ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαρτίνς: "Μετά το 4-0 σκεφτόμασταν την Άρσεναλ"

Μαρτίνς: "Μετά το 4-0 σκεφτόμασταν την Άρσεναλ"

Ο Πέδρο Μαρτίνς δήλωσε πως μετά το 4-0 επί του Πανιωνίου οι παίκτες του στον Ολυμπιακό άρχισαν να σκέφτονται την αναμέτρηση με την Άρσεναλ.

Μετά το 4-0 επί του Πανιωνίου, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου για το εντυπωσιακό ξεκίνημα της ομάδας του:

«Η αλήθεια είναι ότι ήμασταν πολύ αποτελεσματικοί και εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες στα πρώτα 9 λεπτά. Έπρεπε να διαχειριστούμε το παιχνίδι και να συγκεντρωθούμε και να μην αφήσουμε το μυαλό μας να τρέξει στην Πέμπτη και στο ματς με την Άρσεναλ. Αυτό συνέβη όμως στο δεύτερο ημίχρονο. Κάποιοι από τους παίκτες θεωρούσαν ότι το ματς είχε τελειώσει και σκέφτονταν την Άρσεναλ. Στο δεύτερο μέρος δεν ήμασταν τόσο αποτελεσματικοί γιατί ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου έκανε κάποιες καλές επεμβάσεις. Όταν μπαίνουν τόσο γρήγορα τα γκολ, κάποια στιγμή μπορεί να χαθεί η συγκέντρωση, γιατί οι παίκτες θεωρούσαν ότι το ματς είχε τελειώσει. Αυτό όμως είναι απόλυτα φυσιολογικό. Τώρα θα επικεντρωθούμε στο επόμενο ματς».

Η δουλειά του προπονητή είναι πολύ αγχωτική και πόσω μάλλον στον Ολυμπιακό. Ήταν από τα πιο αγχολυτικά ματς το σημερινό;

«Όχι. Δεν ξεχνάμε ότι ο Πανιώνιος μάς στέρησε στον α’ γύρο δύο βαθμούς. Δεν θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τον Πανιώνιο με χαλαρότητα. Σίγουρα το επάγγελμά μας είναι ένα επάγγελμα που το κάνουμε για να ζήσουμε, όπως γίνεται σε όλα τα επαγγέλματα . Είναι όντως αγχωτικό να είσαι προπονητής και ειδικά στον Ολυμπιακό, γιατί πάντα πρέπει να κερδίζεις. Σε καμία περίπτωση σήμερα δεν μπορούσαμε να νιώσουμε πίεση και άγχος, γιατί ξέραμε ότι αν δεν ματώσεις, δεν θα κερδίσεις».

Για το 4-0 εννοούσαμε...

«Είναι πραγματικότητα. Από το 4-0 σταμάτησε να μας απασχολεί και σκεφτόμασταν την Άρσεναλ».

Ξέρουμε ότι θαυμάζετε τους μαχητές της ζωής. Θα μας σχολιάσετε τη νέα σας συνάντηση με τον Νικηφόρο;

«Πράγματι, αυτοί είναι οι πραγματικοί νικητές και τα παραδείγματα που πρέπει να κοιτάμε. Εμείς που δεν έχουμε περάσει από τέτοιες διαδικασίες πρέπει να θαυμάζουμε αυτούς τους ανθρώπους και να τους δίνουμε συγχαρητήρια για τις καθημερινές μάχες που δίνουν».

Ποια είναι τα συμπεράσματά σας από τα συστήματα που αλλάξατε στο δεύτερο ημίχρονο και τι γεύση σας άφησε ο Ραντζέλοβιτς στον νέο του ρόλο;

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, είναι θετικά τα συμπεράσματα. Δοκιμάσαμε τον Ραντζέλοβιτς, γιατί είχαμε την απουσία του Τοροσίδη και τους Ομάρ και τους Τσιμίκα τιμωρημένους. Το ματς ήταν 4-0 και μπορούσαμε να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα, για να βγάλουμε συμπεράσματα και να κάνουμε κάποιες δοκιμές που δεν μπορούμε να κάνουμε σε άλλες περιπτώσεις. Σήμερα ήταν μία ευκαιρία και τα συμπεράσματα ήταν θετικά».

Έχετε καταλήξει στην ενδεκάδα που θα παρατάξετε κόντρα στην Άρσεναλ;

«Θα είμαι ειλικρινής. Δεν έχω αποφασίσει. Υπάρχουν αρκετά που θέλω να αναλύσω. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Προερχόμαστε από μία δύσκολη περίοδο, μία περίοδο με σερί ματς, με πολλές απουσίες, με παίκτες που βρέθηκαν σε στάδιο αποκατάστασης. Η Άρσεναλ έρχεται έχοντας κάνει αλλαγή προπονητή. Οπότε, έχει νέα συστήματα και νέες ιδέες. Εκείνοι είχαν 15 μέρες για να προετοιμαστούν για το ματς της Πέμπτης, ενώ εμείς έχουμε μόνο 48 ώρες γιατί πρώτα θα πρέπει να αναλύσουμε το σημερινό παιχνίδι και εν συνεχεία την Άρσεναλ».

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ