ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μασούρας στο Sport24.gr: "Δεν φοβόμαστε κανέναν"

Μασούρας στο Sport24.gr: "Δεν φοβόμαστε κανέναν"

Ο Γιώργος Μασούρας δήλωσε στο Sport24.gr ότι θα ήταν άδικο να μην περάσει στο Europa League ο Ολυμπιακός, ανέφερε με χαμόγελο ότι μετέδωσε αρνητική ενέργεια στο πέναλτι του Ερυθρού Αστέρα και έκρουσε το καμπανάκι για τους "32", ελπίζοντας πώς θα έρθει νέα πρόκριση.

Το καρδιοχτύπι για τον Ολυμπιακό το βράδυ της Τετάρτης (11/12) στο "Γ. Καραϊσκάκης" είχε ευτυχή κατάληξη. Νίκη 1-0 επί του Ερυθρού Αστέρα και πρόκριση στους "32" του Europa League. Είχε περάσει 1,5 ώρα μετά τη λήξη του σπουδαίου αγώνα και ο Γιώργος Μασούρας ήταν από τους τελευταίους που αποχωρούσαν από το φαληρικό γήπεδο.

Έχοντας παίξει 70 λεπτά, με ακατάπαυστο τρέξιμο και τελικές που θα μπορούσαν να γίνουν γκολ, ο 25χρονος διεθνής εξτρέμ μίλησε στο Sport24.gr για το παιχνίδι που είχε προηγηθεί. Αλήθεια, πόσο αγχώθηκε εκείνος και οι συμπαίκτες του όσο περνούσε η ώρα και δεν ερχόταν το πολυπόθητο γκολ;

Τι σκέφτηκε τη στιγμή που οι Σέρβοι κέρδισαν πέναλτι; Πώς θα συνδυάσει τώρα ο Ολυμπιακός πρωτάθλημα και Ευρώπη; Είναι εφικτή η πρόκριση πλέον στους "16" της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης; Για να δούμε όσα είχε να μας πει ο Μασούρας των 23 φετινών συμμετοχών και των δύο τερμάτων.

Λύτρωση στο 87' για τον Ολυμπιακό. Έστω και στα τελευταία λεπτά ήρθε το γκολ και η πρόκριση. Τι σκεφτόσουν όσο περνούσε η ώρα; Αγχωθήκατε;

"Ήμουν σίγουρος ότι θα έρθει το γκολ. Δεν περίμενα ότι θα γινόταν πάλι γκέλα. Τόσες πολλές ευκαιρίες! Θα ήταν κρίμα από τον Θεό. Και στο Βελιγράδι έπρεπε να νικήσουμε. Σίγουρα περνάει από το μυαλό ότι μπορεί να έρθει η απώλεια, αλλά γενικά αξίζαμε τη νίκη και έβλεπα ότι θα την παίρναμε με κάθε τρόπο. Το παλέψαμε μέχρι τέλους".

Στη φάση του πέναλτι που κέρδισε ο Ερυθρός Αστέρας, φοβήθηκες ότι θα ήταν δύσκολο για τον Ολυμπιακό να σημειώσει δύο γκολ, αν έμπαινε το γκολ με τον Τομανέ;

"Έβαλα όλη μου την αρνητική ενέργεια (γέλια). Ό,τι και αν γινόταν, θα βλέπαμε πώς θα εξελιχθεί το παιχνίδι".

Θεωρείς ότι δίκαια παίρνει την πρόκριση στους "32" του Europa League ο Ολυμπιακός;

"Δεν το συζητάω. Ήμασταν η ομάδα που άξιζε τουλάχιστον την είσοδο στο Europa League, αν όχι κάτι καλύτερο. Θεωρώ ότι το παλέψαμε, αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Πήραμε κάτι που δικαιούμασταν εξ' αρχής".

Κάθε ομάδα που θεωρείται μεγάλη, προχωράει στην Ευρώπη και την ίδια ώρα παλεύει για το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός πέτυχε φέτος να συνεχίσει στις εκτός των συνόρων διοργανώσεις και παραμένει στην κορυφή της Super League. Πώς βλέπεις το γεγονός ότι εσύ και οι συμπαίκτες σου θα συνεχίσετε και στους δύο θεσμούς;

"Όταν αγωνίζεσαι στον Ολυμπιακό γνωρίζεις καλά ότι υπάρχει αυτή η πίεση και η φόρτωση με τα διαδοχικά παιχνίδια. Δεν μπορείς να διαμαρτύρεσαι γι' αυτό. Πρέπει και στις δύο διοργανώσεις να βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο".

CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με την ομάδα που έχει φέτος ο Ολυμπιακός, πόσο πιθανό θεωρείς το ενδεχόμενο πρόκρισης στους "16" του Europa League;

"Κατ' αρχήν δεν θεωρώ ότι υπάρχει αντίπαλος που να μας φοβίζει, ειδικά σε νοκ άουτ παιχνίδια. Κατά δεύτερον θεωρώ ότι αυτό που έχει στερηθεί η ομάδα όλα τα χρόνια λόγω λεπτομερειών, αυτό πρέπει να προσέξουμε. Οι παλιές, διπλές αναμετρήσεις πρέπει να μας γίνουν μάθημα. Πρέπει να προσέξουμε στα σημεία, γιατί σε αυτό το κομμάτι αποκλειστήκαμε από μία σχετικά βατή ομάδα (σ. Ντιναμό Κιέβου).

Οταν δεν είσαι στο 100%, στα νοκ άουτ παιχνίδια, αυτό παίζει σημαντικό ρόλο. Θεωρώ ότι η πρόκριση στους 16 θα κριθεί στο πόσο συγκεντρωμένοι θα είμαστε. Στα νοκ άουτ του καλοκαιριού τα καταφέραμε μια χαρά εφόσον ήμασταν εμείς όπως έπρεπε να είμαστε. Δεν νομίζω λοιπόν ότι έχουμε να φοβηθούμε κάτι και ελπίζω να έρθουν κι άλλα καλά πράγματα στην Ευρώπη".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ