ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Μάχη" για την κορυφή του Ολυμπιακού μεταξύ Γκερέρο και Χασάν

"Μάχη" για την κορυφή του Ολυμπιακού μεταξύ Γκερέρο και Χασάν
EUROKINISSI

Τι είναι αυτά που μπορεί να προσφέρει ο Ισπανός συνολικά στο παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» και τι ο Αιγύπτιος φορ που δοκιμάστηκε κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Έχει ξεκινήσει ολόκληρη συζήτηση αμέσως μετά το 3-1 από την Μίλαν για τις επιλογές του Μαρτίνς στο ΟΑΚΑ. Για το αν θα πάει με Γκιλιέρμε αντί Μπουχαλάκη, για το αν θα αλλάξει κάποιον από τους κεντρικούς αμυντικούς, για το αν θα διεκδικήσει θέση βασικού ο Φετφατζίδης…

Υπάρχει κι άλλο ένα δίλημμα που αφορά την κορυφή της επίθεσης. Γκερέρο ή Χασάν; Αυτό είναι επίσης ένα καλό ερώτημα, στο οποίο προσπαθεί να βρει απάντηση ο Πορτογάλος τεχνικός.

Στην χθεσινοβραδινή (6/10) προπόνηση δεν δόθηκε η απάντηση μέσω κάποιων δοκιμών, καθώς όσοι αγωνίστηκαν στο Μιλάνο (μεταξύ των οποίων ο Γκερέρο) πήγαν λίγο πιο συντηρητικά.

Οπότε, τους έχει και τους δύο σε «αναμμένα κάρβουνα». Προφανώς και έχει αποφασίσει ο Μαρτίνς ποιος από τους δύο θα ξεκινήσει στην κορυφή, ωστόσο, έχει φροντίσει να το κρατήσει το… μυστικό καλά κρυμμένο.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΤΥΛ, ΙΔΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Τελείως διαφορετικοί παίκτες. Από τη μία ο Χασάν που είναι πιο… φορ, από την άλλη ο Γκερέρο που το έχει παραδεχτεί σε διάφορες συνεντεύξεις του στην Ισπανία ότι νιώθει πιο άνετα όταν έχει άλλον έναν επιθετικό δίπλα του σε έναν σχηματισμό 4-4-2.

Διαφορετικό στυλ λοιπόν, αλλά πάνω-κάτω έχουν την ίδια φιλοσοφία. Δεν είναι οι επιθετικοί που θα ψάξουν μανιωδώς το γκολ. Δεν είναι οι επιθετικοί που θα καταστρέψουν προσπάθειες της ομάδας τους για να δουν ντε και καλά το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ.

Είναι δύο επιθετικοί αρκετά αλτρουιστές για τη θέση τους. Ο Χασάν έπαιξε με τον ΠΑΟΚ και παρόλο που επικρίθηκε για κάποιες ευκαιρίες που έχασε, κανείς δεν μπορεί να του καταλογίσει ότι όταν έπρεπε να «σπάσει» την μπάλα αριστερά ή δεξιά, δεν το έπραξε.

Ο δε Γκερέρο έχει αποδείξει από το ξεκίνημα της σεζόν ότι δεν είναι τόσο φορ περιοχής και δίνει πολλές βοήθειες ακόμη και στο ανασταλτικό κομμάτι, καθώς έχει αναλάβει τον ρόλο του πρώτου αμυντικού από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός πιέζει ψηλά από το ξεκίνημα.

Και εκείνος με τη σειρά του είναι ένας επιθετικός που δεν τον πολυνοιάζει να δει το όνομά του στο scoreboard.

ΤΟ ΨΗΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Γκολάρα με κεφαλιά ο Γκερέρο στο Μιλάνο, γκολ-χρυσάφι ο Χασάν στη Ν. Σμύρνη επίσης με κεφαλιά. Με λίγα λόγια δείχνουν να το «έχουν» το ψηλό παιχνίδι οι δύο φορ του Ολυμπιακού.

Από εκεί και πέρα, όμως, ο Μαρτίνς κοιτάζει και κάποια άλλα πράγματα που έχουν τη σημασία τους. Για παράδειγμα με τον ΠΑΟΚ πήγε με Λάζαρο και Ποντένσε στα άκρα. Προτίμησε στην κορυφή να βάλει τον Χασάν.

Στο ματς με τη Μίλαν επέλεξε Ναουέλ και Φετφατζίδη και πήγε με Γκερέρο. Δεν μπορείς να πεις ότι θα επιλέξει την επιθετική τριάδα βάσει ύψους, όπως κάποιοι επιχειρούν να το περάσουν με αυτόν τον τρόπο.

Προφανώς και δίνει σημασία στο να υπάρχει μία ισορροπία στα ύψη, στο να μην είναι δηλαδή μία ομάδα γεμάτη «κοντούς» ή γεμάτη «ψηλούς», προφανώς και θέλει να έχει μία ισορροπία ειδικά στις στατικές φάσεις, ωστόσο, όποιον και να επιλέξει από τους δύο επιθετικούς, του δίνουν τις βοήθειες που θέλει στον αέρα.

Εν κατακλείδι, ο Μαρτίνς έχει αποφασίσει ποιον θα ρίξει στην κορυφή της επίθεσης, αλλά δεν το έχει αποκαλύψει στους παίκτες του. Ούτε ο Χασάν, ούτε ο Γκερέρο έχουν ενημέρωση για το ποιος θα ξεκινήσει και το ποιος θα κάτσει στον πάγκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ