ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μοντεστό: "Θα παλεύουμε μέχρι τέλους για το πρωτάθλημα"

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÓÐÏÑÔÉÍÃÊ ËÉÓÁÂÏÍÁÓ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - SPORTING LISBON (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Μοντεστό EUROKINISSI

Ο υπεύθυνος του τμήματος scouting στον Ολυμπιακό, Φρανσουά Μοντεστό, υποστήριξε ότι οι "ερυθρόλευκοι" θα παλέψουν μέχρι τέλους για το πρωτάθλημα και ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει στη "μάχη" του τίτλου.

Ο Φρανσουά Μοντεστό μίλησε στο δίκτυο beinsports.com για την παρουσία του στον Ολυμπιακό, για το πόστο του υπευθύνου του τμήματος scouting, ενώ τοποθετήθηκε για τη "μάχη" στη Super League. Δήλωσε ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα, παρότι η ομάδα του είναι 5η, και ότι μέχρι τέλους θα παλέψει για τον τίτλο.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ:

- Ήσουν παίκτης του Ολυμπιακού από το 2010 μέχρι το 2013. Διατήρησες καλές σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον πρόεδρο. Αυτός είναι που σας έδωσε την ιδέα να μείνετε στο ποδόσφαιρο από διαφορετικό πόστο;

"Ναι, αυτό είναι. Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, σκεφτόμουν πάντα να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο από άλλο πόστο. Τώρα είμαι υπεύθυνος στο τμήμα σκάουτινγκ. Είναι πολύ ενδιαφέρον, αλλά χρειάζεται δουλειά. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, όπως η Παρί και η Μαρσέιγ στη Γαλλία".

- Πιστεύεις ότι μαθαίνεις πιο γρήγορα όταν είσαι σε ομάδα με τόση πίεση;

"Ναι, ήμουν και παίκτης εδώ οπότε ξέρω τι σημαίνει να υπερασπίζεσαι τα χρώματα αυτής της ομάδας. Δεν είμαι μόνος. Υπάρχει πρόεδρος, τζένεραλ μάνατζερ, προπονητής, σκάουτς".

- Όταν ψάχνετε για έναν παίκτη, η μαχητικότητα είναι κάτι που αποτελεί για εσάς προτεραιότητα;

"Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον Ολυμπιακό, που είναι μεσογειακή ομάδα. Είναι σημαντικό να έχει τεχνικές ικανότητες, αλλά το πιο σημαντικό είναι να πάρουμε παίκτες με πάθος, που θα είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα για τη φανέλα. Ο τρόπος που κινούμαστε μεταγραφικά διαφέρει".

- Η νέα σου δουλειά σου αρέσει;

"Μου αρέσει. Το πάθος μου είναι το ποδόσφαιρο, τυχαίνει να βλέπω 2 με 3 παιχνίδια τη μέρα. Βλέπω την προπόνηση, τους αγώνες, την ακαδημία. Μοιράζουμε πολλά με ανθρώπους άλλων ομάδων. Όταν δουλεύεις σε ένα κλαμπ, πρέπει να είσαι διαθέσιμος 24 ώρες τη μέρα, επτά μέρες την εβδομάδα. Είμαστε τυχεροί που κάνουμε μια δουλειά που μας ευχαριστεί".

- Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού δεν ήταν το ιδανικό. Είναι 5η η ομάδα...

"Είμαστε τέσσερις βαθμούς πίσω από τον πρώτο (ΠΑΟΚ). Ήταν σημαντικό να προκριθούμε στο Champions League, και το κάναμε. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο. Ο Ολυμπιακός έχει το χρέος να πάρει το πρωτάθλημα, οπότε θα κάνουμε τα πάντα γι' αυτό. Το ότι είμαστε πίσω στη βαθμολογία, δεν σημαίνει ότι τέλειωσε το πρωτάθλημα. Μέχρι τέλους θα το παλεύουμε".

- Έρχεται και το παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα...

"Είναι σπουδαίο ματς, ειδικά για τους παίκτες. Όταν είσαι ποδοσφαιριστής, σου αρέσει να δίνει τέτοιου είδους παιχνίδια, σε μυθικά στάδια όπως αυτό. Αλλά πρέπει να είσαι σοβαρός και έξυπνος. Με όλο το σεβασμό σε αυτή τη μεγάλη ομάδα, δεν την έχω δει να αγωνίζεται. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ