ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μίλαν - Ολυμπιακός: Το λίφτινγκ του Μαρτίνς

ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΓΚΑΝΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΓΚΑΝΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αποφασισμένος να αλλάξει 3-4 πρόσωπα στην ενδεκάδα που αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ ενόψει της αναμέτρησης με τη Μίλαν είναι ο Πέδρο Μαρτίνς. Σκέφτεται ακόμη και την αλλαγή του 4-2-3-1. Ποιοι ετοιμάζονται για «Σαν Σίρο», τι θα γίνει με τον Τουρέ.

«Ό,τι έγινε, έγινε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις προσπάθειες όλων σας. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Στα ματς με Λεβαδειακό, Αστέρα και Πανιώνιο νικήσαμε χωρίς να πιάσουμε τόσο καλή απόδοση και χωρίς να δημιουργήσουμε τόσες πολλές ευκαιρίες, αλλά το ξεχνάμε και πάμε για το επόμενο...».

Οι ατάκες που μόλις διαβάσατε είναι μερικές από τις πλέον χαρακτηριστικές και προέρχονται από τα αποδυτήρια του Ρέντη στο περιθώριο της απογευματινής προπόνησης. Ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε το σύνθημα για την "επόμενη μέρα" και την επικίνδυνη αποστολή στο Μιλάνο κόντρα στους "ροσονέρι" το βράδυ της Πέμπτης (4/10, 19.55). Στην προπόνηση που ακολούθησε δεν άνοιξε τα χαρτιά του, καθώς οι βασικοί της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ αρκέστηκαν σε χαλάρωμα κάτι που θα γίνει και σήμερα το πρωί. Σύμφωνα, ωστόσο, με όσα έχουν συζητηθεί ήδη ανάμεσα στον κόουτς και τους συνεργάτες του, είναι δεδομένο πως θα υπάρξει γερό λίφτινγκ στην ενδεκάδα, μιας και τρεις ημέρες αργότερα ακολουθεί ένα ακόμη μεγάλο παιχνίδι, με αντίπαλο την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Πρώτα απ' όλα είναι δεδομένο πως ο Κώστας Τσιμίκας δεν θα αγωνιστεί κόντρα στην ομάδα του Ρίνο Γκατουζο λόγω της κόκκινης που είδε στο ματς με τη Μπέτις. Τις περισσότερες πιθανότητες να τον αντικαταστήσει συγκεντρώνει ο Βασίλης Τοροσίδης που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον προσαγωγό και κάθισε στον πάγκο την Κυριακή. Αουτσάιντερ είναι ο Λεονάρντο Κούτρης, ο οποίος, ωστόσο, έδειξε σε καλή κατάσταση στο ματς Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό.

Πέρα από αυτή την αλλαγή, θεωρείται σίγουρο ότι και ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα, αντί του Χασάν, καθώς θα απαιτηθεί περισσότερο τρέξιμο και πίεση στην αντίπαλη άμυνα. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφερθεί πως ο Πέδρο Μαρτίνς εξετάζει την πιθανότητα να μετατρέψει το 4-2-3-1 σε 4-3-3 και να αφήσει εκτός αρχικού σχήματος τον Κώστα Φορτούνη ή να τον μεταθέσει στο ένα «φτερό» για να συγκλίνει. Σε μια τέτοια περίπτωση θα παίξουν στην ευθεία του άξονα τρεις από τους Γκιγιέρμε, Νάτχο, Μπουχαλακη, Καμαρά. Ένας από τους δύο βασικούς μέσους, πάντως, θα πάρει σίγουρα ανάσες μεσοβδόμαδα για να είναι φρέσκος ενόψει της συνάντησης με τους «κιτρινόμαυρους». Επίσης, από Γκιγιέρμε και Νάτχο, ο πρώτος συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες να επιλεγεί για το αρχικό σχήμα.

Από 'και κει πέρα, διεκδικεί θέση και ο Φετφατζίδης, στην τριάδα πίσω από τον φορ, ο οποίος μαζί με «Τόρο», Γκιγιέρμε και Βούκοβιτς έχει προϋπηρεσία στο "καμπιονάτο". Τέλος, αν υπάρξει αλλαγή στο κέντρο της άμυνας, υποψήφιος να επιστρέψει στην ενδεκάδα είναι ο Παπ Αμπού Σισέ, μία εβδομάδα μετά από την καλή του εμφάνιση στο ματς Κυπέλλου με τη Λιβαδειά. Περισσότερα και πιο ασφαλή συμπεράσματα θα προκύψουν από τις προπονήσεις της Τρίτης και της Τετάρτης...

Τέλος, ο Γιάγια Τουρέ αναμένεται να συμπεριληφθεί στην αποστολή για Ιταλία κι αν χρειαστεί θα παίξει ως αλλαγή για ένα διάστημα του β' ημιχρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ