ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το παράπονο του Μαρτίνς και η εξήγηση για τις αλλαγές

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Μαρτίνς EUROKINISSI SPORTS

Ο Πέδρο Μαρτίνς δήλωσε ότι σε αντίθεση με την ιατρική και τη δικηγορία, στο ποδόσφαιρο όλοι έχουν μια γνώμη, απαντώντας σε ερώτηση για την κριτική που του ασκείται. Η αναφορά του στον Κριστιάνο Ρονάλντο και το ματς με τον ΟΦΗ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, μίλησε στη Nova για την προσεχή αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στη Super League, ενώ απάντησε, εμμέσως πλην σαφών, για την κριτική που του έχει ασκηθεί αναφορικά με τις πολλές αλλαγές στο Μιλάνο, αλλά και γενικά για την ευκολία με την οποία γίνεται η κριτική στο ποδόσφαιρο.

Η αναφορά του Πορτογάλου τεχνικού στον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο τραυματισμός του Χασάν και η απουσία του Φορτούνη από τον αγώνα στο Ηράκλειο την Κυριακή (21/10, 20.30).

-Για τις πολλές απουσίες των διεθνών:

"Είναι δύσκολο να προπονείς μία ομάδα από την οποία λείπουν 15 παίκτες και να έχεις μόνο δέκα για να δουλέψεις. Είμαστε όμως καλύτερα από την προηγούμενη φορά. Μας μένει μία ακόμα προπόνηση για να ολοκληρώσουμε την προετοιμασία για τον αγώνα της Κυριακής στο Ηράκλειο".

-Για τον τραυματισμό του Χασάν:

"Είναι ένας σοβαρός τραυματισμός και ο Χασάν θα μείνει για δύο με τρεις εβδομάδες εκτός προπονήσεων, όπως επιβεβαίωσαν και οι γιατροί".

-Για το τι σκέφτεται για την Ευρώπη, αφού ο Μάνος δεν είναι στη λίστα της ΟΥΕΦΑ:

"Θα σκεφτούμε για τις εναλλακτικές λύσεις, Ο Κώστας (Φορτούνης) έχει παίξει κατά καιρούς ως δεύτερος επιθετικός, το ίδιο και ο Ποντένσε με τον Λάζαρο. Άρα υπάρχουν ποδοσφαιριστές για να βοηθήσουν".

-Για την απουσία του Φορτούνη στο Ηράκλειο:

"Ο Κώστας είναι ένας παίκτης μεγάλη ποιότητας και η απουσία του είναι σημαντική. Έχουμε όμως, μεγάλο ρόστερ, με δύο παίκτες σε κάθε θέση ώστε να βρίσκουμε λύσεις κι έτσι πιστεύω ότι θα καλύψουμε το κενό, αφού έχουμε την τύχη να διαθέτουμε ποιότητα ως ομάδα".

-Για το πώς βλέπει τον ματς με τον ΟΦΗ:

"Ο ΟΦΗ έχει μια δύσκολη έδρα, το γήπεδο είναι μικρό σε διαστάσεις, ο κόσμος είναι κοντά στον αγωνιστικό χώρο. Όλες οι ομάδες δυσκολεύονται, αλλά θα πάμε με σκοπό να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, να είμαστε αποτελεσματικοί και να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης".

-Για τις πολλές αλλαγές στο Μιλάνο:

"Πριν το παιχνίδι με τη Μίλαν δέχθηκα κριτική πως δεν έκανα αλλαγές. Μετά δέχθηκα κριτική γιατί έκανα αρκετές αλλαγές στην Ιταλία. Είναι όμως λογικό να χρειάζονται οι αλλαγές. Για πολλούς λόγους. Για να ξεκουράζονται κάποιοι παίκτες, άλλες φορές γιατί υπάρχουν τραυματίες, άλλες γιατί τώρα με τη διακοπή έλειπαν πολλοί και δεν έγινε προετοιμασία με το σύνολο της ομάδας. Πρέπει να δούμε λοιπόν, σε τι κατάσταση επέστρεψαν οι ποδοσφαιριστές και να κάνουμε τις αλλαγές που θα μας δώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα".

-Για το αν πιστεύει ότι οι χαμένοι βαθμοί στο τέλος κάποιων αγώνων είναι θέμα συγκέντρωσης:

"Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα συγκέντρωσης, αλλά έχουν να κάνουν με το πώς νιώθει εκείνη τη στιγμή ένας ποδοσφαιριστής. Θα ανησυχούσα αν δεν είχαμε κατοχή, επιθετική διάθεση, αν δεν είχαμε κάνει όσα έχουμε προετοιμάσει για ένα παιχνίδι. Όταν όμως, γίνονται όσα έχουμε δουλέψει, τότε τα γκολ θα έρθουν. Και ο Γκερέρο και ο Φετφατζίδης και ο Λάζαρος θα συνεχίσουν να σκοράρουν. Θα σας αναφέρω μόνο ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο στα πρώτα του βήματα έχανε πάρα πολλές ευκαιρίες. Είχε θέμα αυτοπεποίθησης. Όταν όμως άρχισε να σκοράρει όλα κύλησαν όπως ξέρετε στην καριέρα του".

-Για το πόσο εύκολη θεωρείται απ' όλους η κριτική στο ποδόσφαιρο:

"Είναι φυσιολογικό να γίνεται κριτική. Όλοι έχουν μία γνώμη για το ποδόσφαιρο. Στην ιατρική ή τη δικηγορία δεν γίνεται αυτό. Γι αυτό και το ποδόσφαιρο είναι το κορυφαίο άθλημα στον πλανήτη. Όλοι θέλουν να πουν κάτι γι αυτό. Εγώ ασχολούμαι 24 ώρες την ημέρα με το ποδόσφαιρο. Πάντα αυτό σκέφτομαι, ακόμα κι όταν περνώ κάποιες ώρες με την οικογένειά μου και άλλους δικούς μου ανθρώπους".

-Για την εικόνα που ίσως να μετράει πιο πολύ από το αποτέλεσμα και το υλικό της ομάδας:

"Ίσως και να συμβαίνει, αλλά δεν είμαι χαρούμενος όταν χάνουμε ένα παιχνίδι. Με τη Μίλαν για παράδειγμα αυτό συνέβη. Χαρούμενος όμως, δεν είμαι. Όσοι αγωνίστηκαν ναι, τα έδωσαν όλα και ήταν μια καλή προσπάθεια, αλλά ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο πρέπει να συνοδεύεται και με το καλό αποτέλεσμα. Δεν έχω μετανιώσει για ό,τι έκανα στο Μιλάνο. Η ΑΕΚ είχε μία ημέρα ξεκούρασης παραπάνω κι εγώ έπρεπε να έχω στη διάθεσή μου παίκτες ξεκούραστους. Έχω πολλούς διαθέσιμους ποδοσφαιριστές και έτοιμους να παίξουν. Νιώθω τυχερός γι αυτό και θεωρώ ότι όλοι δικαιώνουν την επιλογή μας να βρίσκονται στον Ολυμπιακό. Τέτοιο «πρόβλημα» είναι αρκετά ευχάριστο να το έχω και δεν με ενοχλεί".

-Για τις διαρκείς απαιτήσεις του αθλήματος:

"Το ποδόσφαιρο εξελίσσεται, αλλάζει και πηγαίνει μπροστά. Γίνεται πιο απαιτητικό και το επίπεδο ανεβαίνει διαρκώς. Οι παίκτες όμως είναι άνθρωποι κι έχουν ανάγκη από ξεκούραση. Οπότε ναι, η επίμονη δουλειά είναι ένα σημαντικό κομμάτι, αλλά χρειάζεται και κατάλληλη διαχείριση".

-Για τον Ολυμπιακό του μπάσκετ και αν θα πάει απόψε στο ΣΕΦ όπως οι παίκτες του:

"Ναι, είναι αλήθεια ότι θα πάνε. Όλοι μιλούσαν για το αποψινό παιχνίδι του μπάσκετ στο ΣΕΦ, αλλά κι εγώ χρειάζομαι λίγη ξεκούραση…".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ