ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαρτίνς: "Να... τιμωρήσουμε τον Ποντένσε"

EUROPA LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Γουλβς την Πέμπτη τόνισε πως η ομάδα του έχει πάρει όλα τα μέτρα για τον κορονοϊό ενώ ερωτηθείς για τη μεταγραφή του Ποντένσε στη Γουλβς... ζήτησε την... τιμωρία του συμπατριώτη του. (VIDEOS)

Όπως ήταν λογικό στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης ο Πέδρο Μαρτίνς ενόψει του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γουλβς την Πέμπτη (12/3, 22:00 COSMOTE TV) μονοπώλησε ο κορονοϊός και το άδειο "Γ. Καραϊσκάκης".

Ο Πορτογάλος τόνισε πως ο Ολυμπιακός έχει πάρει όλα τα μέτρα του, ευχήθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη ταχεία ανάρρωση ενώ καθαρά αγωνιστικά δεν θέλησε να συγκρίνει τη Γουλβς με καμία άλλη αγγλική ομάδα που έχει τεθεί αντιμέτωπος ο Ολυμπιακός.

Ερωτηθείς για τον Ποντένσε ο Μαρτίνς σημείωσε πως ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού έκανε μεγάλη πρόοδο τα δύο χρόνια που ήταν στους "ερυθρόλευκους" και γελώντας τόνισε πως θα ήθελε να... τιμωρήσει τον Πορτογάλο.

Πως προετοιμάζετε την ομάδα με βάση των όσων συμβαίνουν γύρω σας με τον κορονοϊό;
"Θέλω να είμαι σαφής και να ξεκαθαρίσω τις απόψεις μου. Αρχικά να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στον πρόεδρο μας, γρήγορα να είναι κοντά μας γιατί τον χρειαζόμαστε. Δεύτερον θέλω να ξεκαθαρίσω πως χθες αμέσως μετά την προπόνηση και την ενημέρωση για το πρόβλημα υγείας του προέδρου μας ο σύλλογος μας έκανε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και ακολούθησε όλα τα πρωτόκολλα υγείας όχι μόνο για τη δική μας υγεία αλλά και για τον συνανθρώπων μας. Τις τελευταίες εβδομάδες δεν υπήρχε ούτε ένα μέλος της ομάδας, του σταφ που να έχει κάποιο σύμπτωμα του κορονοϊού. Δεδομένου όσα ξεκαθάρισα έως τώρα οι εβδομάδες που προετοιμάσαμε το παιχνίδι κόντρα στην Γουλβς όλοι οι άνθρωποι λειτουργούμε φυσιολογικά.

Αν με ρωτάτε αν μας αρέσει που θα διεξαχθεί ο αγώνας χωρίς κόσμο η απάντηση είναι όχι. Αλλά δεδομένο των συνθηκών πρέπει να κάνουμε ότι είναι απαραίτητο. Επόμενος πρέπει να σεβαστούμε τις οδηγίες των επιστημόνων. Όλοι γνωρίζουμε πως στο "Καραϊσκάκης" ο κόσμος μας είναι η δύναμη μας. Όμως πρέπει να σεβαστούμε τι λένε οι επιστήμονες".

Ο Ολυμπιακός θα παίξει την Πέμπτη χωρίς τον κόσμο στο πλευρό του, ποια είναι τα όπλα σας ώστε να έχετε το πλεονέκτημα που χάνεται από την παρουσία του κόσμου σας;
"Έχουμε τη θέληση για τη νίκη, το πάθος μας, τη συγκέντρωση, αυτά είναι τα όπλα που θα μας βοηθήσουν να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται. Σίγουρα δεν μας αρέσει που δεν θα έχουμε τον κόσμο μαζί μας. Ξέρουμε ότι έχουμε μοναδικούς φιλάθλους που στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια ιδιαίτερα φτιάχνουν μια τρομερή ατμόσφαιρα. Θέλουμε να κερδίσουμε, θα παίξουμε με την ψυχή μας, με πάθος απέναντι σε μια καλή ομάδα που έχει τέλειο προσανατολισμό όπου και αν παίζει. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτό το εμπόδιο ακόμα και χωρίς τους φιλάθλους μας που δεν θα είναι αύριο μαζί μας".

Έχετε καταλήξει στην αρχική ενδεκάδα για το παιχνίδι με τη Γουλβς και πως θα αποβάλλεται από τους παίκτες σας το άγχος για τον κορονοϊό;
"Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιος στην ομάδα που σκέφτεται τον κορονοϊό από τη στιγμή που έχουμε πάρει όλα τα μέτρα, έχουμε ελεγχθεί και είμαστε όλοι καλά. Σίγουρα πρέπει να προσέχουμε να σεβόμαστε τις οδηγίες των αρμοδίων, δεν πρέπει να πανικοβαλλόμαστε, ο πανικός δεν βοηθάει κανέναν. Όλοι να μείνουμε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι σε ότι έχουμε να κάνουμε όντας όμως προσεχτικοί και τηρώντας τις οδηγίες που μας δίνονται. Όσο για την ενδεκάδα αύριο θα μάθετε".

Από την πλευρά της Γουλβς υπάρχει μια δήλωση του προπονητή της αλλά και ανακοίνωση πως δεν θα έπρεπε να γίνει το παιχνίδι. Αυτό δείχνει κάποιο πανικό και αλλάζει την αντιμετώπιση του αγώνα από πλευράς σας;
"Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση όπως αισθάνεται. Έχουμε μεγάλο σεβασμό στο αίτημα της Γουλβς. Εμείς όμως προτιμάμε να ρωτήσουμε τους ειδικούς αν εκείνοι μας πουν πως είμαστε ασφαλείς, αν πάλι μας πουν πως το παιχνίδι δεν πρέπει να διεξαχθεί θα το καταλάβουμε. Καταλαβαίνουμε τη θέση του αντίπαλου προπονητή και το πως αισθάνεται αλλά εμείς. Τα κρούσματα είναι χιλιάδες σε όλη την Ευρώπη. Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει άλλος σύλλογος που εξέτασε όλους τους παίκτες του, το σταφ και πήρε όλα τα πρωτόκολλα και είμαστε όλοι υγιής. Όλοι γνωρίζουμε πως σε όλη την Ευρώπη έχουμε ένα γνωστό που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα".

Η Γουλβς είναι η τέταρτη ομάδα που αντιμετωπίζει εδώ και ενάμιση χρόνο, μαζί με τη Μπέρνλι, θεωρείτε πως είναι η δυσκολότερη;
"Δεν έχει νόημα να βάλουμε σε μια σειρά τις ομάδες. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις ομάδες γιατί είναι διαφορετικές. Η Τότεναμ, η Άρσεναλ είναι καλές ομάδες στις μεταβιβάσεις και στο τρανζίσιον. Η Γουλβς μπορεί να μην έχει το σημείο της κατοχής και ξεκάθαρα αγγλικό στυλ όπως η Μπέρνλι. Αλλά είναι μια καλή ομάδα με ποιοτικούς παίκτες. Παίξαμε όμως κόντρα στην Τότεναμ που ήταν φιναλίστ στο περσινό Champions League, κόντρα στην Άρσεναλ που έχει αρκετά ποιοτικούς παίκτες. Για τη Γουλβς αυτό που πρέπει να πούμε είναι πως είναι μια ομάδα αρκετά καλή στο σύνολο της".

Μιλώντας σε κάποιους από τους φιλάθλους μας θεωρούν πως το άδειο Καραϊσκάκη δίνει ένα προβάδισμα στη Γουλβς. Δεύτερο με τα νυν δεδομένα και τα κρούσματα να ανεβαίνουν στην Αγγλία θα εισηγηθείτε η ρεβάνς να γίνει κεκλεισμένων των θυρών;
"Πραγματικά το Καραϊσκάκης είναι η μεγάλη μας δύναμη. Δυνατοί και δύσκολος αντίπαλος για όποιον έρχεται να παίξει εδώ, ιδιαίτερα στα 15 πρώτα λεπτά. Οι παίκτες όμως είναι οι πρωταγωνιστές στο παιχνίδι και αυτοί καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα.

Για τη δεύτερη ερώτηση και τη ρεβάνς θα σεβαστούμε ότι εισηγηθούν οι αγγλικές αρχές. Αν πουν πως το παιχνίδι μπορεί να γίνει με ασφάλεια κεκλεισμένων των θυρών θα το σεβαστούμε".

Πως θα αισθανθείτε που θα βρεθείτε κόντρα στον Ποντένσε, θεωρείτε πως έχετε και εσείς συνεισφορά σε ότι έχει πετύχει μέχρι σήμερα και θα θέλαμε ένα σχόλιο για τον προπονητή της Γουλβς;
"Γνωρίζω καλά τον αντίπαλο προπονητή, ήμασταν συμπαίκτες. Έχουμε καλή σχέση, η επικοινωνία μας είναι σποραδική, ο καθένας πήρε τον δρόμο του αλλά τον γνωρίζω καλά.

Όσο για τον Ποντένσε έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα στην καριέρα του και οφείλεται στον ίδιο. Έχει αλλάξει τελείως η εικόνα του, στη Σπόρτινγκ δεν ήταν καν βασικός, δεν είχε κληθεί στην Εθνική ομάδα. Αυτά τα δύο χρόνια έκανε μεγάλη πρόοδο σε εμάς. Είναι ένας σπουδαίος παίκτης, αύριο θα είναι αντίπαλος μας, τον ξέρουμε καλά και θα προσπαθήσουμε αν μας επιτρέπετε την έκφραση να τον "τιμωρήσουμε"".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ