ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ματιέ Βαλμπουενά: "Αξιζε τα λεφτά του"

Ματιέ Βαλμπουενά: "Αξιζε τα λεφτά του"

Ο ρεπόρτερ της Φενέρμπαχτσε, Αχμέτ Σελίμ Κουλ, μίλησε στο Sport24.gr για τον Ματιέ Βαλμπουενά που ετοιμάζεται να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού: ο λόγος της αποχώρησης του από την Τουρκία, η αγωνιστική του κατάσταση, ο χαρακτήρας του και οι... τραυματισμοί του.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να φέρει στην Ελλάδα τον Ματιέ Βαλμπουενά, ποδοσφαιριστή που έχει παίξει 52 φορές με την εθνική Γαλλίας, με θητεία σε Ντινάμο Μόσχας, Λιόν και Μαρσέιγ και με 93 συμμετοχές σε UEFA, Champions League και Europa League.

Ο 35χρονος Γάλλος μεσοεπιθετικός (γεννημένος στις 28 Σεπτεμβρίου 1984) αναμένεται να βρίσκεται στη χώρα μας το αργότερο μέχρι την Τρίτη (28/5), ώστε να περάσει από εξετάσεις και αν όλα κυλήσουν ομαλά να υπογράψει στους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι κυνηγούσαν την περίπτωσή του εδώ και δύο μήνες.

Ο Βαλμπουενά έχει συμμετάσχει σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα(2010, 2014), ένα Euro(2012), ενώ έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα με τη Μαρσέιγ (2009-2010), τρία Κύπελλα Γαλλίας (2009-2010, 2010-2011, 2011-2012) και δύο γαλλικά Σούπερ Καπ (2010-2011, 2011-2012). Οι συστάσεις για την αξία του περιττεύουν. Σε τι κατάσταση όμως βρίσκεται; Πώς κρίνεται η παρουσία του στη Φενέρμπαχτσε την τελευταία διετία; Άξιζε τα 3.000.000 ευρώ ετησίως που είχε συμφωνήσει με την ομάδα της Τουρκίας όταν υπέγραφε το 2017; Και γιατί αποχώρησε από τη Φενέρ;

Ο ρεπόρτερ του συλλόγου με τα περισσότερα πρωταθλήματα στη γείτονα χώρα, Αχμέτ Σελίμ Κουλ (της ιστοσελίδας haberturk.com), ανέλυσε τον Βαλμπουενά στο Sport24.gr. Οι απαντήσεις του σε έξι βασικά ερωτήματα για τον σπουδαίο ποδοσφαιριστή που ενδέχεται να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Ματιέ Βαλμπουενά: "Αξιζε τα λεφτά του"

Ο Βαλμπουενά με τον Τούρκο δημοσιογράφο, Αχμέτ Σελίμ Κουλ

- Πώς θα περιέγραφες τα δύο χρόνια παραμονής του στη Φενέρμπαχτσε;

"Η Φενέρμπαχτσε δεν κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα τα δύο τελευταία χρόνια. Η ομάδα του δεν ήταν τόσο δυνατή, ενώ ο Βαλμπουενά δεν ήταν βασικός στα περισσότερα παιχνίδια. Οι περισσότεροι είχαν αντίθετη γνώμη σχετικά με το αν έπρεπε να παίζει βασικός ή όχι. Μπορεί για τη Φενέρ αυτά τα δύο χρόνια να μην ήταν καλά, καθώς δεν κατέκτησε το πρωτάθλημα, αλλά για τον ίδιο τον Βαλμπουενά θα έλεγα πως ήταν καλά χρόνια. Ήταν από τους αγαπημένους της εξέδρας".

- Βοήθησε την Φενέρμπαχτσε με τις εμφανίσεις του; Άξιζε, θεωρείς τα χρήματα, που είχε συμφωνήσει;

"Στην πρώτη του χρονιά, κατά την περίοδο της προετοιμασίας, ξεκινούσε βασικός, αλλά μετά τον αγώνα με την Οσμάλινσπορ, κάθισε στον πάγκο, διότι αμυντικά δεν ήταν καλός και περνούσε στον αγώνα στα τελευταία λεπτά. Τότε ο Βαλμπουενά άρχιζε να σκοράρει και να μοιράζει ασίστ, με αποτέλεσμα οι οπαδοί να ασκούν έντονη κριτική στον προπονητή Αϊκούτ Κοτσαμάν. Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να πούμε ότι ο Βαλμπουενά βοήθησε τη Φενέρ. Μοίρασε εξαιρετικές ασίστ και κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν πρόσφερε στην ομάδα. Μπορεί να πήρε πολλά χρήματα, αλλά θεωρώ πως τα άξιζε".

- Σε ποια θέση αγωνιζόταν κυρίως στη Φενέρ;

"Αγωνιζόταν στο αριστερό άκρο, αλλά συνέκλινε δεξιά. Λιγότερο στη θέση "10", ελάχιστα παιχνίδια για την ακρίβεια. Υπήρχαν και φορές που έπαιζε δεξιά, αλλά όχι τόσο συχνά. Αριστερός εξτρέμ λοιπόν".

- Πώς είναι ως χαρακτήρας όσο τον έζησες αυτή τη διετία;

"Μπορώ να πω πολλά καλά πράγματα για τον χαρακτήρα του. Πραγματικά λατρεύει το ποδόσφαιρο και στο γήπεδο έδινε τα πάντα. Μονομαχούσε μέχρι τέλους, πάλευε για κάθε μπάλα και όταν δεν έπαιζε, δεν παραπονιόταν, δεν προκαλούσε προβλήματα. Προσπαθούσε πολύ στις προπονήσεις για να κερδίσει πίσω τη θέση του. Το ποδόσφαιρο του έδινε χαρά".

- Πιστεύεις ότι θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην Ευρώπη;

"Η αλήθεια είναι ότι πλέον δεν είναι μικρός. Μεγαλώνει διανύοντας το 35ο έτος της ηλικίας του. Μπορεί να μην παίζει σε όλα τα παιχνίδια, αλλά σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Είναι έμπειρος, έξυπνος παίκτης και όπως σου είπα, λατρεύει τη μπάλα. Νομίζω ότι με όπλο την εμπειρία του και τη μαχητικότητά του θα βοηθήσει, κυρίως στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μπορεί να σκοράρει και να μοιράσει ασίστ με την ίδια ικανότητα".

- Αντιμετώπισε τραυματισμούς στη Φενέρμπαχτσε; Γιατί θεωρείς ότι δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του; Ήθελε ο ίδιος να φύγει;

"Μερικές φορές ήταν τραυματίας, ναι. Δεν έβγαλε πολλούς τραυματισμούς, όμως. Η ομάδα θεώρησε ότι ο Βαλμπουενά άρχισε να μεγαλώνει και ότι έχει αρχίσει να βγάζει περισσότερους τραυματισμούς. Αυτό είναι που υποστήριζαν οι άνθρωποι της Φενέρ. Εξαιτίας του μαχητικού στυλ που διαθέτει όταν αγωνίζεται, είναι πιο πιθανό να τραυματιστεί. Ο παίκτης είχε συνάντηση με τη διοίκηση και πήραν αυτήν την απόφαση. Πρέπει να πούμε πως ήταν αρκετά και τα χρήματα στο συμβόλαιό του που οδήγησαν την ομάδα σε αυτήν την απόφαση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μαρινάκης για Βαλμπουενά: "Θα δείτε όταν θα τον ανακοινώσουμε"
Ολυμπιακός: Δευτέρα στην Αθήνα ο Βαλμπουενά
Ματιέ Βαλμπουενά: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον Γάλλο
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ