσουν συνολικά 12 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Παιχνίδια τα οποία μπορούν σε μεγάλο βαθμό να επηρεάσουν την πορεία των "ερυθρολεύκων" την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και να διαμορφώσουν ανάλογα τον βαθμό δυσκολίας της επίτευξης των στόχων που έχουν θέσει στο Λιμάνι για φέτος.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ