ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με το πόδι στο γκάζι

EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΡΕΑΛ ΜΠΕΤΙΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΡΕΑΛ ΜΠΕΤΙΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Και οι δύο ακραίοι μπακ των "ερυθρολεύκων" έχουν μπει φουριόζοι στο πρωτάθλημα, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τη στατιστική υπηρεσία. Το καλύτερο ξεκίνημά του στο λιμάνι έχει κάνει ο Ομάρ Ελαμπντελουί, "τούρμπο" ο νεαρός Κώστας Τσιμίκας.

Από τις νέες μεταγραφές ένας από τους ποδοσφαιριστές που έχουν ξεχωρίσει στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν είναι αδιαμφισβήτητα ο Μαντί Καμαρά. Υπάρχουν όμως κι άλλοι παίκτες που έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους.

Είναι τα δύο άκρα της άμυνας, ο Ελαμπντελαουί και ο Τσιμίκας. Ο Ομάρ θεωρείται μία από τις "μεταγραφές" του φετινού Ολυμπιακού. Μετά από δύο περίεργες σεζόν που κολύμπησε σε ρηχά νερά, ο Νορβηγός έχει μπει με το πόδι στο γκάζι. Κι αυτό δεν είναι κάτι που το λέμε εμείς ή η εικόνα του στα παιχνίδια, αλλά το επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί του. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Ο Ομάρ έχει παίξει εννιά συνεχόμενα παιχνίδια, σε όλα δηλαδή από τις 9 Αυγούστου που ξεκίνησαν οι υποχρεώσεις του Ολυμπιακού από εκείνο το 4-0 με την Λουκέρνη. Από τότε δεν έχει χάσει ματς και έχει "γράψει" τα περισσότερα λεπτά από κάθε άλλον στο ρόστερ (810). Εκείνο που έχει σημασία, ωστόσο, είναι ότι ο Ομάρ εννιά συνεχόμενα παιχνίδια δεν είχε ξανακάνει ποτέ στο παρελθόν με τη φανέλα του Ολυμπιακού! Από το καλοκαίρι του 2014 που ντύθηκε στα ερυθρόλευκα, ο Νορβηγός δεν είχε κάνει ποτέ τέτοιο ξεκίνημα. Συν τοις άλλοις, υπάρχει και ένα ωραίο στατιστικό που αναδεικνύει το εξαιρετικό του ξεκίνημα. Τα γκολ του και οι ασίστ του.

Τι έχει καταφέρει σε 47 μέρες; Ό,τι κατάφερε στην πρώτη του καλή χρονιά με τον Μίτσελ τη σεζόν 2014-15! Του λείπει μία ασίστ βέβαια, αλλά κοντά είναι να την "γράψει" στο ενεργητικό του. Ο Ομάρ έχει ήδη ένα γκολ και τρεις ασίστ σε 810 λεπτά. Πριν από τέσσερα χρόνια με τον Μίτσελ, είχε ένα γκολ και τέσσερις ασίστ σε μία ολόκληρη σεζόν, σε 2.772 λεπτά! Είναι λοιπόν ορισμένα στοιχεία που δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να περάσουν απαρατήρητα.

"ΡΕΚΟΡΝΤΜΑΝ" ΚΑΙ O ΤΣΙΜΙΚΑΣ

Ο Τσιμίκας δεν είναι σαν τον Ομάρ. Απλώς ο Τσιμίκας ισοφάρισε στη Ν. Σμύρνη το "ρεκόρ" των εννιά συμμετοχών που είχε σημειώσει τη σεζόν 2015-16, όταν άρχισε να τον βγάζει στον "αφρό" ο Μάρκο Σίλβα, τόσο σε κάποια παιχνίδια Κυπέλλου, όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο 22χρονος μπακ έχοντας γεμάτες σεζόν με Έσμπιεργκ και Βίλεμ, επέστρεψε στο λιμάνι για να πάρει φανέλα βασικού και να αποτελεί την πρώτη επιλογή του Μαρτίνς στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Την Κυριακή (30/9) κόντρα στον ΠΑΟΚ θα καταφέρει να φτάσει σε μία χρονιά διψήφιο αριθμό συμμετοχών με τη φανέλα του Ολυμπιακού και θα βάλει άλλη μία πέτρα στις γερές βάσεις που έχει χτίσει από το ξεκίνημα της σεζόν για να αποτελέσει μία από τις αποκαλύψεις του φετινού Ολυμπιακού. Αν υστερεί κάπου συγκριτικά με τη σεζόν 2015-16, είναι ότι τότε είχε δύο ασίστ και φέτος μία. Ωστόσο, πριν από τρία χρόνια οι περισσότερες συμμετοχές του ήταν σε ματς Κυπέλλου με ομάδες Β' Εθνικής και κακά τα ψέματα ο συντελεστής δυσκολίας ήταν χαμηλότερος. Αντιθέτως, τώρα έχει γράψει τις πρώτες του πέντε συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ