ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ματιέ Βαλμπουενά: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον Γάλλο

France's Mathieu Valbuena celebrates after the World Cup round of 16 soccer match between France and Nigeria at the Estadio Nacional in Brasilia, Brazil, Monday, June 30, 2014. France won the match 2-0. (AP Photo/David Vincent)
France's Mathieu Valbuena celebrates after the World Cup round of 16 soccer match between France and Nigeria at the Estadio Nacional in Brasilia, Brazil, Monday, June 30, 2014. France won the match 2-0. (AP Photo/David Vincent) AP

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, προανήγγειλε την απόκτηση του Ματιέ Βαλμπουενά και το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα πιο σημαντικά στοιχεία της ζωής και της καριέρας του.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Ματιέ Βαλμπουενά. Ο 35χρονος Γάλλος βρισκόταν τα τελευταία δύο χρόνια στη γειτονική μας χώρα για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε, ενώ έχει ένα πλούσιο βιογραφικό με παρουσίες σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, όπως η Μαρσέιγ και η Λιόν.

Ο Βαλμπουενά δεν απασχόλησε τα Μέσα μονάχα με τις ικανότητες του μέσα στο γήπεδο, αλλά και εξωαγωνιστικά περιστατικά τον έφεραν στην κορυφή της επικαιρότητας. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Γάλλο επιθετικό, που αναμένεται να φορέσει τα ερυθρόλευκα.

1. ΗΤΑΝ ΠΩΛΗΤΗΣ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΙΔΗ

Η καριέρα του Ματιέ Βαλμπουενά δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Ο Γάλλος έπαιζε ποδόσφαιρο από μικρή ηλικία, όμως εξαιτίας ενός ατυχήματος που είχε σε μία πισίνα, αναγκάστηκε να κάνει 50 ράμματα στο ένα του πόδι, με αποτέλεσμα να μείνει αρκετό καιρό εκτός δράσης. Παρόλ' αυτά δεν το έβαλε κάτω και επέστρεψε εντυπωσιάζοντας με το ταλέντο του.

Έτσι, το 2001 υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με την Μπορντό. Στις μικρές ομάδες των "Γιρονδίνων" δεν εντυπωσίασε και κύριος λόγος ήταν ο κοντός σωματότυπος του. Ο επόμενος του σταθμός ήταν η ερασιτεχνική Λανγκόν. Τα χρόνια αυτά ήταν αρκετά δύσκολα για τον Βαλμπουενά, αφού για να ζήσει έπρεπε παράλληλα να εργάζεται ως πωλητής σε κατάστημα με αθλητικά είδη.

2. Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ "ΒΕΛΟΝΤΡΟΜ" ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Οι δυσκολίες δεν έκαμψαν σε καμία περίπτωση το ηθικό του και σιγά σιγά άρχισε να ανεβαίνει στα υψηλά πατώματα του γαλλικού ποδοσφαίρου. Το 2006 ήρθε η μεγάλη μεταγραφή στην ομάδα της Μαρσέιγ. Στη Μασσαλία έμεινε μέχρι το 2014, έγραψε 330 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ σημείωσε 38 γκολ και μοίρασε άλλες 59 ασίστ.

Με τη Μαρσέιγ ο Ματιέ έζησε μεγάλες βραδιές και έπαιξε στο Champions League για έξι σεζόν. Το 2011/2012 είχε προκριθεί στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, όπου αποκλείστηκε από την Μπάγερν. Εκείνη τη σεζόν, μάλιστα, η Μαρσέιγ είχε βρει απέναντι της τον Ολυμπιακό. Ο Βαλμπουενά είχε αγωνιστεί στο δεύτερο παιχνίδι της φάσης των ομίλων με τους "ερυθρόλευκους" να παίρνουν τη νίκη με 1-0 μέσα στο "Βελοντρόμ".

Στην Μασσαλία ο Βαλμπουενά γέμισε την τροπαιοθήκη του αφού κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, τρία κύπελλα και δύο Σούπερ Καπ Γαλλίας.

3. ΤΟ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ "ΜΙΚΡΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ"

Ο σωματότυπος του Ματιέ Βαλμπουενά έχει σχολιαστεί αρκετές φορές. Με ύψος 1.67 ήταν ο πιο κοντός παίκτης στην αποστολή της εθνικής Γαλλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014. Το ύψος του μπορεί να αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στην αρχή της καριέρας του, αλλά στη συνέχεια το μετέτρεψε σε ατού.

Χάρη στον σωματότυπο του και σε συνδυασμό με την ικανότητά του στην ντρίμπλα, αλλά και την ταχύτητά του, μπορεί να προσπεράσει παραπάνω από έναν αντιπάλους και να δημιουργήσει χώρους στο γήπεδο. Έτσι, του έχει δοθεί το παρατσούκλι "le petit velo" που σημαίνει στα ελληνικά "μικρό ποδήλατο".

4. Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ "ΜΠΕΝΖΕΜΑ"

Μία από τις ιστορίες που σημάδεψαν την καριέρα του ήταν η υπόθεση "Μπενζεμά". Τ ο Νοέμβριο του 2015, ο Καρίμ Μπενζεμά συνελήφθη από την αστυνομία με την κατηγορία ότι εκείνος μαζί με έναν ακόμη ύποπτο εκβίασαν τον Ματιέ Βαλμπουενά.

Συγκεκριμένα κάποιοι είχαν επικοινωνήσει με τον Βαλμπουενά απειλώντας τον ότι θα διαρρεύσουν ένα sextape του. Τρεις ύποπτοι συνδέθηκαν με την υπόθεση και ένας από αυτούς προσέγγισε έναν παιδικό φίλο του Μπενζεμά για βοήθεια. Ο Καρίμ φέρεται να μίλησε με τον Βαλμπουενά για την υπόθεση σε μία συγκέντρωση της Εθνικής το 2015.

Το 2016 ο ανακριτής επέτρεψε ξανά στον Μπενζεμά να έρθει σε επαφή με τον Βαλμπουενά, ενώ το 2017 ήρθε η πλήρης αθώωση για τον Καρίμ, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε την τότε απόφαση του Εφετείου των Βερσαλιών για συμμετοχή του σε απόπειρα εκβιασμού.

Πάντως, φέτος τον Μάρτιο ο Μπενζεμά με ανάρτηση στο Instagram δεν αποδέχθηκε την ανακωχή που πρότεινε ο Βαλμπουενά. Το "μικρό ποδήλατο" είχε δηλώσει στη "Le Parisien" ότι θα χαιρόταν να δώσει το χέρι του στον Καρίμ με τον δεύτερο να απαντάει επιδεικτικά "Κράτα το χέρι σου".

5. ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥ ΓΚΟΛ ΣΕ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Πριν την την εμπλοκή του Βαλμπουενά στην υπόθεση εκβιασμού, ο Γάλλος συμμετείχε στο δεύτερο του Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία το 2014. Ήταν παρών στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής το 2010 σημειώνοντας μία συμμετοχή. Στα γήπεδα της χώρας της Λατινικής Αμερικής έπρεπε να διορθωθεί η ντροπή του αποκλεισμού από τους ομίλους της προηγούμενης διοργάνωσης.

Ο Βαλμπουενά αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια, εκτός από τον αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα με το Εκουαδόρ. Μάλιστα σκόραρε στο 5-2 της Γαλλίας απέναντι στην Ελβετία. Οι "τρικολόρ" αποκλείστηκαν στα προημιτελικά με ήττα 1-0 από την Γερμανία, η οποία κατέκτησε τελικά και την κούπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Δευτέρα ή Τρίτη στην Αθήνα ο Βαλμπουενά
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ