ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαρτίνς: "Με Μίλαν και Άρσεναλ οι καλύτερες στιγμές μου στον Ολυμπιακό"

Μαρτίνς: "Με Μίλαν και Άρσεναλ οι καλύτερες στιγμές μου στον Ολυμπιακό"

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών στον πάγκο του Ολυμπιακού, ο Πέδρο Μαρτίνς χαρακτήρισε τους αγώνες με Μίλαν και Άρσεναλ ως τις καλύτερες στιγμές του στην ομάδα. Η σύγκρισή του για τους Έλληνες και του Πορτογάλους και η πρώτη ελληνική λέξη που έμθαθε.

Σε πέντε μέρες ο Πέδρο Μαρτίνς συμπληρώνει δύο χρόνια παρουσίας στον Ολυμπιακό. Ήταν 9 Απριλίου 2018 όταν η ΠΑΕ ανακοίνωσε την πρόσληψή του στη θέση του προπονητή. Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών στη χώρα μας, ο Πορτογάλος μίλησε στην εφημερίδα "Τα Νέα" και χαρακτήρισε τους "ερυθρόλευκους" ό,τι καλύτερο του συνέβη στην καριέρα του.

"Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα, το αντίθετο θα έλεγα. Ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσε να μου έχει συμβεί. Και θα ξαναέκανα τα πάντα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο" ανέφερε ο 49χρονος προπονητής, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για τις καλύτερες αλλά και την χειρότερη στιγμή του στην ομάδα του Πειραιά, απάντησε:

"Έχω να αναφέρω δύο, ως κορυφαίες και συνδεδεμένες με την ιστορία του συλλόγου. Η μία είναι η βραδιά απέναντι στη Μίλαν και η δεύτερη η βραδιά απέναντι στην Άρσεναλ. Η χειρότερη είναι το παιχνίδι με τον Βόλο αυτή τη σεζόν. Επαγγελματικά ήταν μία από τις δυσκολότερες μέρες για μένα, γιατί μετά από πολλά συνεχόμενα καλά αποτελέσματα εγώ και οι παίκτες μου νιώσαμε ανίκανοι να αντιμετωπίσουμε ότι συνέβαινε μέσα στο παιχνίδι".

Δεν παρέλειψε να συγκρίνει τους Έλληνες με τους Πορτογάλους: "Γνώριζα ότι πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Όπως είναι λογικό όμως υπάρχουν και πολλές ομοιότητες. Η διατροφή για παράδειγμα στου Ρέντη είναι παρόμοια με της Πορτογαλίας, βασισμένη στο κρέας. Η μεγαλύτερη διαφορά που εντόπισα στην Ελλάδα είναι η εκδηλωτική συμπεριφορά των Ελλήνων και ο τρόπος που εκφράζονται. Δείχνουν το πάθος τους και η έκφρασή τους δεν έχει βάση τη λογική όπως στα περισσότερα μέρη της Ευρώπης. Οι Πορτογάλοι για παράδειγμα είναι πιο κλειστοί ενώ οι Έλληνες είναι εξωστρεφείς".

Όσο για την πρώτη ελληνική λέει που έμαθε να λέει: "Η πρώτη ελληνική λέξη που έμαθα είναι ποδόσφαιρο. Και ακόμα με δυσκολεύει λόγω προφοράς η κατανόηση της έκφρασης καλή επιτυχία".

Ο Ιβηρας κόουτς αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί με τον κορονοϊό: "Ένα πράγμα για μένα είναι το πιο σημαντικό: να ξεκινήσουν τα παιχνίδια όταν θα βεβαιωθούμε ότι η υγεία των παικτών και όλων των επαγγελματιών δεν θα διατρέχει κανένα απολύτως κίνδυνο. Είμαστε μια ομάδα που έχει φιλοδοξίες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Διεκδικούμε τίτλους και δεν μας αρέσει η αναβολή των αγώνων. Αυτό που επιθυμούμε είναι να παίξουμε τα παιχνίδια μας με τις ιδανικές συνθήκες. Σε στάδια γεμάτα κόσμο, με πάθος. Θελουμε να τελειώσουν όλες οι διοργανώσεις όμως αυτό να γίνει χωρίς κανένα ρίσκο για την υγεία μας".

Θέλησε να στείλει και μήνυμα στους οπαδούς του Ολυμπιακού: "Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να έχει ελπίδα, δύναμη και κουράγιο. Να γυρίσουμε γρήγορα στην κανονικότητα και να αγκαλιαστούμε όλο μαζί σύντομα στο Καραϊσκάκη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Το όπλο και το εμπόδιο του Σα
Πώς ο κορονοϊός επηρεάζει το "πακέτο Ομάρ"
Ο Κούτρης έδειξε το μυστικό με το εξαιρετικό κλίμα στου Ρέντη
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ