ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μόνος πρώτος στην κορυφή μετά από 240 ημέρες ο Ολυμπιακός

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με το γκολ του Χάσαν στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο, ο Ολυμπιακός αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μετά από 240 ημέρες μακριά από την κορυφή.

Όταν ο Τάκης Λεμονής αντικατέστησε τον Μπέσνικ Χάσι στον πάγκο του Ολυμπιακού την περασμένη σεζόν και μετά την ήττα στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, είχε εκφράσει στους παίκτες του την πεποίθηση ότι θα βρεθούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με το τέλος του πρώτου γύρου.

Ο Έλληνας τεχνικός έπεσε μέσα στην πρόβλεψη του, καθώς με έξι σερί νίκες από την 10η έως την 15η αγωνιστική (Πλατανιάς, Λεβαδειακός, Κέρκυρα, Απόλλων Σμύρνης, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα), οι "ερυθρόλευκοι" ανέβηκαν στην πρώτη θέση στο φινάλε του πρώτου μισού της διοργάνωσης.

Ο Λεμονής αποχώρησε, ο Ολυμπιακός πήγε με υπηρεσιακό δίδυμο Κόντη - Βούζα στο AEL FC Arena, κέρδισε την ΑΕΛ και με τον Όσκαρ Γκαρθία στον πάγκο του έφτασε το σερί νικών του στις εννέα (Λαμία, Ξάνθη), οδηγώντας την κούρσα του πρωταθλήματος μέχρι και την 18η αγωνιστική.

Ημερολογιακά, οι Πειραιώτες έμειναν πρώτοι στον βαθμολογικό πίνακα μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου, όταν και το σερί τους σταμάτησε στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", μετά το 1-1 με τον Αστέρα που "γκρέμισε" τον Ολυμπιακό από την κορυφή, κάνοντας τότε χώρο στον ΠΑΟΚ (και την ΑΕΚ εντέλει να κατακτά τον τίτλο).

Χρειάστηκε να περάσουν 240 ημέρες και να φτάσουμε στην 4η αγωνιστική της Super League 2018-2019 για να βρεθούν οι Πειραιώτες ξανά μόνοι στην πρώτη θέση.

Το γκολ του Χάσαν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη έβαλε μια ακόμη (μετά το τέρμα του Νάτχο στο ίδιο λεπτό στο ματς με τον Αστέρα την περασμένη αγωνιστική) δραματική πινελιά στο "4/4" των "ερυθρολεύκων μέχρι την απόλαυση της μοναξιάς στην κορυφή.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ έχει επίσης το απόλυτο των νικών αλλά κουβαλάει το -2 από πέρσι και έτσι υπολείπεται των Πειραιωτών στη βαθμολογία, με τις δύο ομάδες να κοντράρονται σε ένα κρας τεστ με φόντο τον τίτλο την Κυριακή (30/9, 20:30), στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Οι ήττες της ΑΕΚ (στην Τούμπα) και του Άρη (στους Ζωσιμάδες) έφεραν τον Ολυμπιακό αγκαλιά με την πρώτη θέση, ξανά μετά τις 27 του περασμένου Γενάρη. Με τους Πειραιώτες άμεσα να είναι μπροστά σε μια δυνατή μάχη για να κρατηθούν εκεί, φιλοξενώντας τον ανταγωνιστή ΠΑΟΚ στο Φάληρο για την 5η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ