ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαρτίνς: "Θα έρθει φορ μόνο αν είναι να μας ανεβάσει επίπεδο"

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Πέδρο Μαρτίνς υποστήριξε πως είναι ευθύνη του να βρεθεί λύση στο θέμα του εύκολου γκολ, υποκλίθηκε στο παιχνίδι του Παναιτωλικού και τόνισε πως ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για φορ, μόνο αν βρει τον παίκτη που θα κάνει τη διαφορά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναιτωλικού με σκορ 2-1 στο Φάληρο, για την 12η αγωνιστική της Super League:

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να καθαρίσει πολύ πιο εύκολα το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο κιόλας, αλλά για κάποιον λόγο εξελίχθηκε σε θρίλερ προς το φινάλε; Πού οφείλεται αυτό κατά τη γνώμη σας;

Είναι αλήθεια ότι στο πρώτο ημίχρονο δείξαμε ανωτερότητα στο παιχνίδι μας, αυτό δείχνει και η στατιστική. Είχαμε την κατοχή και τις ευκαιρίες. Είχαμε τον έλεγχο και πραγματικά δίκαια φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο. Στην ανάπαυλα είπαμε να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο.

Στο δεύτερο μέρος μετά το 72' χαλαρώσαμε και δείξαμε ότι δεν είχαμε τη δύναμη. Ο αντίπαλος σκόραρε, αλλά δεν είδα κάποια άλλη απειλή από τον Παναιτωλικό έως το τέλος. Είχαμε όλο το παιχνίδι υπό έλεγχο.

Όμως, παρόλο που ήμασταν κουρασμένοι και φάνηκε κιόλας προς το τέλος, περίμενα από τους παίκτες μας να συνεχίσουν με περισσότερη ενέργεια και να βάλουν περισσότερα γκολ.

Είκοσι τελικές, οι δεκαπέντε στην εστία. Πιστεύετε ότι το 2-1 είναι πλασματικό;

Όχι, πιστεύω ότι δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς γιατί είχαμε πολλές ευκαιρίες. Το γκολ του αντιπάλου ήρθε από τη μοναδική φάση που μας δημιούργησε.

Σήμερα περίμενα από τους παίκτες μου να κατεβαίνουν και στο δεύτερο μέρος με την ίδια ευκολία που κατέβαιναν και στο πρώτο μέρος στην αντίπαλη περιοχή.

Η κάρτα του Σισέ ήταν π.χ. έλλειψη συγκέντρωσης, δεν έπρεπε να συμβεί. Περίμενα από τους παίκτες μου παρόλο που τους συγχαίρω συνεχώς, ότι θα πίεζαν ακόμα περισσότερο ειδικά από τη στιγμή που ο Παναιτωλικός έμεινε με δέκα παίκτες.

Η είσοδος του Καμαρά του Παναιτωλικού άλλαξε τις ισορροπίες του ματς; Ξεχωρίσατε κάποιον παίκτη του αντιπάλου σας;

Φυσικά και ξεχωρίζω παίκτες του Παναιτωλικού. Ξεχώρισα τον Ουίλιαν, τον Κυριακίδη, αλλά και τον Αργκούς. Αυτό που πραγματικά θαύμασα στο παιχνίδι του, είναι ότι σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ομάδες που έρχονται στο Καραϊσκάκη, ήρθε για να παίξει ποδόσφαιρο και όχι κλειστά. Του αξίζουν συγχαρητήρια.

Υπάρχει η αναγνώριση στον Καμαρά, είχαμε προετοιμαστεί να τον αντιμετωπίζαμε. Ήταν μία δική του έμπνευση το γκολ και ήταν επικίνδυνος παίκτης. Είναι μία ομάδα με ποιότητα. Μια ομάδα που δεν την υποτιμάει κανένας και ιδιαίτερα από αυτό που σας είπα ότι ήρθε να παίξει ανοικτά, αυτό της δίνει μεγαλύτερη αξία.

Πολλοί προπονητές έχουν παραδεχτεί ότι ο Ολυμπιακός παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, αλλά αυτό δεν αντικατοπτρίζει στον αγωνιστικό χώρο με αποτελέσματα. Το θέμα των ευκαιριών είναι το μεγάλο φετινό θέμα. Τι σκέφτεστε να κάνετε για να λύσετε αυτό το πρόβλημα;

Θα συνεχίσομε να κάνουμε αυτό που κάνουμε ήδη. Δουλεύουμε πολύ στις στημένες φάσεις, τις επιθετικές μας λειτουργίες. Παιχνίδι εσωτερικό, παιχνίδι εξωτερικό.

Αυτό μας απασχολεί όλη την εβδομάδα. Πολλές φορές τυχαίνει να μπαίνουν τα γκολ από μη στατικές φάσεις. Αυτή τη διαδικασία ακολουθούμε.

Είναι δική μου ευθύνη να αλλάξει η κατάσταση αυτή και να επιμένω για να έρθει το αποτέλεσμα. Θα ανησυχούσα αν δεν γίνονταν φάσεις. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα δουλεύουμε πάνω σε αυτό το σημείο.

Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση ίσως χρειαστεί να υπάρξει και προσθήκη τον Γενάρη, έτσι δεν είναι; Κι επίσης φαίνεται ότι τον Τουρέ δεν τον υπολογίζετε πλέον καθόλου, γιατί εδώ και ένα μήνα αγνοείται από τις αποστολές.

Ο Τουρέ είναι ένας παίκτης που παίζει σε μία θέση με μεγάλο ανταγωνισμό. Ήρθε σε μία κατάσταση που η φυσική του κατάσταση δεν ήταν καλή, γιατί ήταν χαμηλοί οι δείκτες του. Πρέπει να δουλέψει πολύ για να την κερδίσει. Ο ίδιος δουλεύει για να κερδίσει τη θέση του στην αποστολή.

Στο πρώτο σας ερώτημα, η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε σε διαδικασία αναζήτησης. Πρέπει να λυθούν όμως κι άλλα θέματα, όπως τι θα κάνουμε με τους νέους παίκτες του Ολυμπιακού που είναι πολύτιμοι και θα πρέπει να δούμε πώς θα τους αξιοποιήσουμε, όπως ο Νικολάου, ο Ανδρούτσος και ο Βρουσάι. Βρισκόμαστε σε αυτή τη διαδικασία.

Όσον αφορά στην επίθεση, για να έρθει κάποιος θα πρέπει να πληρεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Θα έρθει μόνο αν ανεβάσει κάποιος τα επίπεδά μας, ειδάλλως θα είναι περιττό. Είναι πολύ συγκεκριμένα πράγματα αυτά που ζητάμε και θα δούμε τι θα γίνει ως τότε.

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ