ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με θέα τον... Μπούκοβι και την Άρσεναλ

Με θέα τον... Μπούκοβι και την Άρσεναλ
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός πάει να ισοφαρίσει το 11x11 της ομαδάρας του 1966-67 κόντρα στον Αστέρα, έστω και με καθυστέρηση μίας αγωνιστικής. Την ίδια στιγμή ο Σίλβα προσπαθεί να βγάλει από το μυαλό των παικτών το παιχνίδι με τους "κανονιέρηδες".

Υποτίθεται οι «ερυθρόλευκοι» θα κυνηγούσαν το ρεκόρ του Μπούκοβι (1966-67) την περασμένη εβδομάδα στην Λεωφόρο. Αυτό μετατέθηκε τελικά για απόψε (29/11, 19.30).

Στα χαρτιά μπορεί το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης να είναι για την 12η αγωνιστική, αλλά στην πράξη είναι το 11ο παιχνίδι των «ερυθρολεύκων». Κι αφού, έχει ήδη το 10Χ10, θα πάει να ισοφαρίσει το ρεκόρ κόντρα στους Αρκάδες.

Αυτό που «καίει» πάντως τον Σίλβα είναι να βγάλουν οι παίκτες από το μυαλό τους την Άρσεναλ. Καλώς ή κακώς, οι ποδοσφαιριστές έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για τον «τελικό» με τους Λονδρέζους.

Είναι δύσκολο να μείνουν 100% αφοσιωμένοι στην αναμέτρηση με τον Αστέρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός τους μιλάει καθημερινά, τους εξηγεί τις δυσκολίες του ματς με την ομάδα της Τρίπολης και κυρίως για το γεγονός ότι θα κληθούν να παίξουν σε ένα γήπεδο που θα είναι παγωμένο.

Συν τοις άλλοις, επειδή ο Σίλβα έχει και μία… τρέλα να κοιτάζει και τις παραδόσεις, είναι εν γνώσει του ότι ναι μεν οι «ερυθρόλευκοι» κερδίζουν τον Αστέρα στο Καραϊσκάκη εδώ και πολλά χρόνια, όμως, τις τρεις τελευταίες σεζόν τα… χρειάστηκαν.

Πέρσι κέρδισε 2-0 με σκόρερ τον Ντομίνγκεζ και τον Φορτούνη, αλλά μέχρι το 83’ το σκορ ήταν στο 1-0 και οι Αρκάδες είχαν φτάσει σε αρκετές περιπτώσεις στην ερυθρόλευκη περιοχή. Πρόπερσι ο Ολυμπιακός επικράτησε ξανά με 2-0, αλλά και τα δύο του γκολ τα έβαλε μετά το 75’. Τέλος, τη σεζόν 2012-13 αν δεν ήταν η «φωτοβολίδα» του Χολέμπας στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, δύσκολα θα έφτανε στη νίκη. Κέρδισε τελικά με 1-0.

Το σημερινό παιχνίδι έχει την ιδιαιτερότητα ότι έρχεται μετά την εμφάνιση και την ήττα στο Μόναχο, με το μυαλό των παικτών να μην μπορεί να ξεφύγει τελείως από την Άρσεναλ και φυσικά με το γεγονός ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο.

Όσο για την ενδεκάδα; Από εκεί που ήξεραν και οι… πέτρες του Ρέντη στα προηγούμενα παιχνίδια ποιοι θα ξεκινούσαν στα χαφ, είναι η πρώτη φορά που ο Σίλβα είτε βρίσκεται ακόμα στο ψάξιμο, είτε έχει καταλήξει αλλά έχει φροντίσει να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του.

Ο Καμπιάσο έχει πολλές πιθανότητες να ξεκινήσει και αν συμβεί αυτό τότε δίπλα του θα περάσει ο Κασάμι ή ο Μιλιβόγεβιτς. Ερωτηματικό αποτελεί επίσης ποιος από τους Τσόρι ή Φορτούνη θα παίξει πίσω από τον Ιντέγε. Οι μόνοι σίγουροι είναι οι Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Σεμπά, Ντουρμάζ και Ιντέγε.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ