ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με παράδοση και καλή ψυχολογία ο Ολυμπιακός για το 9Χ9

Με παράδοση και καλή ψυχολογία ο Ολυμπιακός για το 9Χ9
Ολυμπιακός, πανηγυρικό INTIME SPORTS

Το 1998 η τελευταία ήττα των "ερυθρολεύκων" από τη Βέροια. Ο Μάρκο Σίλβα προβληματίζεται για τον αγωνιστικό χώρο και κάνει τα πλάνα του για να αποδράσει με το διπλό η ομάδα του Πειραιά από την Ημαθία.

Έχουν περάσει 17 χρόνια από την τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός έφυγε με σκυμμένο κεφάλι από εκτός έδρας παιχνίδι με την Βέροια. Ήταν στις 18 Μαϊου 1998 στο παλιό… Καραϊσκάκη! Ήταν η φιέστα για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος επί εποχής Μπάγεβιτς και η Βέροια είχε συμφωνήσει να γίνει το ματς στο Φάληρο. Παρόλα αυτά, με αυτογκόλ του Καραταϊδη και ωραίο πλασέ του Προτάσοφ, η «Βασίλισσα του Βορρά» ως τυπικά γηπεδούχος επικράτησε με 2-0 των Πειραιωτών μέσα στον Πειραιά.

Τυπικά λοιπόν ο Ολυμπιακός έχει να χάσει 17 χρόνια εκτός έδρας από την Βέροια. Στην Ημαθία όμως έχει να χάσει… 19! Στις 16 Δεκεμβρίου 1996 μία κεφαλιά του ΤάσουΜητρόπουλου στο 27λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 1-0 υπέρ της Βέροιας.

Οι «ερυθρόλευκοι» στις τελευταίες τους έξι επισκέψεις στην Ημαθία μετρούν πέντε νίκες και μία ισοπαλία. Με "σύμμαχο" την καλή παράδοση και φυσικά την εξαιρετική ψυχολογική που έχει ο Ολυμπιακός από τις συνεχόμενες επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη (με εξαίρεση την παρένθεση του Κυπέλλου), θα επιδιώξει σήμερα το απόγευμα (31/10, 19.30) το 9Χ9 για να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι της ισοφάρισης του 11Χ11 της ομαδάρας του Μπούκοβι στο ξεκίνημα τη σεζόν 1966-67.

Ο Μάρκο Σίλβα έχει φροντίσει να ενημερώσει τους παίκτες του για τις παγίδες που κρύβει η σημερινή αναμέτρηση. Ξέρει ότι η Βέροια δεν είναι "παίξε-γέλασε" παρά τις απουσίες που έχει. Γνωρίζει ότι οι παίκτες του Γεωργιάδη θα χτυπήσουν τους νταμπλούχους στην αντεπίθεση.Εκείνο που προβληματίζει πάντωςέντονα τον κόουτς του Ολυμπιακού είναι η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου.

Την Παρασκευή (30/10) ο καιρός ήταν… ευγενικός στους Πειραιώτες. Ναι μεν είχε συννεφιά στην Βέροια, αλλά δεν έριξε σταγόνα. Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων δενκάνουν λόγο για βροχή ούτε γιασήμερα (31/10). Τουλάχιστον θα γλιτώσουν τον «βούρκο». Από την άλλη όμως, ακόμα και χωρίς βροχή ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Βέροιας είναι προβληματικός. Οπότε, οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν να ξεπεράσουν και ένα επιπλέον εμπόδιο πέρα από την ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη.

Σχετικά με την ενδεκάδα, παρότι ο Σίλβα δεν έδειξε και πολλά πράγματα στην τελευταία προπόνηση, υπάρχει μία αίσθηση ότι ο Ντουρμάζ συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να βρεθεί στους "11"αντί του Πάρντο.

Ένα πιθανό σχήμα λοιπόνείναι με Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβα, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνη, Ντουρμάζ, Σεμπά και Ιντέγε.

Στην Βέροια ανέβηκαν επίσης οι Καπίνο, Σαλίνο, Φινμπόγκασον, Ζντιέλαρ, Γιαννιώτας, Ερνάνι, Πάρντο και Ντα Κόστα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ