ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μοντεστό: "Ο Βαλμπουενά δεν ρώτησε καν για λεφτά, ο σταρ της Super League"

Μοντεστό: "Ο Βαλμπουενά δεν ρώτησε καν για λεφτά, ο σταρ της Super League"

Ως τον σταρ της Super League χαρακτήρισε τον Ματιέ Βαλμπουενά ο Φρανσουά Μοντεστό, στο αφιέρωμα που έκανε η Equipe στον 34χρονο μεσοεπιθετικό. "Δεν ρώτησε καν για χρήματα, ήρθε να γίνει πρωταθλητής" πρόσθεσε.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά υπέγραψε το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό και αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές που έγιναν στη φετινή Super League. Ο 34χρονος μεσοεπιθετικός με τη θητεία σε Μαρσέιγ, Ντινάμο Μόσχας, Λιόν και Φενέρμπαχτσε, αλλά και με τις 52 συμμετοχές και τα οκτώ γκολ στην εθνική Γαλλίας, φόρεσε τα "ερυθρόλευκα" και στα τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια της νέας του ομάδας μόνο προσφέρει.

Γκολ στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Μπασακσεχίρ, ασίστ στον αγώνα της Τουρκίας, ασίστ στο εντός έδρας 4-0 σε βάρος της Βικτόρια Πλζεν. Κι όλα αυτά δίχως να αγωνίζεται στη θέση που υποστηρίζει ότι αποδίδει καλύτερα, δηλαδή στο αριστερό "φτερό", εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του Κώστα Φορτούνη. Όταν οι προπονητές της Μπασακσεχίρ και της Κράσνονταρ ρωτήθηκαν ποιον παίκτη του Ολυμπιακού ξεχωρίζουν, η απάντηση ήταν ίδια: Τον Βαλμπουενά. Άλλωστε ο Γάλλος τις είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν όταν έπαιζε στη Ντινάμο Μόσχας και τη Φενερμπαχτσέ.

Η γαλλική εφημερίδα Equipe έκανε αφιέρωμα στον σταρ των Πειραιωτών, για τον οποίο ο Πέδρο Μαρτίνς ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης (20/8): "Στη Πορτογαλία έχουμε μια φράση, ότι όταν μεγαλώνει κανείς, βελτιώνεται. Είναι πολύ ποιοτικός παίκτης". Στο αφιέρωμα της Equipe, λοιπόν, μιλάει ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ του Ολυμπιακού, Φρανσουά Μοντεστό, ο οποίος αναφέρθηκε στις συζητήσεις που έκανε με τον Βαλμπουενά, στην προσπάθειά του να τον πείσει να υπογράψει. Ο Γάλλος υποστήριξε ότι ο 34χρονος είπε το "ναι" δίχως να ρωτήσει καν για χρήματα, έχοντας μόνο σκοπό να στεφθεί πρωταθλητής.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: "Δεν είναι πως είναι 34 ετών. Έχει παίξει σε μεγάλες ομάδες, γι' αυτό και έχει προσαρμοστεί τόσο εύκολα. Ήδη αισθάνεται σαν στο σπίτι του. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μεταγραφή του και ο Ζοζέ Ανιγκό, τον γνώριζε από τη Μαρσέιγ. Όταν με ρώτησε του είπα τι μπορεί να του προσφέρει ο σύλλογος όχι μόνο σε οικογενειακό επίπεδο, αλλά και σε επαγγελματικό. Και δεν μίλησα καν για τους οπαδούς της ομάδας".

Μοντεστό: "Ο Βαλμπουενά δεν ρώτησε καν για λεφτά, ο σταρ της Super League"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ