ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με νέα... καρδιά στην άμυνα

Με νέα... καρδιά στην άμυνα

Την στιγμή που το μέλλον των Ντουρμάζ και Αφελάι είναι αβέβαιο στο Λιμάνι, ο Γκαζαριάν οδεύει προς δανεισμό στο εξωτερικό και ο Μίτσελ ετοιμάζει δίδυμο στόπερ με τον Σιόβα και τον νέο κεντρικό αμυντικό.

Σε άδεια βρίσκονται για τις επόμενες 6-7 ημέρες οι παίκτες του Ολυμπιακού και οι περισσότεροι έχουν ήδη αναχωρήσει για προορισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ωστόσο στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο συνεχίζονται οι διεργασίες για την διαμόρφωση του ρόστερ ενόψει του δεύτερου μισού της σεζόν.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την προσπάθεια του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπου θα αντιμετωπίσει την ουκρανική Ντνίπρο στους "32" του Europa League (19 και 26 Φεβρουαρίου), ενώ έχει πάντα ως πρώτο στόχο την διατήρηση των κεκτημένων εντός συνόρων, όπου για την ώρα υπολείπεται ενός βαθμού του ΠΑΟΚ στον βαθμολογικό πίνακα της Super League.

Την συγκεκριμένη περίοδο σίγουρα η ξεκούραση για τους ποδοσφαιριστές και όχι μόνο, είναι αναγκαία όμως παράλληλα δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, όσον αφορά τις διορθωτικές κινήσεις που κρίνουν απαραίτητες στο Λιμάνι.

Σε πρώτη φάση, το μέλλον των Τζίμι Ντουρμάζ και Ιμπραχίμ Αφελάι κρίνεται αβέβαιο δίχως μέχρι στιγμής να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις. Ο Σουηδός διεθνής εξτρέμ δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα, ο Μίτσελ τον έχει χρησιμοποιήσει λίγο, όμως ο ίδιος δεν έχει εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει από τον σύλλογο.

Ενδιαφέρον για την περίπτωση του Ντουρμάζ υπάρχει, είναι ορατή και η προοπτική της Αραβίας, όμως ακόμη οι Πειραιώτες δεν έχουν κάτι χειροπιαστό στα χέρια τους. Ο Ολυμπιακός δεν θα έλεγε "όχι" σε ένα ενδεχόμενο δανεισμού του παίκτη με καλή οψιόν αγοράς. Άλλωστε οι "ερυθρόλευκοι" ξόδεψαν κοντά στο 2 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσουν το καλοκαίρι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Επαναστάτης χωρίς αιτία

Όσον αφορά τον Αφελάι, λίγο - πολύ έχει γραφτεί το τελευταίο διάστημα πως έχει η κατάσταση, ενώ Μίτσελ και Ραϊόλα (μάνατζερ του Ολλανδού) έχουν τοποθετηθεί μέσω δηλώσεων σχετικά με το θέμα. Το πρόβλημα του Ισπανού τεχνικού δεν έχει να κάνει τόσο με την αγωνιστική αστάθεια του 28χρονου κυνηγού (αναμενόμενος παράγοντας μετά από σχεδόν 2 χρόνια αγωνιστικής απραγίας), όσο με το γεγονός πως δεν είναι συμβατός στα αποδυτήρια.

Οι πιθανότητες παραμονής του Αφελάι είναι μοιρασμένες και μάλλον η κατάληξη της υπόθεσης εξαρτάται από την αλλαγή στάσης ή μη του ίδιου του παίκτη, απέναντι στην ομάδα και τον προπονητή.

Προς δανεισμό ο Γκαζαριάν, μένουν Σαλίνο και Διαμαντάκος

Από εκεί και πέρα, ο Γκεβόργκ Γκαζαριάν ετοιμάζει τις βαλίτσες του για άλλες πολιτείες. Ο Αρμένιος διεθνής κυνηγός οδεύει προς δανεισμό στο εξωτερικό, καθώς δύσκολα θα πάρει χρόνο συμμετοχής με τα "ερυθρόλευκα" μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Άσχετα με το πως θα ολοκληρωθούν οι υποθέσεις των Ντουρμάζ και Αφελάι, ο Μίτσελ αναζητά ήδη έναν ακραίο κυνηγό, δίνει χρόνο σε αυτή τη θέση στον Κασάμι, σκέφτεται ενδεχόμενη επιστροφή του Κολοβού, ενώ μάλλον αιφνιδιάστηκε ευχάριστα με τον τρόπο που δούλεψε το 4-4-2 (Μπενίτες - Μήτρογλου) με ρόμβο και δίχως εξτρέμ στην Μυτιλήνη. Σχήμα που του δίνει την ευχέρεια να μην εξαρτάται από την ύπαρξη κλασικών ακραίων στην επίθεση.

Από εκεί και πέρα, οι Σαλίνο και Διαμαντάκος παραμένουν κανονικά στο ρόστερ της ομάδας. Για την ώρα τουλάχιστον δεν τίθεται θέμα αποχώρησης τους και αυτό δύσκολα θα αλλάξει στο άμεσο μέλλον. Εξάλλου ο Ελαμπντελαουί δεν γίνεται να βγάλει όλη τη σεζόν μόνος του, ενώ αναγκαία είναι η ύπαρξη και ενός τρίτου φορ που θα δίνει ανάσες σε Μπενίτες και Μήτρογλου. Ειδικά αν δεν τελεσφορήσει θετικά για τον Ολυμπιακό η πολύκροτη υπόθεση Πουλίδο.

Ξεμπερδεύει με Πελέ και Μπονγκ

Δύο παίκτες που... ξέμειναν από το καλοκαίρι στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, είναι οι Πελέ και Μπονγκ. Αμφότεροι δεν βρίσκονταν στα πλάνα του Μίτσελ αλλά δεν έδειξαν ιδιαίτερο... ζήλο για να βρουν ομάδα ώστε να συνεχίσουν την καριέρα τους.

Έκαναν προπόνηση μόνοι τους στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη και πλέον από 1η Γενάρη θα κοιτάξουν να βρουν τρόπο για να αποχωρήσουν από τον σύλλογο. Ο Πορτογάλος κεντρικός μέσος ψάχνεται για τον... ποδοσφαιρικό παράδεισο των χωρών της Αραβίας, δίχως να αποκλείεται μια επιστροφή σε ομάδα της πατρίδας του.

Ο Μπονγκ ήλπιζε πως ίσως θα μπορούσε να πείσει τον Μίτσελ να του δώσει μια ευκαιρία αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Ήρθε το καλοκαίρι του 2013 από την Βαλανσιέν, με τον Αρτούρ Μαζουακού τότε να τον αντικαθιστά στον γαλλικό σύλλογο. Ένα χρόνο αργότερα η μοίρα ήθελε τον Μαζουακού να ακολουθεί την ίδια διαδρομή με τον Μπονγκ και τον τελευταίο να τίθεται εκτός πλάνων στον Ολυμπιακό.

Ο Καμερουνέζος αριστερός μπακ έχει ως προτεραιότητα του την επιστροφή του στο γαλλικό πρωτάθλημα και έχει πιθανότητες να τα καταφέρει, καθώς δεν είναι λίγες οι ομάδες του Championnat που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και δεν θα έλεγαν "όχι" σε μια καλή και σχετικά φτηνή (πλέον) λύση, όπως ο Γκαετάν Μπονγκ.

Σιόβας + νέος στόπερ, το δίδυμο στο κέντρο άμυνας

Ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ από τον περασμένο Γενάρη με τραυματισμούς. Του πήρε σχεδόν τέσσερις μήνες για να αποθεραπευτεί μετά την επέμβαση στον αστράγαλο, πήρε μέρος κανονικά στην καλοκαιρινή προετοιμασία του Ολυμπιακού αλλά από τον Αύγουστο και μετά... παραμόνευαν οι μυικοί τραυματισμοί.

Τον τελευταίο μήνα πάντως είναι καλά, προπονείται σε φουλ ρυθμούς και πήρε χρόνο συμμετοχής στα ματς του Ολυμπιακού. Κόντρα σε Πανιώνιο και Καλλονή είχε μάλιστα άκρως θετική παρουσία, δείχνοντας πως σιγά σιγά επανέρχεται στα γνωστά, υψηλά στάνταρ απόδοσης που είχε πριν ξεκινήσει η περιπέτεια του.

Φυσικά ο λόγος για τον Δημήτρη Σιόβα, που το δεύτερο μισό της σεζόν θα έχει πλέον βασικό ρόλο στα πλάνα του Μίτσελ. Ο Ισπανός τεχνικός περίμενε την στιγμή που θα έχει στην διάθεση του έναν Σιόβα στο 100% και αυτή συνέπεσε με την απόφαση του Ερίκ Αμπιντάλ να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Εξελίξεις μέσα στην ημέρα για Κόστα και Ροζίτσκι

Ο Ολυμπιακός είναι γνωστό πως βρίσκεται σε αναζήτηση στόπερ και ο Ρικάρντο Κόστα φαντάζει αυτή τη στιγμή ο Νο1 στόχος . Είτε είναι ο Πορτογάλος διεθνής στόπερ, είτε κάποιος άλλος, ο παίκτης που θα αποκτηθεί τις επόμενες μέρες θα είναι αυτός που μαζί με τον Σιόβα θα αποτελέσουν κατά κανόνα το δίδυμο στην καρδιά της ερυθρόλευκης άμυνας, για το δεύτερο μισό της σεζόν.

Ο Αλμπέρτο Μποτία αναμένεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση περί τα μέσα του Φλεβάρη, ενώ ο Τάσος Αυλωνίτης θα είναι ο... μπαλαντέρ του Μίτσελ όταν θα επιλέγει να ξεκουράσει τους λεγόμενους βασικούς του στόπερ, είτε αν προκύψουν τιμωρίες λόγω καρτών ή κάποιος τραυματισμός.

Στο πρώτο μισό της περιόδου, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε με τους Μποτία και Αμπιντάλ στο κέντρο άμυνας του. Όπως όλα δείχνουν, οι "ερυθρόλευκοι" θα πάνε στο δεύτερο μισό με τον Σιόβα συν τον κεντρικό αμυντικό που αναμένεται να αποκτηθεί τις επόμενες μέρες.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ