ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μίτσελ και Φουστέρ στο SPORT 24 για τον Μαρκάνο

Μίτσελ και Φουστέρ στο SPORT 24 για τον Μαρκάνο
INTIME SPORTS

Μίτσελ και Φουστέρ είχαν μιλήσει στο SPORT 24 και τον Θανάση Κρεκούκια, για τον Μαρκάνο όταν τον πήρε ο Ολυμπιακός το 2011. Στα λόγια του Ισπανού τεχνικού, θα δείτε γιατί τον θέλει να συνεργαστεί μαζί του και τώρα.

Η επιστροφή του Ιβάν Μαρκάνο στον Ολυμπιακό μοιάζει πιο πιθανή από ποτέ. Εδώ όπου θα βρει πολλούς φίλους όπως τον πρώην προπονητή του στην Χετάφε, τον Μίτσελ.

Ο νυν τεχνικός του Ολυμπιακού είχε μιλήσει μάλιστα στον και το Sport24.gr το 2011 για τον Ιβάν, όταν έκλεισε στους "ερυθρόλευκους". Το ίδιο είχε κάνει και ο Νταβίδ Φουστέρ, πρώην συμπαίκτης του Μαρκάνο στην Βιγιαρεάλ, ο οποίος ήταν έτοιμος να τον συναντήσει και πάλι στην Ελλάδα.

Οι δυο τους είχαν μιλήσει με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τον συμπατριώτη τους. Και στη συνέντευξη του Μίτσελ μπορείτε να καταλάβετε γιατί επιθυμεί και πάλι να συνεργαστεί μαζί του. Ιδού τι μας είχαν πει:

Μίτσελ: "Σωστός επαγγελματίας και ακούραστος εργάτης"

« Ο Ιβάν είναι από τους παίκτες που χαίρεσαι να συνεργάζεσαι μαζί τους. Σωστός επαγγελματίας και πολύ καλός χαρακτήρας. Είναι ακούραστος εργάτης στην προπόνηση και συνδυάζει δυο πολύ σημαντικά στοιχεία μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Από τη μία είναι πολύ τακτικός στο παιχνίδι του και από την άλλη δεν είναι συμβατικός, δεν περιορίζει τα πράγματα που κάνει στη διάρκεια ενός ματς. Απαντά συνεχώς στις προκλήσεις που του παρουσιάζονται, χωρίς όμως να παρασύρεται.

Σαν προπονητή, εμένα μου έδινε σιγουριά, ήξερα ότι μπορώ να τον εμπιστευτώ και στις οδηγίες μου αλλά και στις πρωτοβουλίες του. Τακτικά τώρα, ο Ιβάν αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας αλλά και στην αριστερή πλευρά ως μπακ χαφ. Του αρέσει να ανεβαίνει την πλευρά, αλλά προωθείται με μέτρο, κυρίως δίνοντας ξεμαρκαρίσματα στο χαφ ή το εξτρέμ. Είναι γρήγορος, πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι και αρκετά σίγουρος με τη μπάλα στα πόδια.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι αρκετά νέος, πράγμα που σημαίνει ότι έχει ακόμα περιθώρια για βελτίωση. Η παρουσία του Βαλβέρδε, παλιών συμπαικτών του στη Βιγιαρεάλ, αλλά και άλλων Ισπανών στην ομάδα, θα τον βοηθήσει σίγουρα να προσαρμοστεί εύκολα. Ο Ιβάν είναι επιθετικός και αποτελεσματικός ως παίκτης, συνεργάσιμος και ομαδικός ως χαρακτήρας και ποτέ δεν του λείπει όρεξη για να μάθει και να βελτιωθεί. Ειλικρινά του εύχομαι τα καλύτερα, κάθε επιτυχία στην καινούργια του ομάδα, το αξίζει!».

Φουστέρ: "Ο Βαλβέρδε τον ξέρει καλά και ο Ιβάν θα τον δικαιώσει"

« Ο Ιβάν είναι πολύ καλό παιδί, αλλά και άριστος συνάδελφος. Είναι χαρακτήρας έξω καρδιά, χαρούμενος και στα αποδυτήρια του αρέσει πάντα να κάνει πλάκες. Γνωριστήκαμε στη Βιγιαρεάλ και η σχέση μας ήταν άψογη. Διατηρώ ακόμα επαφή μαζί του και χαίρομαι ειλικρινά που θα είμαστε ξανά συμπαίκτες. Θεωρώ ότι η απόκτησή του θα αποδειχτεί πολύ θετική κίνηση για τον Ολυμπιακό. Ως παίκτης μπορεί να προσφέρει τόσο στο κέντρο της άμυνας, όσο και στην αριστερή πλευρά.

Στη Βιγιαρεάλ χρησιμοποιήθηκε και στις δυο θέσεις και απέδωσε πολύ καλά. Ο Βαλβέρδε του έδωσε και συμμετοχές και χρόνο και ο Ιβάν τον δικαίωσε σχεδόν πάντα. Στο κέντρο της άμυνας δεσπόζει στον αέρα με τη σωματική του κατασκευή που τον βοηθάει να καθαρίζει όλες τις φάσεις. Αλλά και με τη μπάλα κάτω είναι γρήγορος, θετικός και προωθεί με κοντινές κυρίως πάσες το παιχνίδι της ομάδας προς τους παίκτες του κέντρου.

Στην αριστερή πλευρά του αρέσει να προωθείται, να συνεργάζεται με τους χαφ και το εξτρέμ και έχει αρκετά καλή σέντρα όταν ανέβει ψηλά. Δεν είναι επιπόλαιος, αντίθετα διακρίνεται για τη σοβαρότητά του μέσα στον αγωνιστικό χώρο και συνεργάζεται πάντοτε με τους συμπαίκτες του. Του εύχομαι φυσικά καλή τύχη και πολλές επιτυχίες στον Ολυμπιακό. Πιστεύω ότι θα εγκλιματιστεί γρήγορα στην ομάδα και θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει, όπως και εγώ, τίτλους εδώ στην Ελλάδα».

Το αφιέρωμα στον Ιβάν Μαρκάνο όταν είχε έρθει στον Ολυμπιακό, μπορείτε να το δείτε εδώ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ