ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μίτσελ: "Να κάνω τον Ολυμπιακό καλύτερο στην Ευρώπη"

Μίτσελ: "Να κάνω τον Ολυμπιακό καλύτερο στην Ευρώπη"
INTIME SPORTS

Τη δέσμευσή του να κάνει τον Ολυμπιακό λίγο πιο διεθνή, "όπως αρμόζει σε έναν σύλλογο με τόσες επιτυχίες", σημείωσε χαρακτηριστικά στην παρουσίασή του ο Μίτσελ. Τι είπε για τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Μίτσελ παρουσιάστηκε από τον Ολυμπιακό σημειώνοντας ότι ήρθε για να κάνει την ομάδα λίγο πιο διεθνή από ότι είναι. Ο Ισπανός τεχνικός ήταν ομιλητικός, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις ενώ αναφέρθηκε αρκετές φορές στον Ερνέστο Βαλβέρδε.

"Εύχομαι να σας αφήσω την ίδια καλή εικόνα όταν θα φύγω με τον κ. Βαλβέρδε. Γιατί όχι να γίνω και καλύτερος του Βαλβέρδε. Για την ώρα είμαι πιο ψηλός του", σημείωσε χαμογελώντας ο νέος προπονητής των Πρωταθλητών.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Μίτσελ ανέφερε:

"Ευχαριστώ τον πρόεδρο που μου δίνει την ευκαιρία να δουλέψω σε αυτό τον υπέροχο σύλλογο. Έχω λάβει τη δέσμευση να κάνω τον Ολυμπιακό λίγο πιο διεθνή, όπως αρμόζει σε έναν σύλλογο με τόσες επιτυχίες. Θέλω να κάνω τον Ολυμπιακό λίγο καλύτερο από ό,τι είναι.

Από όσα έχω προλάβει να δω είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για έναν τεράστιο και υπέροχο σύλλογο.

Δεν ήρθα για να μείνω για λίγο. Δουλεύω με πάθος, δουλεύω με διάθεση και στα επόμενα 2 χρόνια και τρεις μήνες θέλω να αποδείξω ότι έχω έρθει εδώ για να κερδίζω. Αυτό αρμόζει στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός έχει τεράστιες απαιτήσεις και αυτό που με ενδιαφέρει, όπως και τον πρόεδρο, είναι να γίνουμε καλύτεροι".

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Για το πόσο ψηλά ανεβάζει τον πήχη της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό;

"Οι φιλοδοξίες και οι στόχοι είναι οι λόγοι που με έκαναν να αποφασίσω να έρθω εδώ, όπως μου είπε και ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Αυτό με γεμίζει με πάθος"

Για το τι διαφορετικό θα περιμένουμε στον Ολυμπιακό από το πλάνο του;

"Θέλω να βελτιώσω πράγματα, να δώσω επίπεδο στον Ολυμπιακό για να είναι ανταγωνιστικός μέσα κι έξω από την Ελλάδα. Ας μη μείνουμε στο χτεσινό παιχνίδι, έχω δει 14 ματς του Ολυμπιακού και ξέρω ότι υπάρχει το υλικό για να πάμε καλύτερα."

Για το πώς βλέπει τα παιχνίδια με τη Λεβάντε και πιθανώς με την Ατλέτικο Μαδρίτης στη συνέχεια.

"Ήδη μας βλέπετε στον τελικό; Μένουν λίγες μέρες για τα παιχνίδια της Ευρώπης. Πρώτα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Κόντρα στη Λεβάντε θα έχουμε το σκεπτικό ότι δεν είναι καλύτερη ομάδα από εμάς. Πάμε για να παίξουμε τα παιχνίδια ανταγωνιστικά απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο."

Για το ότι εργάζεται για πρώτη φορά στο εξωτερικό και ποιοι είναι οι στόχοι του.

"Δεν είναι η πρώτη φορά που εργάζομαι εκτός Ισπανίας. Έχω δουλέψει εκτός Ισπανίας στα μέσα επικοινωνίας κι έχω εμπειρία. Είμαστε πρωτοπόροι στο πρωτάθλημα με διαφορά, αλλά δεν μένουμε σε αυτό. Θέλουμε να πάρουμε τους περισσότερους δυνατούς βαθμούς, γιατί αυτό θα μας κάνει πιο δυνατούς στις υπόλοιπες διοργανώσεις που συμμετέχουμε.

Αν καταφέρουμε να περάσουμε, θα δούμε την Ατλέτικο Μαδρίτης. Αυτό είναι το σκεπτικό που θέλουμε να αποκτήσουμε. Ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε οποιονδήποτε"

Για το πόσο τον επηρέασε η επιτυχία του Βαλβέρδε;

"Δεν θα μπορούσε να μην με είχε αγγίξει η παρουσία του Βαλβέρδε. Οι άλλοι προπονητές τους βλέπουν ως παραδείγματα. Και γι' αυτό πριν από 1 μήνα περίπου είχα συνάντηση με τον Βαλβέρδε για να με ενημερώσει για την Ελλάδα. Την γλώσσα, τα ωράρια και το πως λειτουργούν.

Σίγουρα θα τους κάνω καλύτερους. Αυτό ξεκίνησε με τους Ισπανούς παίκτες που είχαν επιτυχία. Αυτό επηρέασε και τους προπονητές. Επειδή τα πήγαν καλά και κερδίζουν έρχονται και οι Ισπανοί. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και ο ανταγωνισμός μεγάλος οπότε γιατί να αφήσω άλλον να μου πάρει την θέση"

Αυστηρό μήνυμα προειδοποίησης προς ορισμένος ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού από τον Βαγγέλη Μαρινάκη κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Μίτσελ. Διαβάστε αναλυτικα τί είπε. Γιατί έκανε παρατηρήσεις στους δημοσιογράφους.

Για το αν ο κόσμος του Ολυμπιακού μπορεί να περιμένει όμορφο ποδόσφαιρο, σαν αυτό που έπαιζε ο ίδιος σαν παίκτης:

"Θα ήταν άδικο να συγκρίνουμε τις καταστάσεις του τότε με τις σημερινές συνθήκες. Αυτό που θέλω είναι οι καλές στιγμές του Ολυμπιακού να είναι κάτι συνηθισμένο

Η φιλοσοφία μου δεν είναι διαφορετική από αυτή που είχα από την εποχή μου ήμουν ποδοσφαιριστής. Να παίζω καλό ποδόσφαιρο, να είμαι ανταγωνιστικός και να κερδίζω"

Για το πότε μίλησε με τον Ολυμπιακό και τί τον έπεισε να αναλάβει.

"Η πρώτη μου επαφή ήταν με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς ήταν πριν από περίπου 1 χρόνο. Τότε είχα μία επιλογή την Σεβίλλη και άλλη μία τον Ολυμπιακό. Τότε πήγα στην Σεβίλλη. Για μένα είναι πολύ σημαντικό τώρα το ότι είμαι στον Ολυμπιακό.

Ήρθα γιατί ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και θα είναι σημαντικό και για την καριέρα μου."

Για το αν του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο και ποιο σύστημα προτιμά.

"Φυσικά είμαι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου, θέλω να έχουμε επιθετικό στιλ αλλά και να δώσουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά από τις ακαδημίες μας. Μου αρέσει και το έξυπνο ποδόσφαιρο, όπως έπαιξε η Εθνική σας όταν πήρε το Euro, αλλά είχε και καλόν τερματοφύλακα. Θα κοιτάξουμε τους νέους παίκτες και από άλλες ομάδες όχι μόνο από τη δική μας."

Για το χρόνο που θα χρειαστεί να περάσει τη φιλοσοφία του.

"Είναι δύο διαφορετικά στάδια. Το πρώτο είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα όσο πιο σύντομα γίνεται. Θέλουμε να κερδίσουμε φυσικά το Κύπελλο. Το δεύτερο να κερδίσουμε και σε χρόνο και σε εμπειρία για να φτιάξουμε μία ακόμα πιο καλή ομάδα τον Ιούνιο. Και είναι μία τεράστια πρόκληση για μένα να γίνω πιο καλός από τον Βαλβέρδε γιατί μέχρι τώρα είμαι πιο καλός μόνο στο ύψος.

Εύχομαι να σας αφήσω την ίδια καλή εικόνα όταν θα φύγω με τον κ. Βαλβέρδε. Γιατί όχι να γίνω και καλύτερος του Βαλβέρδε. Για την ώρα είμαι πιο ψηλός του (σ.σ. γελώντας)."

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ