ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μίτσελ: "Καθοριστικό το ματς με τη Μπενφίκα"

Μίτσελ: "Καθοριστικό το ματς με τη Μπενφίκα"
INTIME SPORTS

Ο Μίτσελ χαρακτήρισε καθοριστικό το ματς με τη Μπενφίκα για το Champions League ενώ τόνισε πως απολαμβάνει τα μεγάλα ματς και απαιτεί από την ομάδα του τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Ισπανού τεχνικού μετά τον αγώνα με τον Φωκικό:

Το παιχνίδι ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Πόσο εύκολο ήταν για εσάς να κρατήσετε τους ποδοσφαιριστές σας συγκεντρωμένους σε αυτό το παιχνίδι και τελικά τι γεύση σας άφησε;

"Οφείλουμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Πρέπει να παίζουμε με σεβασμό κόντρα σε όλους τους αντιπάλους, αλλά και στην ομάδα που εκπροσωπούμε. Εχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας και έπρεπε να το συνεχίσουμε χωρίς να πάρουμε ρίσκο για κάποιους παίκτες. Πήραμε δίκαια αυτή την πρόκριση και επίσης με ένα καλό αποτέλεσμα".

Ο Φωκικός ήταν η πρώτη ομάδα που βάζει τρία γκολ στον Ολυμπιακό μετά την Παρί Σεν Ζερμέν. Ένα σχόλιο για αυτό;

"Πιστευώ ότι πραγματικά αυτός ο γύρος ήταν λαμπερός όχι μόνο γιατί είχε μεγάλο αριθμό γκολ, αλλά γιατί ο Φωκικός ήταν μία ομάδα που ήθελε να έχει κατοχή μπάλας και κοιτούσε να επιτεθεί. Προσπαθούσε να επιτεθεί και να παίξει ωραία".

Με βάση αυτούς που έπαιξαν σήμερα, μπορούμε να μαντέψουμε ποιοι θα παίξουν το Σάββατο;

"Όχι. Απλώς αυτό που προσπαθήσαμε σήμερα ήταν να προστατέψουμε κάποιους από τους παίκτες μας που έχουν κάποιες ενοχλήσεις".

Θεωρείτε ότι είναι η σημαντικότερη εβδομάδα που έρχεται για την ομάδα σας;

"Καθοριστικής σημασίας είναι το ματς με την Μπενφίκα. Τα άλλα δύο ματς είναι για το πρωτάθλημα που είναι φυσικά σημαντικά. Εμείς θέλουμε να διατηρούμε το επίπεδό μας σε υψηλά κλιμάκια. Έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς. Είμαστε προετοιμασμένοι για τέτοιου είδους παιχνίδια, είμαστε έτοιμοι να παίξουμε σε αυτά τα επίπεδα και έτσι θέλουμε να μείνουμε μέχρι τον Απρίλιο και Μάιο".

Ο κόσμος έξω απαίτησε το διπλό το Σάββατο. Τι έχετε να του πείτε;

"Κι εμείς επίσης αυτό απαιτούμε. Όταν ήμουν νέος θυμάμαι ότι πάντα ήθελα να κερδίζω τα πάντα. Πάντα θυμάμαι ότι ήθελα να κερδίζω και από την πρώτη στιγμή κατάλαβα σε ποια ομάδα βρίσκομαι. Αυτό θέλω και για το Σάββατο. Θέλουμε να κάνουμε ένα μεγάλο ματς. Άλλωστε για αυτό απολαμβάνουμε αυτό το άθλημα. Για να παίζουμε τέτοια παιχνίδια".

Θεωρείτε ότι είστε το φαβορί στο ματς με τον Παναθηναϊκό;

"Είμαστε σε καλή κατάσταση, όμως τα παιχνίδια πρέπει να τα παίξεις για να τα κερδίσεις. Έχω την αισιοδοξία ότι αν η ομάδα μου είναι σε καλό επίπεδο και εμφανιστούμε όπως τις προηγούμενες μέρες, έχουμε πολλές πιθανότητες. Πρέπει όμως να το αποδείξουμε στο γήπεδο".

Φέτος έχουν αγωνιστεί σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Αυτό σημαίνει ότι έχει μεγάλο βάθος ο Ολυμπιακός ή σημαίνει ότι όποιος δουλεύει στην προπόνηση, θα παίζει κιόλας;

"Είναι ένας συνδυασμός και των δύο πραγμάτων. Υπάρχει μεγάλος συναγωνισμός ανάμεσα στους παίκτες. Μέσα από την προπόνηση κάποιος μπορεί να κερδίσει τη θέση του για να παίξει σε ένα ματς. Είναι μία πίεση όμορφη. Κάποιος θα πρέπει πρώτα να συναγωνιστεί τον εαυτό του, τον συμπαίκτη του και μετά τον αντίπαλο. Αν θέλει κάποιος να παίξει, πρέπει να το κάνει. Αν νομίζει κάποιος ότι θα πάρει εύκολα τη θέση του στην ενδεκάδα, κάνει λάθος".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ