ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαρτίνς: "Θα δείτε αλλαγές σε πρόσωπα"

EUROPA LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, προανήγγειλε αλλαγές σε πρόσωπα στην 11άδα με τη Μπέτις (20/9, 22:00), ενώ ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές.

Αλλαγές προσώπων στην αρχική 11άδα με τη Μπέτις (20/9, 22:00) για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης", προανήγγειλε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς.

Αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός μία ομάδα που έχει καλές επιδόσεις στο επιθετικό κομμάτι. Ποιος θα είναι ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού για να φτασει στο επιθυμητό αποτέλεσμα;

"Η Μπέτις είναι ομάδα με μεγάλη ποιότητα και εμείς πρέπει να μπούμε στο ματς για τη νίκη. Έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, έμπειρους και γρήγορους. Ιδιαίτερα οι καινούριοι ποδοσφαιριστές είναι υψηλής ποιότητας. Θα είναι επικίνδυνοι κι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μην επιτρέψουμε στην Μπέτις να έχει τον έλεγχο του αγώνα. Εμείς παίζουμε στην έδρα μας, στο γήπεδό μας, παίρνουμε δύναμη από τον κόσμο μας, έχουμε εμπειρία από τέτοιου είδους διοργανώσεις. Πιστεύω ότι το παιχνίδι θα είναι ισορροπημένο και ο έλεγχος του αγώνα θα είναι μοιρασμένος. Πιστεύω ότι θα είναι ένα ματς με ισορροπία και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να έχουμε τον έλεγχο του αγώνα. Θα είναι ένα ματς υψηλής ποιότητας και με ισορροπία".

Πόσο σημαντικό θεωρείτε να ξεκινήσει ο Ολυμπιακός με μία νίκη στην πρεμιέρα για τη συνέχεια του θεσμού;

"Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσεις με νίκη. Πιστεύω ότι σε μία τέτοια διοργάνωση η ομάδα που θα κερδίσει θα βοηθηθεί πολύ για τη συνέχεια, όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσεις νικηφόρα και μάλιστα εντός έδρας. Οι ομάδες είναι παρόμοιες, έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Το παιχνίδι θα είναι ισορροπημένο και θα είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε υπομονή όταν δεν θα έχουμε την μπάλα. Θα πρέπει να έχουμε υπομονή και να δείξουμε μέσα στην έδρα μας ότι είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε αυτό που θέλουμε".

Έχει ξεπεραστεί το πρόβλημα της κούρασης στο οποίο είχατε αναφερθεί μετά το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης;

"Σπουδαίες και μεγάλες αλλαγές δεν θα δείτε. Θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές, γιατί έχουμε ποδοσφαιριστές που έχουν κούραση. Οι παίκτες που έχουν παίξει λιγότερο, ίσως τους δούμε. Θα πρέπει να περιμένετε έως αύριο. Κάποιες αλλαγές πάντως θα υπάρχουν".

EUROPA LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πρόσφατα δύο παίκτες του Ολυμπιακού, ο Τουρέ και ο Τσιμίκας, δήλωσαν ότι μπορούν να φτάσουν στο τέλος της διαδρομής στο Europa League. Πώς σχολιάζετε αυτές τις δηλώσεις;

"Τα όνειρα χτίζονται πέτρα-πέτρα και βήμα-βήμα. Όλα είναι δυνατά όταν κάποιος ονειρεύεται. Είμαστε ομάδα που δουλεύουμε και έχουμε φιλοδοξία. Θα μπορούσαμε να φτάσουμε εκεί χτίζοντας πέτρα-πέτρα. Φυσικά δεν είμαστε φαβορί, γιατί υπάρχουν ομάδες πολύ πιο δυνατές. Είναι υποχρέωσή μας να ονειρευόμαστε ότι μπορούμε να φτάσουμε εκεί. Προέχει να περάσουμε αυτή τη φάση. Είναι διαφορετικό το να το ονειρεύεσαι και διαφορετικό το να πιστεύεις ότι είσαι το φαβορί. Θα σας θυμίσω ότι η Ελλάδα πήρε το Euro 2004, η Πορτογαλία πριν από δύο χρόνια. Κανένας Έλληνας ή Πορτογάλος δεν το περίμενε. Παρόλο που δεν ήταν φαβορί, στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται".

Θα υπάρξει αλλαγή σε πρόσωπα όπως είπατε. Θα υπάρξει και αλλαγή στο σχηματισμό δεδομένο ότι η Μπέτις παίζει με τρεις αμυντικούς και γεμίζει το κέντρο;

"Όχι. Όσον αφορά στο σύστημα δεν θα δείτε αλλαγή. Έχουμε μία φιλοσοφία και θα μείνουμε πιστοί σε αυτή όποιος και αν είναι αντίπαλος. Οι αλλαγές θα έχουν να κάνουν με αλλαγές προσώπων και όχι με το σύστημα".

ΓΚΕΡΕΡΟ: "ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΟΜΑΔΑ Η ΜΠΕΤΙΣ"

Τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τη Μπέτις, αφού μέχρι πριν μερικούς μήνες αγωνιζόταν αντίπαλός της στην Primera Division.

Το τελευταίο σου παιχνίδι με την Λεγανές ήταν ένα 3-2 απέναντι στην Μπέτις. Είχες δώσει δύο ασίστ. Τι θυμάσαι από εκείνο το παιχνίδι;

"Πράγματι, το τελευταίο παιχνίδι ήταν κόντρα στην Μπέτις. Είναι βελτιωμένη με τον νέο προπονητή, είναι πολύ ποιοτική και με γρήγορους ποδοσφαιριστές. Είναι επικίνδυνη ομάδα, όμως κι εμείς είμαστε καλοί, είμαστε καλά προετοιμασμένοι και πρακτικά και ψυχολογικά για το αυριανό ματς. Παρόλο που είναι δυνατός αντίπαλος και με υψηλή ποιότητα, είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε".

Πρόσφατα δύο παίκτες του Ολυμπιακού, ο Τουρέ και ο Τσιμίκας δήλωσαν ότι μπορούν να φτάσουν στο τέλος της διαδρομής στο Europa League. Πώς σχολιάζετε αυτές τις δηλώσεις;

"Πιστεύω ότι είναι πολύ καλό που υπάρχει εντός αποδυτηρίων αυτή η αυτοπεποίθηση και η φιλοδοξία. Το αυριανό παιχνίδι είναι το πρώτο βήμα, είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό και βήμα-βήμα χτίζουμε στα επόμενα ματς το μέλλον μας".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ