ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με δίδυμο του 0,6 γκολ παθητικό ανά ματς

Με δίδυμο του 0,6 γκολ παθητικό ανά ματς
INTIME SPORTS

Με τον Ντα Κόστα να χάνει τουλάχιστον τα δύο επόμενα ματς, το πλέον πιθανό σενάριο είναι να περάσει ο Μποτία στο πλάι του Σιόβα και συνολικά να εμφανιστεί ξανά η τετράδα άμυνας που τελείωσε την περσινή σεζόν. Τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού με δίδυμο τον Ισπανό και τον Έλληνα στόπερ.

Το καλοκαίρι του 2014 ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Αλμπέρτο Μποτία, που ξεκίνησε τη σεζόν ως βασικός στο πλάι του Ερίκ Αμπιντάλ. Μαζί έβγαλαν όλα τα ματς του Champions League (Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους, Μάλμε), ωστόσο το συγκεκριμένο δίδυμο δεν έμελλε να έχει μακρά παρουσία στο κέντρο άμυνας των "ερυθρολεύκων".

Στα μέσα Δεκέμβρη ο Ισπανός στόπερ τραυματίστηκε στο γόνατο, ενώ ο πολύπειρος Γάλλος έβαλε τέλος στην καριέρα του. Η σεζόν κύλησε προβληματικά στο Λιμάνι στις συγκεκριμένες θέσεις, όπου συνολικά χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από 10 (!) διαφορετικά δίδυμα. Ο Σαντάνα που είχε αποκτηθεί τον Γενάρη απογοήτευε με την απόδοση του και ο Περέιρα -που εν τω μεταξύ είχε διαδεχθεί τον Μίτσελ- δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά μόλις ο Μποτία αποθεραπεύτηκε.

Πέρασε τον 26χρονο στόπερ στο πλάι του Σιόβα και με αυτούς στο κέντρο της άμυνας ολοκληρώθηκε η αγωνιστική περίοδος για τον Ολυμπιακό. Σιόβας - Μποτία ως δίδυμο έπαιξαν πρώτη φορά μαζί στις 13 Δεκεμβρίου του 2014 και την εκτός έδρας νίκη με σκορ 1-2 επί του Λεβαδειακού. Στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο που ακολούθησε (17/12/14) στο Φάληρο, ο Μποτία τραυματίστηκε στο 28ο λεπτό και τον αντικατέστησε ο Σιόβας που πέρασε στο πλάι του Αμπιντάλ. Η επανεμφάνιση του Ισπανού στόπερ πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαρτίου του 2015 και τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο Ισπανός με τον Έλληνα στόπερ αγωνίστηκαν μαζί συνολικά 10 παιχνίδια. Από τα οποία 7 ήταν για την Super League και 3 για το Κύπελλο Ελλάδας. Στα 7 ματς του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός δεν δέχθηκε τέρμα σε 4, ενώ η χειρότερη επίδοση με το συγκεκριμένο δίδυμο ήταν η ήττα με 3-1 από τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. Για το Κύπελλο Ελλάδας, με τους Μποτία - Σιόβα μαζί, ο Ολυμπιακός δεν δέχθηκε γκολ στο ΟΑΚΑ και την Ριζούπολη, ενώ η εστία του παραβιάστηκε στον τελικό της διοργάνωσης κόντρα στην Ξάνθη. Ο Μποτία μάλιστα είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Τα γκολ που δέχθηκε συνολικά ο Ολυμπιακός σε αυτά τα 10 παιχνίδια είναι 6, δηλαδή σε μέσο όρο 0,6 ανά ματς. Με τον Μανουέλ Ντα Κόστα να χάνει σίγουρα τα παιχνίδια με ΠΑΣ Γιάννινα και Άρσεναλ μετά τον τραυματισμό του στα Πηγάδια, ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο αφορά τον τρόπο που θα σχηματιστεί η αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού, με τον Μποτία να είναι η επιλογή του Σίλβα για παρτενέρ του Σιόβα. Τότε μαζί με τους Ελαμπντελαουί, Μαζουακού στα άκρα αλλά και τον Ρομπέρτο στο τέρμα, τότε η οπισθοφυλακή των Πειραιωτών θα είναι ίδια με αυτή που έβγαλε την σεζόν από τον περσινό Μάρτιο και μετά.

Αναλυτικά τα παιχνίδια που έπαιξαν μαζί οι Μποτία και Σιόβας:

Super League

Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 1-2 (13/12/14)

Ολυμπιακός - Skoda Ξάνθη 2-0 (15/3/2015)

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρ. 2-0 (19/3/2015)

Ολυμπιακός - Κέρκυρα 3-0 (22/3/2015)

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 3-1 (5/4/2015)

Πανθρακικός - Ολυμπιακός 1-3 (15/4/2015)

Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 4-0 (19/5/2015)

Κύπελλο Ελλάδας

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 0-1 (11/3/2015)

Απόλλων Σμ. - Ολυμπιακός 0-3 (8/5/2015)

Ολυμπιακός - Skoda Ξάνθη 3-1 (23/5/2015)

Βασικός το Σάββατο με φόντο το Λονδίνο

Μετά από αυτή την εξέλιξη με τον Μανουέλ Ντα Κόστα, οι υπόλοιποι στόπερ που υπάρχουν στο ρόστερ του Ολυμπιακού είναι οι Αυλωνίτης, Γούτας, Βούρος και Μποτία. Με τους δύο τελευταίους να είναι δηλωμένοι στην λίστα του Champions League.

Ο Μάρκο Σίλβα έχει δείξει να προτιμά τον Βούρο έναντι του Αυλωνίτη, ενώ δεν είχε την ευκαιρία να δει ουσιαστικά τον Γούτα. Ο πρώην στόπερ της Ξάνθης αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι, ωστόσο ένα πρόβλημα στην περιοχή των κοιλιακών - προσαγωγών τον κράτησε εκτός αγωνιστικής δράσης και τώρα περιμένει την ευκαιρία του.

Επομένως, με τα ισχύοντα δεδομένα, αυτός που παίρνει το χρίσμα ως αντί - Ντα Κόστα είναι ο Μποτία. Ο Ισπανός είναι απίθανο να μην ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα το Σάββατο (26/9) κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ακολουθεί το παιχνίδι με την Άρσεναλ στο "Emirates" και πρέπει να έχει αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του και μαζί έναν στοιχειώδη ρυθμό. Μπαίνοντας αλλαγή στην Ξάνθη αντί του Ντα Κόστα, ήταν ολοφάνερο ότι δεν πάταγε καλά στο γήπεδο, γεγονός που μεταφράστηκε στο λάθος που υπέπεσε στο 49' και έφερε το γκολ του Ντιμιτρόφ.

Όσον αφορά τις θέσεις των κεντρικών αμυντικών, ο Σίλβα δεν έχει την πολυτέλεια να δει ξεχωριστά τα ματς με ΠΑΣ και Άρσεναλ, αλλά το ένα σε συνάρτηση με το επόμενο. Ο Μποτία λοιπόν θα ξεκινήσει το Σάββατο στο πλάι του Σιόβα, με σκοπό να ανεβάσει ρυθμούς ενόψει Λονδίνου, εκεί όπου δεδομένα η άμυνα του Ολυμπιακού θα δοκιμαστεί σε συνθήκες μεγάλης πίεσης.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ